Signal-sammakkovillitys

Lemmy -signal sammakko rakastaa tanskalaisia hot dogeja ja pitää metallimusiikista. Lisäksi hän käy kätköilemässä ja osallistuu miitteihin ja tapaa muita sammakoita. Ei, vielä ei ole weellun viimeinen järjen valo sammunut, vaan kyse on eräästä geokätköilyn alakulttuurista.

Signaalin harrastajat

Kaikki tietävät, että saksalaiset ovat vähän höpsöjä. Mutta nyt kuuluu Saksan maalta kummia. Siellä on jo muutaman vuoden ajan ollut käynnissä villitys, jonka keskiössä on tuttu geokätköilyn ja geocaching.comin maskotti Signal the Frog. Tutustutaanpa siis hieman millainen tämä geokätköilyn erikoinen alakulttuuri on.

Kyseessä on siis eräänlainen geokätköilyn alakulttuuri ja toisaalta melkeinpä oma harrastuksensa. Alakulttuurin idea on se, että hankitaan (yleensä) iso 60 senttiä korkea Signal the Frog -pehmolelu ja kehitetään hänelle oma persoonallisuus. Sammakko puetaan asiaan kuuluviin vaatteisiin, jotka heijastelevat sammakon persoonaa. Sammakolle luodaan oma Facebook -sivu, jonne päivitetään sammakon kuulumiset ja uudet käänteet.

Sammakko vierailee kätköillä ja yleensä kätköltä napataan sammakon tarinaan liittyvä kuva tai pari uuteen Facebook-päivitykseen. Lisäksi Signal-sammakot vierailevat miiteissä ja tapaavat kätköilijöitä. Mega-tapahtumissa on silloin tällöin Signal -sammakoille järjestetty päiväkoti, johon sammakon voi jättää hoitoon siksi aikaa, kun itse vierailee tapahtumassa. Ei, minä en keksi näitä juttuja päästäni, vaan tämä on ihan totta 🙂

Jotkut sammakoiden omistajat ottavat Signalinsa mukaan mitä kummallisimpiin juttuihin. Niinpä Signalit päätyvät vuoristorata-ajeluille, laivamatkoille, ja mitä nyt vain voi keksiä. Jotkut Signalit ovat myös perheenäitejä ja heillä on sitten joukko pikkusammakoita hoidettavanaan. Sammakoille ommellaan vaatteita, jotta jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva vaatekerta. Signal-sammakolle askarrellaan myös Frogdentification card, josta selviää sammakon tärkeimmät tiedot ja yleensä löytyy myös seurantakoodi.

This slideshow requires JavaScript.

 

Koska Suomeen?

Tuhannen taalan kysymys kuuluukin, koska vastaava alakulttuuri rantautuu Suomeen? Isojen Signaleiden saatavuus on aiemmin ollut jonkinlainen este, mutta Kiven Alla -verkkokauppa on ottanut isot Signal-pehmolelut valikoimiinsa ja ensi kerran niitä oli saatavilla Porvoon CacheCon-tapahtumassa heinäkuun puolivälissä.  Pikainen tarkastus Kiven Alta osoittaa, että sammakoita on vielä saatavilla muutama kappale. Eli ei muuta kuin odottelemaan, onko vuoden 2018 megassa Signaleiden päiväkoti ja millaisia vaatteita kätköilijät ompelevat sammakoille 🙂

Lisätietoja

2 comments

    1. Huippua Jaana, jouluun onkin enää 110 yötä. Kerrohan jos Suomessakin lähtee Signal -harrastus lentoon, niin päästää seuraamaan sammakoiden edesottamuksia 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.