Reach the Peak – Denali

Joulukuu on jo hyvässä vauhdissa ja marraskuun ajan geokätköilijät ovat voineet kiipeillä Kilimanjaron rinteitä ylös keräämällä pisteitä löytämällä kätköjä. Vielä ehtii ottaa loppukirin Kilimanjaron osalta, jos ei ole jo huippua saavutettu. Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 klo 14 kuitenkin alkaa jo seuraava jakso Reach the Peak -kampanjaa. Vuorossa on Pohjois-Amerikan korkein vuori Denali.

Reach the peak – Denali

Loppukesästä alkanut Reach the Peak -kampanja jatkuu siis 6.12.2021 viidennellä jaksolla, jossa on tällä kertaa vuorossa Alaskassa sijaitseva Denali, jonka huippu on 6 190 metriä korkea.

Denalin lumiset rinteet kohoavat ylös taivaisiin, kun taas vuoren juurella on kansallispuisto ja luonnonsuojelualue. Kiipeilijät ympäri maailmaa matkaavat Alaskaan kiivetäkseen vuoren jäisille korkeuksille ja nähdäkseen henkeäsalpaavia luonnonmaisemia. Vuori ja ympäröivä puisto ovat myös tunnettuja villieläimistään ja jos kävijä on onnekas, hän saattaa nähdä karibun, hirven tai harmaakarhun vierailullaan puistossa.

Tällä kertaa 350 pistettä oikeutaa perusleirin souveniriin (basecamp) ja huipun (summit) souvenir tuttuun tyyliin vaatii vuoren korkeuden verran pisteitä eli 6190 pistettä. Näitähän saa etsimällä kätköjä ja alla on joulukuun haasteen pistetaulukko.

Kirjaa löytö multikätköltä750
Kirjaa löytö kätköltä, jolla on 10+ suosikkipistettiä700
Kirjaa löytö Earthkätköltä600
Kirjaa löytö mysteerikätköltä550
Kirjaa löytö Letterbox-kätköltä500
Löydä Adventure Labin lokaatio (yksi piste)420
Löytö joltakin muulta kätkötyypiltä (miittejä ja webcameja ei lasketa)350

Jälleen on pistemäärissä kevyttä inflaatiota huomattavissa ja yhdeltä kätköltä saa hieman aiempaa enemmän pisteitä. Etsimällä 9 multikätköä saa summit-souvenirin, joskin taitaa olla silti helpompi kerätä 15 adventure labin lokaatiota tienatakseen Kilimanjaron huipun souvenirin. Eli aikalailla kuitenkin sama määrä kätköjä vaaditaan kuin marraskuun Kilimanjaro -souvenireissa.

Jälleen on syytä muistaa, että jakso vaihtuu klo 12:00 UTC aikaa joulukuun 6. päivä. Suomen ajassa tuo on klo 14:00. Eli jos etsii kätkön 6.12. ennen tuota kellon lyömää ja tekee siitä draftin, niin myöhemmin draftia logiksi muuttaessa sitä ei lasketa uuteen jaksoon. Denali-jakso jatkuu 3.1. 2022 klo 14:00 (suomen aikaa) asti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.