Virtual Rewards 4.0

Geocaching HQ jakaa jälleen virtuaalikätkön piilotusoikeuksia palkintoina hyvien kätköjen tekijöille. 4000 onnekasta kätköntekijää pääsee tekemään uuden virtuaalikätkön. Toisin kuin aiemmin, tällä kertaa Virtual Rewards 4.0 arvontaan ei tarvitse hakea mukaan. Geokätköilijät, jotka täyttävät kriteerit ovat automaattisesti mukana, kun 4000 virtuaalin saajaa valitaan 17.1. 2024

Näillä kriteereillä voit tulla valituksi uuden virtuaalikätkön piilottajaksi

  • Sinun pitää olla piilottanut uusi ei-eventtityyppinen geokätkö, joka on julkaistu vuoden 2023 aikana ja joka on saanut vähintään 4 suosikkipistettä joulukuun 31. päivä 2023 mennessä
  • Kätköilytunnuksesi on luotu ennen 13.6.2023
  • Aiemmat Virtual Rewardien (1, 2, 3) saajat voivat saada uuden virtuaalikätkön
  • Geokätköilijöillä, jotka olivat mukana virtual rewards 2.0 ja 3.0 arvonnoissa, mutta eivät saaneet virtuaalia piilotettavaksi, on korkeampi todennäköisyys saada Virtual Reward 4.0

Ja näin se toimii

Tammikuun 17. päivä 2024 Geocaching HQ satunnaisesti valitsee noin 4000 ehdot täyttävää geokätköilijää maantieteellisesti hajautettuna. He saavat yhden (1) virtuaalikätkön. Saajilla on vuosi aikaa luoda virtuaalikätkölle kuvaus ja lähettää se tarkastettavaksi. Eli toisin sanoen virtuaali tulee tehdä 17.1.2024 -17.1.2025 välisenä aikana. Kätköjen tulee noudattaa virtuaalikätköjen ohjenuoria.

Lisäksi kaikki vapaaehtoiset (tarkastajat, foorumimoderaattorit ja kielenkääntäjät), jotka täyttävät kriteerit saavat Virtual Rewardin kiitoksena heidän ajastaan ja tuestaan geokätköily-yhteisölle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK)

Tässä usein kysyttyjä kysymyksiä vapaasti käänettynä HQ:n sivuilta.

Miksi pitää piilottaa kätkö, jotta saa oikeuden tehdä virtuaalikätkön?

Uusien kätköjen lisääminen kartalle on olennaista pelin elossa pitämiselle. Se tarjoaa uutta sisältöä kokeneille geokätköilijöille, jotka ovat hakeneet kaikki kätköt lähialueilta. Toisaalta se tarjoaa myös laadukasta sisältöä uusille geokätköilijöille, jotka vielä muodostavat mielipidettään harrastuksesta. Haluamme palkita niitä, jotka lisäävät laadukkaita kätköjä pelilaudalle.

Milloin pitää piilottaa kätkö, jotta täyttää kriteerit?

Sinun tulee piilottaa kätkö, joka on julkaistu 1.1.-31.12.2023 välisenä aikana. Kätkön tulee olla jokin muu kuin tapahtumakätkö (event, CITO, jne). Ja tuon piilotetun kätkön tulee kerätä vähintään 4 suosikkipistettä ennen vuoden vaihdetta 2023. Julkaisupäivämäärä ei ole sama kuin piilotuspäivämäärä.

No joko nyt virtuaalikätköt palaavat pysyvästi?

Ei. Toivomme näkevämme 4000 uutta virtuaalikätköä vuonna 2024, mutta virtuaalit pysyvät pelistä aktiivisesti pois olevana kätkötyyppinä (legacy, grandfathered)

Jaetaanko Virtual Rewards 4.0 kätköt tasan eri maiden välillä?
Ei. Käytämme algoritmia, joka auttaa meitä jakamaan virtuaalit siten, että suosimme maita, joissa geokätköily on uudempi harrastus ja joissa ei ehkä vielä ole monia virtuaalikätköjä. Emme katso siis pelkästään maantieteellistä pinta-alaa maassa tai kätköilijöiden määrää.

Voiko yksi tunnus saada useamman kuin yhden virtuaalikätkön?

Kyllä. Aiemmat Virtual Rewardin saajat voivat saada myös tällä kertaa palkinnoksi virtuaalikätkön. Mutta todennäköisyys, että he saavat toisen, on pienempi kuin niillä, jotka eivät ole vielä saaneet virtuaalikätköä.

Tuleeko myöhemmin lisää Virtual Rewardseja?

Saatamme harkita jatkossakin Virtual Rewardien jakamista. Saatamme muuttaa myös ehtoja, joilla virtuaalin saa, kuten olemme tehneet aiemminkin.

Kun kaikki Virtual Rewardsit lasketaan yhteen, niin onko virtuaaleja jo liikaa?

Tällä hetkellä virtuaalikätköjfä on maailmassa noin 12 300 kpl eli noin 0.4 % maailman kaikista 3 371 000 aktiivisesta kätköstä. Kun lisäämme 4000 lisää, niin prosenttiosuus kasvaa vain 0.5%:iin ja se ei ole mielestämme liikaa.

Miksi virtuaaleja ei voida tuoda takaisin niin, että kaikki saisivat niitä piilottaa?

Nykyään virtuaalikätköt ovat suhteellisen harvinaisia ja yleisesti pidettyjä, jonka takia ihmiset unohtavat ne ongelmat, jotka johtivat kätkötyypin poistamiseen vuonna 2005.

Alun perin virtuaalikätköt luotiin kätkötyypiksi paikkoihin, johon fyysistä kätköä ei voi piilottaa tai joissa on liian paljon jästejä, jolloin fyysinen kätkö ei olisi käytännöllinen. Vaikka aikomus kätkötyypillä oli hyvä, niin tästä tuli kuitenkin merkittäviä ongelmia tarkastajille ja vapaasti kätköjen tekeminen johti heikkoon kätköjen laatuun – osa kätköilijöistä teki virtuaaleja tavallisten kätköjen sijasta, koska virtuaaleja ei tarvinnut huoltaa. Ja koska tarkastusprosessi on osin subjektiivinen, tämä aiheutti ongelmia – mikä kätkö on ok ja mikä ei. Siksi kätkötyyppi poistettiin käytöstä.

Koska virtuaalikätköjen teko-oikeuksia on jaettu rajoitetusti, on aiemmat ongelmat onnistuttu välttämään ja samalla tuomaan iloa geokätköily-yhteisölle. Ja mikä tärkeintä, se on hauska tapa palkita kätköntekijöitä, jotka ovat tuoneet iloa koko yhteisölle.

2 comments

  1. Sinun tulee piilottaa kätkö, joka on julkaistu 1.1.2023-31.1.2023 välisenä aikana.

    Onkohan tässä jäänyt yksi numero merkitsemättä? Pitäisikö olla 31.12 ?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.