Room Escape Tampere: Tarkastusvisiitti

Kävin viime joulukuussa tutustumassa Room Escape Tampere –pakopeliin. Myöhemmin maaliskuussa kävin tutustumassa Tampereelle avattuun toiseen huoneeseen Divaan ja nyt kesällä sitten uusimpaan huoneeseen Locker. Pakopeli on hankala käsiteltävä blogissa, koska itse pelistä ei viitsi kirjoittaa paljoakaan, jottei homman juoni paljastu. Mutta yritetään..

roomescapeThe Diva-huone

Diva-huoneessa kävin jo maaliskuussa. En kokenut tarvetta siitä erikseen kirjoittaa, koska kokemus ei erityisesti poikennut Office-huoneesta. Diva -huoneessa ongelmat olivat hieman haastavampia kuin Officessa ja erääseen pulmaan juutuimme hyväksi toviksi. Lisäksi jokin pulma brute forcetettiin sen sijaan, että olisimme keksineet vihjeistä oikean ratkaisun. Muutama hyvä oivallus pulmissa oli, jotka jättivät positiivisen kokemuksen. Itse pidin Divasta ehkä enemmäin kuin Officesta. Joskin testiryhmässämme muut olivat kyllä sitä mieltä, että Office oli parempi. Helsingin Inside Escapen tasolle ei Divakaan päässyt, vaikka tunnelma oli mielestäni parempi kuin Officessa. Officessa tosin pulmissa oli ehkä enemmän vaihtelua kuin tässä huoneessa, joten ehkäpä jos näiden kahden väliltä pitää valita, niin kannattaa suunnata Officeen. Etenkin sen takia, koska se vanhimpana huoneena on varmasti ensimmäisenä vaihtumassa uuteen pakopeliin.

Sellainen huomio tästä täytyy vielä sanoa, että nyt kun kesällä kävimme testaamassa Locker -huoneen, niin entinen Diva-huone oli rempattu odotustilaksi. Diva -huone oli vaihtanut paikkaa, joten se voi nykyisin olla hieman erilainen kokemus kun aiemmin.

The Locker room -huone

Kesällä kävimme Harjuksen ja Rimajun kanssa testaamassa Locker-huoneen, kun Harjuksen Harri oli jostain saanut ilmaisen pelikerran Room Escapeen. Locker -huone oli yllättävänkin vaikea. Tai sitten geokätköilijäporukassa hommasta tehtiin turhan vaikeata 🙂 Joka tapauksessa pääsimme ulos kun jäljellä oli 2 sekuntia. Mutta päästiinpä kuitenkin. Locker -huoneessa meille kävi tosin niin, että Harjus onnistui tiirikoimaan erään lukon auki väärällä avaimella ja se vei meidän pasmamme hieman sekaisin, koska ajattelimme, että ko. avainta ei enää tarvita muuhun. Mutta näin ei tietenkään ollut. Niinpä jumitimme kunnolla. Parissa muussakin kohdassa tuli kyllä jumi, mutta siitä ei voinut syyttää kuin itseämme, kun emme tajunneet erästä varsin yksinkertaista asiaa.

Locker -huoneessa riitti tutkittavaa ja sitä ratkoessa kävi mielessä, että lisäkäsistä ei olisi ollut täällä haittaa. Locker-huoneessa riittää tutkittavaa isommallekin porukalle ja voin vain kuvitella kuinka kiire tulee jos tätä ratkoo kahdestaan. Ehkäpä 4-5 henkeä voisi olla sopiva porukan koko tähän huoneeseen. Rekvisiittaa ei ollut valmiina paljon, mutta sitä paljastuu huomattavasti pelin edetessä. Paljon on harhapolkuja, joihin voi käyttää aikaa. Pulmat olivat loogisia ja varsin yksinkertaisia, kun vain keksi minkä ongelman ratkaisun yhdistää mihinkin lukkoon. Peli etenee pitkälle myös lukkojen avaamisen perusteella. Muutama erityisen hauska pulma oli tännekin huoneeseen eksynyt ja ne olivat sopivan erilaisia muista Tampereen huoneista. Silti edelleen pääosa pulmista perustuu lukkojen avaamiseen, mikä alkaa Lockerissa jopa hieman jo puuduttaa. Mukava kokemus tämäkin oli ja tosiaan, jos 4-5 hengen porukalla on liikenteessä, niin tämä voi olla hyvä valinta.

lockerroom

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.