Virtual rewards 2.0 – lisää virtuaalikätköjä

Geocaching HQ ilmoitti uusista virtuaalikätköistä Virtual Rewards 2.0 kampanjan muodossa. HQ jakaa ansioituneille kätköjen tekijöille 4000 virtuaalikätköä piilotettavaksi. Mukaan kätköarvontaan tulee ilmoittautua 1.6.2019 mennessä täällä.

Jotta voit ilmoittautua mukaan virtual rewardin arvontaan tulee sinun täyttää vähintään seuraavat ehdot:

  • Et ole saanut edellisellä kierroksella Virtual Rewardia
  • Sinun tulee omistaa vähintään kaksi aktiivista kätköä, jotka eivät ole eventtejä
  • Sinun tulee olla piilottanut vähintään yksi geokätkö, joka on julkaistu viimeisen neljän vuoden aikana (eli siis toukokuun 14. 2015 – toukokuun 14. 2019 välisenä aikana)
  • Sinun tulee olla kirjannut vähintään yksi kätkölöytö geocaching.com-sivustolle viimeisen neljän kuukauden aikana
  • Omistamiesi kätköjen yhteenlaskettu suosikkipistemäärä tulee olla vähintään 25.

Ylläolevien kriteerien lisäksi sinun tulee siis ilmoittautua mukaan arvontaan yllä olleesta linkistä.

Tärkeät päivämäärät

Tärkeät päivämäärät kampanjan suhteen ovat:

  • Toukokuun 14., 2019 Arvontaan osallistumissivu julkaistaan ja kampanja alkaa
  • Kesäkuun 1., 2019 Kampanjaan osallistuminen päättyy (ilmoittautumissivu sulkeutuu)
  • Kesäkuun 4., 2019 Geocaching HQ valitsee satunnaisesti 4000 geokätköilijää, jotka saavat kukin yhden virtuaalikätkön. Onnekkailla voittajilla on vuosi aikaa piilottaa virtuaalikätkö.

Maailman laajuisesti aiemmin kuvatun kriteeristön täyttää noin 50000 kätköilijää 89:stä eri maasta. Eli jos kaikki heistä hakevat mukaan ohjelmaan, on noin 10 % todennäköisyys, että arpa osuu omalle kohdalle. Aiemmin virtual rewardin saaneet ovat automaattisesti ulkona kampanjasta ja reiluuden nimissä hyvä niin. Noin 30 virtuaalikätköä 4000:sta on varattu valituille vapaaehtoisille, kuten kätkötarkastajille, sivuston kääntäjille, yms, joita ei edellisellä kertaa palkittu. Uusia virtuaalikätköjä koskevat samat ohje nuorat kuten aiempiakin palkintovirtuaaleja. Säännöt on listattu täällä.

Aiempi kierros

Aiemmin vuonna 2017 geocaching.com jakoi vastaavasti 4000 virtuaalikätköä piilotettavaksi ansioituneille kätköntekijöille. Tuolloin tekijät valittiin salaisen algoritmin avulla ja tämä suututti osan kätköntekijöistä, koska tuolloin suhteellisen tuoreet laadukkaita kätköjä tehneet kätköilijät olivat vahvoilla. Tällä kertaa ehkä tätä ongelmaa koitetaan paikata arvonnan muodossa.

Viime kerran 4000:sta jaetusta virtuaalista lopulta piilotettiin 2668 uutta kätköä elokuun 2017 ja elokuun 2018 välisenä aikana. Loput palkinnoista päätyi arkistoon piilottamattomina. Tällä kertaa piilotusprosentti on ehkä parempi, koska kampanja vaatii piilottajalta aktiivisuutta saadakseen edes mahdollisuuden piilotukseen.

Varmasti syy uuteen kampanjaan on myös se, että aiemman kampanjan virtuaalikätköt ovat olleet varsin suosittuja mitattuna suosikkipisteiden määrässä, suosikkipisteprosenteissa, logien pituuksissa ja näiden kätköjen löytötaajuus on ollut tiheä. Lisäksi tarkastusprosessissa ei ollut ennakkoon pelättyjä ongelmia, vaan kätköt olivat kaikilta osin järkeviä.

Jatkosta Geocaching HQ kertoo, että jos virtuaalien toinen uusi tuleminen menee myös yhtä sujuvasti kuin edellinen, mahdollisesti vastaavia palkitsemiskampanjoita on luvassa jatkossa lisää. Nähtäväksi jää, käytetäänkö tätäkin tapaa aktivoida kätköilijöitä vähän liian paljon. Joka tapauksessa, jos Virtual Reward 3.0 kampanja joskus tulee, ovat sen valintakriteerit todennäköisesti erilaiset kuin tässä kampanjassa.

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.