WWFM 2023 – Flashmob

World Wide Flash Mob (WWFM) on tapahtuma, joka järjestetään jo 20. kerran ympäri maailman. Idea on alunperin lähtöisin Podcacherilta ja ajatuksena on siis järjestää flashmobeja geokätköilymiitin yhteydessä. Viime kerran tauon jälkeen WWFM-tapahtuman flashmobit pidetään taas ympäri maailman tismalleen samaan aikaan. Tänä vuonna World Wide Flash Mob -tapahtumat järjestetään 9.9.2023 klo 20:00 Suomen aikaa.

Mikä on WWFM?

WWFM on alunperin geokätköilypodcastia tekevän Podcacherin idea. Tapahtuma järjestetään nyt 20. kerran ja tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2007 alkaen. Alkuaikoina WWFM oli useamman kerran vuodessa, joten siksi tämän kertainen on jo 20. tapahtuma. Podcacher tekee tapahtumaa varten Pathtageja, joita voi heiltä ostaa ja joinain vuosina on ollut oma geokolikkokin. Tapahtuma on täysin epävirallinen eikä siitä ole saatavilla souveniria, mutta idea on vaan pitää hauskaa ja samalla järjestää flashmobeja ympäri maailman. Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä.

Miten järjestän oman WWFM-tapahtuman?

WWFM-tapahtuman järjestäminen on melkein yhtä helppoa kuin minkä tahansa muunkin miitin. Alla olevat ohjeet auttavat aloittelijoita

  1. Keksi Flashmobillesi jokin hauska idea (kts. ideoita alla)
  2. Luo miitin kätkökuvaus normaaliin tapaan
  3. Lisää miitin nimen eteen “WWFM XX”
  4. Ota ryhmäkuva tapahtumassa
  5. Kerää osallistujien määrä tilastointia varten. Nämä voi lähettää Podcacherille halutessaan

Miittiä järjestäessä kannattaa muistaa miitin minimikesto 30 minuuttia. Flashmob on usein lyhyempi kuin miitin minimikesto. Esimerkiksi 30 minuuttia on pitkä aika olla täysin liikkumatta. Niinpä ehkä onkin järkevintä kerääntyä jonnekin porukalla ryhmäkuvaa varten ja koordinoida varsinainen flashmob ja virallisen miittiosuuden jälkeen siirtyä suorittamaan flashmob. Tällöin Flashmob on täysin vapaaehtoinen ja irrallinen itse kätkömiitistä. Monet kyllä varmasti haluavat osallistua myös itse flashmobiin. Toki flashmob voi olla myös ensin ja miitti sen jälkeen, mutta kokemuksesta olen huomannut, että orientoituminen flashmobiin voi auttaa onnistumisessa. Ja toisaalta mobin jälkeen voi taas jatkaa halutessaan tuttuja miittiaktiviteetteja kuten kätköilykuulumisten vaihtoa.

Jos tarvitset inspiraatiota flashmobillesi, niin kurkkaa tähän aiempaan kirjoitukseemme aiheesta. Muista lähettää miittisi tarkistettavaksi vähintään 2 viikkoa ennen tapahtumapäivää.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.