Uusi Geocaching Premium Plus+ -jäsenyys

EDIT: Jekutimme 1.4. 2022 kätköilijöitä uudella Premium Plus+ jäsenyydellä. Juttu on siis mielikuvituksen tuotetta, eikä totta. Ainakaan vielä.

Geocaching.com on ilmoittanut lanseeraavansa tänään klo 12 UTC aikaa eli klo 15 Suomen aikaa uuden Premium Plus+ -jäsenyyden. Kyseessä on premium-jäsenyyden muoto, joka maksaa 240 dollaria eli tämän hetken kurssilla noin 216 euroa vuosi tai 25 $ / kuukaudessa mikäli ei osta koko vuotta kerralla. Korkeasta hinnastaan huolimatta Premium Plus+ -jäsenyys tarjoaa paljon uusia ominaisuuksia geokätköilijöille.

Geocaching Premium Plus+

Uusi kalliimpi jäsenyystaso tarjoaa kätköilijälle merkittävää etua. Siinä missä tavallinen premium-jäsenyys avaa uusia ominaisuuksia geocaching.com-sivustolla ja geocaching mobiilisovelluksissa Premium Plus+ -jäsenyys keskittyy enemmän kätköilyn sisältöön.

Alla alustava lista uuden Premium Plus+ jäsenyyden eduista:

 • Pienempi saturaatioetäisyys muihin kätköihin: 80 metriä.
 • Kätkön julkaisuajan valinta
 • Kätkösi pääsee julkaisujonossa premium- ja basic-jäsenten kätköjen ohi keulille
 • Vuosittainen Virtual Rewards -virtuaalikätkö piilotettavaksi
 • Viikottainen lähimmän löytämättömän mysteerin oikeat koordinaatit suoraan sähköpostilla. Lähimmäksi ei tulkita kätköä, jonka koordinaatit olet päivittänyt Geocaching.comissa
 • Automaattinen oikeus kampanjamatkalaisiin, kuten esim. Kamp Koral-matkalainen.
 • Oma pistetaulukko souvenirkampanjoihin. Sinun tarvitsee kerätä vähemmän pisteitä saadaksesi souvenirin
 • Oma lounge käytettävissä vierailuilla Geocaching HQ:ssa
 • Priority pass miitteihin
 • Lyhyempi miitti / CITO -kesto mahdollinen, kun premium plus+ jäsen järjestäjänä
 • Bongattavia matkalaiskoodeja
 • Ja paljon muita etuja!

Etuja on siis luvassa paljon premium plus+ -jäsenille. Etenkin saturaatioetäisyys tulee tiheästi kätkötetyillä alueilla tarpeeseen. Se myös avaa mahdollisuuksia tehdä todellisia power traileja, kun kätköjä on 80 metrin välein. Toistaiseksi on hieman epäselvää, mitä kätköille tapahtuu siinä tilanteessa, jos käyttäjän premium plus+ -jäsenyys päättyy. Asiasta käytyjen keskustelujen pohjalta vaikuttaa, että jos premium plus+ -jäsenyys päättyisi kätköt arkistoitaisiin Refresh the Gameboard hengessä.

FTF-kikkailijoille premium plus+ -jäsenyys tarjoaa käteviä työkaluja, kun kätkönjulkaisuajankohdan pääsee valitsemaan itse ja lisäksi oma kätkö menee julkaisujonon keulille – tosin muiden premium plus+ jäsenten kätköjen taakse.

Vuotuinen automaattisesti tuleva Virtual Rewards -virtuaalikätkö on myös kätevä. Tällöin ei tarvitse osallistua hakuprosessiin usealla sukkanukketunnuksella, kun tietää, että aina on luvassa uusi virtuaalikätkö piilotettavaksi. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka monta premium plus+ -jäsenyyttä Suomeen saadaan, koska sehän tietää merkittävää määrää virtuaalikätköjä myös.

