Kätköjen löydöistä omistajalle tulevat logiviestit

Noin viikko sitten Groundspeak vaihtoi logiviestiensä formaatin (kuva 1). Tekstipohjaisen viestin sijasta kätkönomistajat alkoivat saada HTML-viestejä. Uusi muotoilu ja HTML aiheutti pienen palauteryöpyn Groundspeakin suuntaan. Itsekään alkuun en oikein innostunut uudesta formaatista, koska otsikkorivistä oli hieman vaikeaa saada selvää mistä on kysymys. Lisäksi eri elementtejä, kuten kuka löysi ja minkä kätkön oli hieman hankala viestistä aluksi löytää.

Kuva 1 - Uusi HTML-pohjainen logiviestien formaatti.
Kuva 1 – Uusi HTML-pohjainen logiviestien formaatti.

Nyt kun viikon verran on ehtinyt uuteen logiviestien formaattiin totutella, niin se tuntuu ihan toimivalta. Huomasinpa muuten, että alkuun viesteistä puuttui otsikosta [LOG] tagi, mutta sittemmin se on viesteihin palautettu. Ehkä tämä on osaltaan palauttanut viestit hieman tutumpaan suuntaan. Viestien koko on hieman isompi kuin ei-HTML -viestien, mutta eipä tuo ainakaan minua haittaa, vaikka tästä paljon keskustelua tuolla Groundspeakin foorumilla onkin käyty.

P.S. Ei menny niinku Rämsöössä -kätkö, jota käytin kätkön tekemiseen liittyvän juttusarjan pohjana on nyt julkaistu ja etsittävissä.

Päivitys 15:59: Logiviestien otsikko on palautunut vanhanlaiseksi sittemmin. Esimerkiksi 23.7. saapuneessa logiviestissä otsikko oli muotoa: Owner Notification: Viinikan kirkko (GC1PXQQ) has a new Found it log from marikab83. Nykyisin se on (taas) muotoa: [LOG] Owner: HeTi89 found Viinikan kirkko (Traditional Cache) eli [LOG] tägi on tehnyt paluun ja sinänsä video on jo nyt vanhentunut. Tämä oli kyllä ihan tervetullut paluu vanhaan sillä vanhanmuotoinen viestin otsikko on huomattavasti selkeämpi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.