Mega Finland 2015 – Historiallinen häme

Jälleen sadat geokätköilijät kokoontuvat yhteen, kun jo perinteinen suomalainen Mega -eventti starttaa 15.8. 2015. Tämä vuoden ehdottomiin geokohokohtiin kuuluva tapahtuma järjestetään tällä kertaa Hauholla, Hämeenlinnassa. Teemana Mega-eventillä on tällä kertaa historiallinen häme.

mega2015_kansiVaikka sijainti on joidenkin mielestä ehkä hieman syrjäinen, niin eräs ehkä tuntemattomampi seikka Hauhossa on ehdoton bonus: Hovinkartanon ohrapelto (n. N 61° 10.065 E 024° 39.893) Hauholla on Suomen väestöllinen keskipiste eli Weber-piste. Eli jos kaikki suomalaiset tulisivat yhteen paikkaan, niin yhteenlaskettu matka olisi tähän pisteeseen lyhin. Paikalla on toki kätkö. Näin ajatellen Mega järjestetään siis varsin keskeisellä paikalla.

Megaan voi saapua omalla autolla. Pysäköintipaikka löytyy koordinaateista N 61° 11.410 E 024° 36.783, josta on vajaa 1 km kävelyä Megapaikalle. Telttailijat ja asuntovaunuilijat voivat ajaa autonsa majoitusalueelle, joka on aivan Mega-alueen vieressä. Lisäksi ainakin Suomen geokätköilijät Facebook-ryhmässä ja geocache.fi:n foorumeilla on ollut ilmoituksia bussikyydeistä. Myös kimppakyytien sopiminen varmasti onnistuu molemmilla foorumeilla.

Varaslähtö Megaan otetaan jo perjantaina klo 18:00, jolloin paikalla järjestetään rakennustalkoot. Talkoissa pystytetään telttoja, rakennetaan tiskipöytiä, tehdään makkaratikkuja ja muuta mukavaa. Järjestelyporukkaan kuuluva Maitomies lupaa, että kaikille riittää mukavaa tekemistä. Talkootapahtuman jälkeen on luvassa illanviettoa yhdessä nuotion ääressä.

Johan nyt on markkinat..

Lauantaiaamuna starttaa itse megatapahtuma klo 8:00, jolloin megan infopiste avautuu. Infopisteestä voi käydä lunastamassa lipukkeet illan sikajuhliin. Tapahtumassa on siis keskiaikaiset sikajuhlat illasta. Osallistuminen juhliin ei maksa mitään, mutta jos aikoo herkutella possulla, niin ruokailu on ostettava etukäteen. Ruokailuvarauksella on jo hieman kiire, sillä ennakkovaraukset päättyy kun viimeinen sika on myyty loppuun. Varaaminen onnistuu megan sivuilla eli täällä.

Infopisteestä löytyy myös megan miittikirja, johon toivotaan kaikkien vierailijoiden raapustavan nimimerkkinsä. Aamupäivällä on myös Kiipeilykeskuksen järjestämä kiipeilykurssi geokätköilijöille, joka on tosin jo loppuunvarattu. Kahdeksalta aamulla alkaa myös Megan markkinat, jossa Megan yhteistyökumppanit myyvät tuotteitaan. Paikalla on kymmenkunta myyjää ja Kauppahallin kotiruoka vastaa ruokapuolesta. Lisäksi Namitaxi on myymässä herkkuja.

Aamupäivällä on myös ohjelmassa kätköilijän neuvola, jossa voi kysellä konkarikätköilijöiltä vastauksia mieltäaskarruttaviin kysymyksiin.

Kello 12 ja Megassa kaikki hyvin

Kello 12 on tapahtuman virallinen avaus ja samalla avautuu Historiallinen Häme -rata. Radalla on kymmenen tehtävärastia, jotka ratkaisemalla saa koodin, jonka avulla voi logata LabCachen. Aivan oikein! Megan tehtävärastit ovat Lab Cacheja. Mahdollisuus on siis kartuttaa löytötilastoaan 10:llä löytöloggauksella hieman harvinaisemmasta kätkötyypistä. Tehtävät voi suorittaa joukkueena muiden kätköilijöiden kanssa tai sitten itsekseen.

