Vertailu: eTrex 30x, eTrex touch 25 ja 35

Hiljan testasimme Garminin eTrex 30x käsi-GPS -laitetta. Hieman ennen testin julkaisua Garmin kuitenkin julkaisi jo seuraavat eTrex -sarjan laitteet, joissa on kosketusnäyttö. Uusien kosketusnäytöllisten laitteiden on tarkoitus tulla myyntiin vielä tämän kesän aikana. Ikävä kyllä emme ole vielä saaneet tuota laitetta testiin, joten tarkempaa tietoa sen toimivuudesta ei ole. Tässä kuitenkin laitteiden teknisiä tietoja verrattuna testaamaamme eTrex 30x -laitteeseen. Tämä saattaa helpottaa hieman päättämään kannattaako odottaa uutta laitetta vai ostaa jo markkinoilla oleva.

etrextouch

 eTrex 30x

eTrex Touch 25

eTrex Touch 35

Mitat 5,4 x 10,3 x 3,3 cm 5,8 x 10,2 x 3,3 cm 5,8 x 10,2 x 3,3 cm
Paino 141.7 grammaa (patterien kanssa)
159 grammaa (patterien kanssa) 159 grammaa (patterien kanssa)
Näyttö 2,2 tuumaa, 65000 väriä, 240×320 pikseliä 2,6 tuumaa, 65000 väriä, 160×240 pikseliä 2,6 tuumaa, 65000 väriä, 160×240 pikseliä
Vesitiiviys IPX 7
IPX 7 IPX 7
Akut 2 x AA paristo 2 x AA paristo 2 x AA paristo
Sähköinen kompassi
Kyllä Kyllä Kyllä
Barometrinen korkeusmittari
Kyllä Ei Kyllä
ANT+ / Bluetooth
Kyllä Ei Kyllä
Muisti 3,7 GB sisäinen muisti, microSD-kortti tuettu 8 GB sisäinen muisti, microSD-kortti tuettu 8 GB sisäinen muisti, microSD-kortti tuettu
Reittipisteitä 4000 / 200 4000 / 200 4000 / 200
Mukana tulevat varusteet
USB-kaapeli USB-kaapeli, pyöräteline USB-kaapeli, pyöräteline
Hinta
259 euroa (Garmin klubihinta 229 eur)
249 euroa (arvio) 299 euroa (arvio)

Kuten taulukosta nähdään on erot mallien välillä hyvin pieniä. Lähinnä uusien 25 ja 35 touch mallien ero 30x:ään on näytön ja laitteen koossa sekä sisäisen muistin määrässä. Laitteen koko on kasvanut isomman näytön johdosta. Tämä on tietenkin ihan luonnollista. Toinen ero on isompi sisäinen muisti. Tämänkin merkitys on kyllä kätköilijälle vähäinen. Hinta uusille malleille on arvio, mutta näyttäisi siltä, että hinnoittelultaan uudet eTrexit sijoittuvat olemassa olevien eTrexien ja Oregonin välimaastoon. Hieman vaikea kyllä keksiä perusteluita miksi ei ostaisi sitten mielummin 50 euroa kalliimpaa Oregonia kuin uutta eTrex touch 35:sta. Hinnat tietysti voivat vielä muuttua suuntaan ja toiseen. Lisäksi nykyisten eTrexien hinta saattaa laskea uusien mallien myötä. No nähtäväksi jää millaisia nämä uudet eTrexit käytännössä ovat. Palaamme asiaan, jos saamme jostain eTrex Touch gepsin käsiimme testiä varten. Ping Garmin 🙂

0 comments

  1. Kiven Alta kuului uutisia, että kosketusnäytöllisiä eTrexejä on nyt saatavilla. Lisäksi eTrex touchissa on ilmeisesti älykkäät ilmoitukset ja gepsistä saa ilmoituksen uusista sähköposteista, tekstiviesteistä ja some hälytyksistä kunhan laite on paritettu älypuhelimen kanssa. Näin puhelinta voi säilyttää hyvässä suojassa vaikkapa povarissa ja gepsistä näkee tärkeät ilmoitukset. Varsin kätevää! Nähtäväksi jää kuinka hyvin tämä toimii..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.