Reach the peak – 15 uutta souveniria

Vuorikiipeilijöiden yksi isoimmista unelmista on varmasti valloittaa jokaisen mantereen korkein huippu. Tämä vuorikiipeilijöiden haaste toimii uusimman geokätköilysouvenirkampanjan inspiraationa. Reach the peak -souvenirkampanjassa on luvassa 15 uutta souveniria seuraavan 7 kuukauden aikana – kaksi joka kuukausi ja vielä viimeinen palkintosouvenir kaikkien aiempien keräämisestä.

Reach the peak – saavuta huippu

Kampanja alkaa elokuun 2. päivä 2021 ensimmäisellä vuorella Puncak Jayalla, joka on Oseanian korkein huippu kohoten 4884 metrin korkeuteen. Haasteessa tulee kerätä vuoren korkeuden verran pisteitä “Leaderboardille”, jotta saa vaikeamman kahdesta jaossa olevasta souvenirista. Siinä missä elokuun vaikeampi souvenir (Puncak Jaya Summit -souvenir) irtoaa 4884 pisteellä, helpomman (Puncak Jaya basecamp -souvenir) saa jo 325:llä pisteellä.

Pisteitä tulostaululle (leaderboard) saa perinteisesti etsimällä kätköjä ja erilaisista kätköistä on jaossa eri pistemäärä. Tällä kertaa pistetaulukko kuitenkin vaihtuu joka kuukausi ja varmasti tässäkin blogissa tullaan pistetaulukot jakamaan kuukausittain. Leaderboard myös nollataan jokaisen kuukauden alussa joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Alla haasteen ensimmäisen kuukauden eli elokuun pistetaulukko:

TehtäväPisteet
Löydä multikätkö600
Löydä mysteerikätkö500
Löydä Earthkätkö450
Löydä Adventure Labin yksi lokaatio350
Kätkölöytö (muut kätkötyypit)325

Syyskuussa on siis luvassa seuraava huippu, johon vaaditaan eri pistemäärä. Toki myös pistetaulukko tulee muuttumaan, joten esim. Mount Everestin kuukausi ei välttämättä ole tuplasti elokuuta vaikeampi, jos pistemääriä rukataan isommiksi.

Peak performer – huippusuorittaja

Mikäli mielii saada itselleen viidennentoista extra souvenirin (Peak Performer), niin haasteeseen on syytä tarttua heti elokuussa ja suorittaa jokainen haaste aina helmikuuhun asti. Tai oikeastaan maaliskuuhun, sillä viimeinen haasteista päättyy 6.3.2022.

Perinteiseen tyyliin kuukausi vaihtuu (ja haaste alkaa) puolilta päivin UTC aikaa, joka on kello 15 iltapäivällä Suomen aikaa. Tämä on syytä ottaa huomioon esimerkiksi drafteja käytettäessä, koska jos draft on kirjattu ennen tuota alkamis kellonaikaa, ei se kirjaudu mukaan haasteeseen, vaikka draftin muuttaisi loggaukseksi alkuajankohdan jälkeen.

Tässä vielä lista kaikista Reach the Peak -souvenireista, joita kampanjan aikana on saatavilla.

 • Puncak Jaya Basecamp
 • Puncak Jaya Summit
 • Vinson Basecamp
 • Vinson Summit
 • Elbrus Basecamp
 • Elbrus Summit
 • Kilimanjaro Basecamp
 • Kilimanjaro Summit
 • Denali Basecamp
 • Denali Summit
 • Aconcagua Basecamp
 • Aconcagua Summit
 • Everest Basecamp
 • Everest Summit
 • Peak Performer

6 comments

  1. Ei tule miiteistä pisteitä. Ilmeisesti syynä on COVID-19 tilanne maailmalla. Vaikka Suomessa ollaan avattu yhteiskuntaa kaikkialla maailmassa ei olla yhtä onnekkaita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.