Viimeinen Geocaching Block party ja eventin minimikesto

Edit 19.2. 2015: Eventtien minimikeston (30 min) lisäksi myös CITO:lla on nykyisin minimikesto ja se on 1 tunti. Myös Mega-eventillä on minimikesto ja se on 4 tuntia. Päivittyneisiin ohjenuoriin voi tutustua täällä. Huomaa kuitenkin, ettei suomenkielinen ohjeistus ole vielä päivittynyt.


Tämän vuoden elokuussa vietetään Geocaching Block Partya viimeistä kertaa Seattlessa Groundspeakin päämajassa. Jos siis haluaa tuon harvinaisen ikonin on syytä varata USA:n matkaliput nyt – ensi vuonna luvassa ei ole ainakaan nykymuotoista block partya. Se jää nähtäväksi lähteekö block party kiertämään maailmaa vai mitä tapahtuu.

Lisätietoja Block Partystä löytyy sivulta: http://www.geocachingblockparty.com/

 

Uusi eventtien minimikesto

Jottei postaus olisi aivan niin lyhyt, niin mainitaan tässä vielä, että korviini on kantautunut, että Groundspeak on linjannut, että eventillä on minimikesto ja se on 30 minuuttia. Mitä tämä sitten tarkoittaa on se, että miitin järjestäjän tulee olla paikalla vähintään tuo 30 minuuttia. Osallistujat voivat vain piipahtaa tapahtumassa ja saavat sillä osallistumismerkinnän, mutta omistajan tulee olla koko 30 minuuttia paikalla.

Yleensähän miitin pituus ei ole ongelma, koska monesti tapahtuma väkisinkin kestää tuon minimiajan, kun porukka jää paikalle hengailemaan. Flash mob -eventeissä sen sijaan tämä voisi muodostua ongelmaksi. Niinpä jos suunnittelet Flash mobia, joka on kestoltaan alle 30 min kannattaa minimikesto ottaa huomioon. Yksi tapa on järjestää, vaikkapa esimiitti, jossa kokoonnutaan mobia varten tai jälkipuintitapahtuma, jolloin miitin kokonaiskestoksi tulee vähintään 30 min. Eli itse Flash mob -osuus voi olla lyhyempikin kuin vaadittu minimikesto, mutta tällöin täytyy olla jotakin muutakin ohjelmaa, jotta tapahtuma on riittävän pitkä.

0 comments

 1. Noihin tapahtumien minimi aikoihin vielä sen verran että citoille minimiajaksi on tulossa yksi tunti.

  Sen verran pohdiskelin että tiedä sitten onko tuo miitin järjestäjän paikalla olo tulossa vaatimukseksi. Käytännössähän tuo kait yleensä niin menee että järjestäjä miitin kestoksi ilmoittamansa ajan on paikalla, mutta eipä tuo kai pakollista ole. erikoista kylläkin jos ei ole 🙂 Taitaapa noita Historiassa olla jokuisia esimerkkejä että tapahtuman järjestäjä ei ole syystä tai toisesta omaan tapahtumaansa osallistunut …

 2. Kiitos Maitomies tarkennuksesta CITO:n suhteen!
  No tuo, että järjestäjän pitäisi olla paikalla 30 minuuttia tuli ihan Groundspeakin edustajan suusta. Sitä en sitten tiedä, että tuleeko tämä jossain kohtaa ihan ohjenuoriin (guidelines). Tässä nyt selkeästi haetaan sitä, ettei pidettäisi 5 minuutin eventtejä.
  Mutta joo varmasti perustellusta syystä järjestäjä voi olla lyhyemmän ajan, eikä edelleenkään ole kätköilypoliisia, joka valvoisi, että “lain” kirjainta noudatetaan (paitsi tietenkin geostapo). Mutta hyvähän se järjestäjän olisi paikalla olla tuo 30 minuuttia vähintään.

  1. Heh. Juurikin näin. Ja Joskus noissa eventeissä olisi ihan hyvä olla joku niponipo hätyyttelemässä väkeä kotiin kun juttua riittää ja riittää, “täällä ei ole enään mitään nähtävää, ja ilmoitettu lopetusaika meni jo” 🙂 kaikenkaikkiaan kyllä mielestäni hyvä tarkennus tuo minimiaika miiteille. Monasti ihmetellyt mikä tapaaminen se on joka viidellä minuutilla tai lyhyemmälläkin ajalla kuitataan …

 3. Moi. Mistä olet lukenut että tämän vuoden Block party on viimeinen Seattlessa?

  ipoded

  1. No luotettavasta lähteestä eli internetistä 🙂 Esim tuolla oli juttua http://www.reddit.com/r/geocaching/comments/2wb3ch/last_ever_geocaching_block_party_gc5g4x5/ mutta siis Groundspeakin uutiskirjeessä asiasta oli juttua. Ilmeisesti ikoni on tarjolla jatkossakin mutta block partyn ajatus muuttuu ja niitä saattaa ilmaantua ympäri maailmaa joskin pienemmässä mittakaavassa. Mitään tarkempaa tietoa tästä block partyn tulevaisuudesta ei kuitenkaan ole.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.