Vierailu Geocaching HQ:hun

hqiconVierailu geocaching.comin päämajassa eli Geocaching HQ:ssa on varmasti jokaisen kätköilijän bucket listilla. Tuosta vierailusta kun vielä saa kätkölöydön ja tuolla kätköllä on ihan oma ikoninsa mitä ei mistään muualta saa (vasemmalla). Kuulin, että Harjus oli vierailemassa HQ:ssa ja Harjus pääsi vielä spesiaalille kierrokselle päämajassa, johon yleensä vieraat eivät pääse. Niinpä kysyin, josko Harjus suostuisi kertomaan vierailusta blogin lukijoille. Ja sehän sopi, joten tässä pientä tarinaa millaista on HQ:ssa.


24.8.2015 astuimme sisään Geocachingin päämajaan. Tämä reissu oli tarkoitus tehdä ensimmäisen kerran jo vuonna 2013, kun saimme kirjeitse kutsun Blockpartyyn, mutta sinä ja seuraavanakin vuonna aloitimme matkan suunnittelun liian myöhään ja emme löytäneet sopivan hintaisia lentoja. Tänä vuonna oli tarkoitus alunperin osallistua Blockpartyyn, joka pidettiin viimeistä kertaa, mutta Suomen MEGA siirtyi samalle päivälle, joten siirsimme reissun MEGAn jälkeiselle viikolle.

Kuva 1 - Geocaching HQ:n sisäänkäynti.
Kuva 1 – Geocaching HQ:n sisäänkäynti.

Geocaching HQ sijaitsee Seattlessa, Yhdysvalloissa. Tarkemmin ottaen Fremontin asuinalueella aivan Lake Washington laivakanaalin pohjoispuolella. Samalla alueella kiertää HQ GeoTour, jonka kiersimme yhdessä Geocaching:n työntekijän Cindy Potterin kanssa. Cindy on monelle suomalaiselle tuttu, sillä hän vieraili Himoksen MEGAssa 2014.

Geocaching HQ:n tiloihin voi jokainen geokätköilijä tutustua, kunhan varaa ajan HQ:n sivuilta osoitteesta: http://geocachinghq.com/schedule. Kierroksella yksi HQ:n työntekijöistä esittelee aulatilaa, johon on koottu kaikkea mielenkiintoista geokätköilyyn liittyen. Samasta tilasta voit ostaa geokolikoita, T-paitoja ja muuta pientä geokätköilyaiheista tavaraa matkamuistoksi (kuvat 2-6).

Me pääsimme kiertämään myös itse päämajan toimistotiloissa ja vaihtamaan muutaman sanan usean työntekijän kanssa. Toimisto on avokonttorityyppinen ja kiertää aulatilan ympärillä. Geocaching HQ:ssa työskentelee noin 80 työntekijää. Geocaching HQ:ssa on useita eri osastoja kuten Geocaching.com:n kauppa, uusista tuotteista vastaavat, sivuston koodaajat, sivuston uudet ominaisuudet sekä luonnollisesti vapaaehtoistyöntekijöistä vastaavat. Työntekijöille on vapaa-ajanhuone, jossa voi pelata pingistä sekä Signal Cafe -kahvila, jossa työntekijät voivat syödä ilmaiseksi. Työympäristö oli ainakin meidän silmään inspiroiva ja selkeästi Geocaching.com:n perustajat Jeremy ja Bryan pitävät huolta, että työntekijät viihtyvät työpaikallaan.

Cindy lähti päämajan esittelykierroksensa jälkeen meidän kanssa kiertämään myös läheisen HQ GeoTour:n. Kaikki maailman GeoTour:t löydät täältä. HQ GeoTour:n kuvaus puolestaan löytyy täältä. Kierros kattaa 9 geokätköä ja geokätköihin oli panostettu selkeästi enemmän kuin normipurkkeihin. Jos Seattleen menee käymään, niin kannattaa ehdottamasti ainakin GeoTour:n kätköt etsiä. GeoTour:n kierrettyään ja näyttämällä “passin”, johon keräsit tiedot GeoTourin kätköistä, voit ostaa geokolikon, jonka saa hankittua vain kierroksen tehneet.

Harjus päättää matkaraporttinsa HQ Geotour tunnelmiin. 61°23° Tampere kiittää Harjusta hienosta matkaraportista. Geotoureihin palaamme blogissa myöhemmin varmasti. Haluatko kirjoittaa matkaraportin omasta geokätköilyreissustasi johonkin erityisen mielenkiintoiseen kohteeseen? Jos haluat, niin ota yhteyttä ja katsotaan millainen juttu saataisiin aikaiseksi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.