GIFF 2021 voittajat ovat..

Marraskuun alkupuolella vietettiin GIFF-tapahtumia ympäri maailmaa ja sen perään GIFF (eli siis Geocaching International Film Festival) elokuvat tulivat katsottavaksi Youtubeen. Monissa miiteissä oli paikallisia äänestyksiä, mutta sen lisäksi oli käynnissä myös äänestys, jossa geokätköilijät ympäri maailman saivat äänestää omaa suosikkiaan. Lisäksi kätkötarkastajat muodostivat tuomariston, jotka äänestivät omaa suosikkiaan. Tulokset ovat nyt selvillä ja GIFF 2021 voittajat ovat..

People’s choice – yleisöäänestyksen voittaja

Yleisöäänestyksen suosiksi nousi Signal Academy – Froggy’s Dream. Onnittelut Rassis on Tour nimimerkille voitosta! Signal academy -elokuva näyttää miltä päivä Signal akatemiassa – koulussa söpöille pienille Signal-sammakoille – näyttää. Elokuvassa nähdään professori Signaluksen oppitunti, ulkoliikuntatunti ja paljon muuta. Elokuvan tyyli on eräänlainen nukkeanimaatio ja siten valtavirrasta poikkeava. Kisa yleisöäänestyksessä on varmasti ollut tänä vuonna tasainen, sillä mukana oli monia todella hyviä elokuvia.

Tässä joitakin kommentteja vapaasti käännettynä Signal Academy elokuvasta:

“Ihastuin välittömästi luovuuteen tässä elokuvassa. Aivan loistava ja inspiroi varmasti monia kätköilijöitä.”

“Tämä filmi oli niiiiiin söpö! Se esitti geokätköilyn hauskan hengen juuri sopivalla tavalla. Idea oli uniikki ja vaikutti siltä, että elokuvantekijä oli nähnyt todella paljon vaivaa elokuvan eteen.”

“Filmi, joka on suloinen ja hauskalla tavalla näyttää mitä geokätköily on. Ja kuinka hienoa onkaan, että Signal-sammakko on elokuvan päähenkilö. Kuka nyt häntä ei rakastaisi?”

Viimeisestä kommentista tulikin mieleen, että Signal-sammakkojen kanssa touhuaminen on iso geokätköilyn alakulttuuri Keski-Euroopassa. Tästä Signal-sammakkovillityksestä kirjoitimmekin aiemmin. Varmasti omiaan lisäämään Signal Academy-elokuvan suosiota. Katsotaan, jos saataisiin elokuvan tekijältä haastattelu.

Signal award – tuomariston suosikki

Signal award -palkinnon voittajan siis äänesti kätkötarkastajista koostuva tuomaristo. Tuomariston kriteerit valinnalle olivat elokuvan yleinen korkea taso geokätköilylyhytfilminä. Lisäksi tuomaristo kiinnitti huomioon tuotannon laatuun, sisältöön, luovuuteen ja minkälaisen kontribuution elokuva tekee maailman laajuiseen geokätköilijäyhteisöön. Ja voittaja on..

First hide – Geocaching Documentary from Finland 🎉

Eli suomalaisittain oikein mukava valinta tuomaristolta! Lyhärin näyttelijät ovat Harjus ja laalaa. Ääniroolissa ja kuvauksesta sekä editoinnista vastaa Weellu. Kunhan joulukalenterilta ehditään, niin eiköhän jotain pientä raporttia elokuvan tekemisestä saada tähänkin blogiin. Mahdollisesti myös extended edition itse lyhäristä, koska tällä kertaa muutamia kohtauksia jouduttiin jättämään leikkaamon lattialle. Ei sillä, että ne elokuvasta yhtään parempaa tekisivät.

Arvioijaraati kommentoi elokuvaa vapaasti suomeksi käännettynä jotenkin näin:

“Video on viihdyttävä ja saattaa antaa yhteisölle joitakin hyödyllisiä neuvoja”

“En vain saa tarpeekseni Braijasta. Hauska, kuten aina”

Ensi vuonna jälleen tauko

Ensi vuonna GIFF-tapahtumaa ei järjestetä. Geocaching HQ pitää jälleen välivuoden, koska keskittyvät järjestämään jo kahdesti siirrettyjä geokätköilyn 20-vuotisjuhlia. Saas nähdä päästäänkö niitä viettämään elokuussa suunnitellusti vai siirretäänkö niitä taas. Olisiko kenties kannattanut saman tien 2020 siirtää ne vuoteen 2025 ja juhlia 25-vuotiasta geokätköilyä? Tietysti tulevaisuutta on tunnetusti hankala ennustaa, joten hyvä se on tälleen jälkikäteen huudella.

Joka tapauksessa ensi vuonna ei ole GIFFiä vaan seuraavan kerran GIFF palaa vuonna 2023. Näin elokuvantekijöillä on reilusti aikaa pohtia seuraavaa filmiänsä. Pitää kyllä omasta puolesta sanoa, että huomattavasti helpompaa on järjestää tapahtuma elokuvateatterissa, kun tapahtuma on joka vuosi. Tauon jälkeen homma aina alkaa vähän kuin alusta. Ja sama myös elokuvanteossa: Juuri ennen tätä ilmoitusta olinkin sopinut vähän ammattitaitoisemman kuvaajan kanssa seuraavan pätkän kuvaamisesta ja taas sitä joutuu siirtämään vuodella eteenpäin. Toivottavasti muistan asian silloin.

Palaamme vielä GIFF-tunnelmiin blogissakin, kun saamme toisen voittajan haastattelun ja kerromme myös suomalaisen filmin tekemisestä.

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.