Kello 15 ohjelmassa on Meet the reviewers. Kätkötarkastajat vastailevat kysymyksiin talk show -tyyppisessä paneelissa. Kysymykset kätkötarkastajille tulee esittää etukäteen, jotta tarkastajat voivat valmistautua vastaamaan niihin. Kysymyksiä paneelille voi esittää geocache.fi:n keskustelualueella. Tätä varten avataan oma keskustelusäie myöhemmin.

Kello 16 puolestaan Riitu Antintytär kertoo kasveista ja yrteistä. Alueella kiertelee myös luutunsoittajia viihdyttämässä yleisöä.

Megassa järjestetään myös pukukilpailu, jonka finaali on klo 17-18. Kilpailussa on lasten ja aikuisten sarjat ja voittajille on palkintona Premium-jäsenyyksiä geocaching.comiin. Kilpailuun osallistutaan saapumalla alueelle keskiaikateeman mukaisesti pukeutuen ja ilmottautumalla kilpailuun infopisteessä. Mega-alueella liikkuu iltapäivällä myös Hämeen keskiaika -yhdistysten elävöittäjiä ja on mahdollista seurata sepän taontanäytöksiä. Mukana menossa on tietenkin myös Signal the Frog!

Lisäksi Mega-alueelta löytyy Frisbeegolf-rata, joka on vierailijoiden käytössä. Omat frisbeet tulee kuitenkin olla mukana.

Kello 18 Mega huipentuu sikajuhliin, jotka päättyvät kello 22:00, jolloin Mega virallisesti päättyy. Epävirallinen illanvietto jatkuu nuotiolla ja sunnuntaiaamuna kello 10 alkaa tapahtuman purku CITO:n muodossa. Teltat ja rakenteet puretaan ja geokylän maasto siivotaan.

Muutokset ohjelmaan ovat vielä mahdollisia.

Lasten mega

Lapsia ei ole suinkaan unohdettu, vaan lapsille löytyy kaikenlaista mukavaa aktiviteettia. Lasten megaohjelma näyttää tältä:

  • 12-14.00 Keppihevosten askartelu
  • 13.00-> Hevosenkengän heittoa
  • 13.30-> Jousiammuntaa
  • 14.00-> Keppihevosten esteratsastuskisa
  • 15.00-> Pallonheittoa
  • 15.30-> Onginta

Lisäksi MEGA-bingo. Lastenteltasta saa bingoalustan, jonka vihjeiden mukaan pitää löytää oikea paikka saadakseen bingolapun täyteen. Täysi bingolappu palautetaan lastenteltalle. Alueelta löytyy myös kasvomaalausta, piirrustuskilpailu ja linkotykki. Lapsille on siis paljon puuhaa luvassa.

Nähdään Hauholla

Mega-tapahtuma on siis täysin ilmainen, joten siitä ei osallistuminen jää kenelläkään kiinni. Sikajuhlatkin ovat avoimet kaikille, mutta ruoka tietenkin täytyy maksaa itse (ja ostaa ennakkoon). Team Weellukin suuntaa muutaman viikon päästä Hauholle, joten nähdään siellä! Sopii tulla jutulle jakamaan kätköilykokemuksia ja palautetta blogista sekä ehdotuksia tuleviksi postausten aiheiksi! Minut voi tunnistaa 61°23° Tampere T-paidasta 🙂

Lisätietoja tapahtumasta:

Web: megafinland.fi

Twitter: @MegaFinland

Facebook: https://www.facebook.com/Mega2015hml

Viralliset Mega Finland -tuotteet (mm. geokolikot) kivenalla.fi

harkalinna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.