Ehkä eniten närää on etukäteen aiheuttanut lähimmän mysteerikätkön koordinaattien paljastaminen. Tällä konstilla ennen pitkää myös vaikea viiden tähdet mysteerit tulevat selätetyksi. Tietysti jokaisella premium plus+ -jäsenellä on tässä vastuunsa, ettei jaa tietoonsa saamien vaikeiden kätköjen koordinaatteja kaverille. Jos kätkönomistajana haluaa, etteivät oman mysteerikätkön koordinaatit paljastu premium plus+ -jäsenille, niin jos olet itse kätkönomistajana premium plus+ -jäsen voit valita kätköä tehdessä (ja kuvausta muokatessa), että koordinaatteja ei jaeta. Jos taas olet tavallinen premium-jäsen, et voi jatkossa tätä valita.

Premium plus+ -jäsenet saavat myös hyötyä HQ:n kaupallisista yhteistyökampanjoista. Jatkossa kalliimpaa premiumia maksavat saavat automaattisesti kampanjamatkalaisen itselleen ilman arvontaan osallistumista.

HQ:n visitor centerissä on korona-aikana ollut hiljasta ja sinne on remontoitu erillinen lounge-alue Premium plus+ -jäsenille. Loungessa on tarjolla Geonade-limonadia ja teemaan sopivia herkkuja vieraille. Tämä on kyllä mukava etu 20-vuotisjuhlallisuuksiin Seattleen matkaa suunnittelevien kannalta.

Mikäli rahavarat ei riitä Amerikan reissuun, niin premium plus+ -jäsenyydestä on etua myös paikallisissa kätköilytapahtumissa ja megoissa. Jatkossa mega-järjestetäjät velvoitetaan järjestämään priority pass -jono, jolla pääsee suoraan tapahtuma-alueelle ilman jonoja. Myös oma parkkialue on luvassa megoissa jatkossa premium plus+ jäsenille.

Tavallisissa miiteissä puolestaan järjestäjät velvoitetaan järjestämään pullakahvit premium plus+ -jäsenille. Etu kuulostaa vähän hassulta, koska ainakaan toistaiseksi julkaistujen tietojen mukaan keliaakikoille ei ole vaihtoehtoa pullalle, eikä muutenkaan erityisruokavalioita ole huomioitu. Voi olla, että tähän saadaan tarkennuksia piakkoin.

Premium plus+ -jäsenten miitit voivat myös jatkossa kestää alle 30 minuuttia. Minimikesto tapahtumalle on 10 minuuttia ja CITO:lle 20 minuuttia. Kätevää jos haluaa vain pikaisesti treffata miittikirjan ilman turhaa kuulumisten vaihtoa kanssa kätköilijöiden kanssa.

Lisää tulossa

Luvassa on HQ:n mukaan vielä paljon uusia etuisuuksia, joita on tarkoitus lanseerata hiljalleen lisää. HQ:n lakeija Lilli Parpia kommentoi uudistusta tuoreeltaan vapaasti suomennettuna näin: “Olemme superinnoissamme, kun voimme tuoda uusia elementtejä peliin halukkaille. Toki emme voi tarjota ominaisuuksia nykyisille premium-jäsenille, koska näistä syntyy väistämättä kuluja, mutta halusimme luoda jotakin täysin uutta heille, jotka ovat valmiita maksamaan palvelusta hieman enemmän”.

Itse mietin, että meneekö kätköily aina vaan kaupallisempaan suuntaan ja nyt lanseerattava jäsenyystaso vaikuttaa mobiilipeleistä tutulta pay to win -rahastukselta. Mutta toisaalta pullakahvit joka miitissä kuulostaa huokuttelevalta. Taidanpa ainakin ensimmäisen vuoden osalta ostaa jäsenyyden. HQ:n lounge, täältä tullaan!

5 comments

 1. Vau! Loisto juttu. Vihdoinkin rahalla saa jotakin tuntuvaa. Täytyy heti tilata, ties vaikka olisi joku nopean tilaajan etu vielä kaupan päälle.

 2. Ei huono. Paljon olisi ominaisuuksia, mutta en mielestäni löytänyt, että täyttäisi aukkopäivätkin automaattisesti.
  Sääli että tilipäivä on vasta maanantaina 😉

 3. Petyin kyllä tähän… odotin jäsenyyttä, jossa olisi saanut tiedon uusien kätköjen julkaisusta muita aikisemmin… + jäsenyys: tieto 5 minuuttia aiemmin… ++ jäsenyys: tieto 10 minuuttia aiemmin jne.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.