Uusi Wherigo-sovellus iOS:lle

Ei niin kauan sitten kirjoitin Wherigo -sovellusten alennustilasta. Jo silloin oli selvää, että uusi Wherigo-sovellus olisi tulossa piakkoin iOS-laitteille. Nyt tuo sovellus löytyy AppStoresta ja on ladattavissa ilmaiseksi.

Uusi Wherigo-sovellus

Uusi Wherigo-sovellus on kokenut täydellisen muodon muutoksen. Itse odotin jotain kevyempää päivitystä, mutta sovellus on käytännössä laitettu kokonaan uusiksi, mikä on pelkästään hyvä asia.

Aluksi sovellukseen kirjaudutaan geocaching.com tunnuksilla. Tämän jälkeen sovelluksesta saa listauksen lähimmistä Wherigo-kätköistä. Vaihtoehtoisesti voi kätköjä ihmetellä karttanäkymästä. Kun kartalta tai listauksesta Wherigo-kätköä klikkaa voi valita kasetin latauksen, kätkökuvauksen avaamisen (View info) tai kätkölle navigoinnin. Navigointi käyttää muita asennettuja navigointisovelluksia kuten Apple Maps, tai Google Maps ohjatakseen kätkölle.

Kätköjen ja kasettien ihmettely on äärimmäisen helppoa verrattuna vanhaan sovellukseen, jossa piti vaivalloisesti kirjautua pahasti vanhentuneelle wherigo.com sivustolle.

Kun haluttu kasetti on saatu ladattua voi sen omalta välilehdeltään käynnistää. Klikkaamalla kasetin nimeä aukeaa Wherigo-seikkailu, jonka voi aloittaa alusta tai kesken jääneen seikkailun voi jatkaa edelliskerran kohdasta.

Wherigojen perusnäkymä listautuu kasetin käynnistyttyä. Wherigosta näkee sijainnit, mitä näkyy nyt, invetaario, tehtävät ja kartta. Pientä ihmetystä alkuun aiheutti monivalintavaihtoehdon sisältävät kohdat Wherigo-kaseteissa. Monivalinnat tapahtuvat alalaidan “rullasta”, mutta valinta hyväksytään ylälaidan Done -napista. Ei kovin intuitiivista, mutta kai tähän tottuu. Lisäksi erästä kasettia testatessa kasetti jäi pieneen ikisilmukkaan, josta päästiin pois sulkemalla kasetti ja avaamalla se uudestaan.

Monivalinnan tekeminen ei ole käyttäjäystävällisin. Alhaalta “rullasta” valitaan haluttu vaihtoehtoa ja vasemmasta yläkulmasta painetaan done kun tuli valmista.

Asetuksia uusi Wherigo-sovellus sisältää vain kaksi: Etäisyyksien yksikkö (metrinen vain imperiaaliset yksiköt) ja haluatko jakaa analytiikka tietoja Geocaching HQ:lle.

Pieniä puutteitakin uudessa sovelluksessa vielä on, kuten jo löydettyjen kätköjen piilotus, mikä on tällä hetkellä mahdotonta. Uskoisin kuitenkin, että sovellus vielä saa päivityksiä ja tämän kaltaiset puutteet korjataan. HQ:n tavoitteena on varmasti ollut saada sovellus nopeasti julkaistua, koska vanha sovellus oli jo poistunut AppStoresta päivittämättömyytensä takia.

Uusi on aina parempi?

Uusi wherigo-sovellus on todella yksinkertainen ja helppo käyttöinen. Molemmat hyviä asioita. Väistämättä kuitenkin tulee mieleen, että koska wherigo-ominaisuudet ovat näinkin yksinkertaiset ja sovellus ei sisällä mitään muuta, niin olisiko tämä ollut mahdotonta toteuttaa viralliseen Geocaching-sovellukseen? Olisihan se kätevämpää, että yhdellä sovelluksella voisi hoitaa kaikki kätköt ja niihin liittyvät erikoispiirteet (kuten Wherigo-kasetit ja Adventure Labit).

Toinen mikä ihmetyttää on se, että kun nyt on panostettu ja selkeästi tehty uusi sovellus nollista vanhan sovelluksen korvaajaksi, niin miksi ei samalla tehty versiota Android-puhelimille? Nyt Android -leirissä luotetaan edelleen vapaaehtoisyhteisön ylläpitämään sovellukseen. Toisaalta eihän se ole vielä poissuljettua, että Android-versio näkee myös päivän valon. Voi olla, että ensin kerätään kokemukset iOS-puolelta, tehdään parannukset ja sen jälkeen uusi versio julkaistaan molemmilla aluistoilla.

2 comments

  1. Monissa kännykkäkuorissa on magneetti, jolla saa kansiläpän pidettyä kiinni. Pärjääkö tällaisten suojakuorien kanssa Wherigo-jahdissa, vai sotkeeko magneetti suunnan määrittämisen? Tähän mennessä olen käyttänyt Wherigoille vanhaa Garminia, joka on paljon kenttäkelpoisempi kuin kännykkäni.

    Kiitos kirjoituksista!

    1. Mielenkiintoinen kysymys olli.s. En tunne niin syvällisesti modernin älypuhelimen rakennetta, että osaisin arvioida, kuinka paljon tuollainen magneetti sähköistä kompassia häiritsee, mutta todella pikaisen ihmettelyn perusteella näin tosiaan saattaa olla, että magneetti häiritsee kompassin toimintaa. Se onko tuolla merkitystä Wherigon tapauksessa varmasti selviää kokeilemalla ilman kuoria ja niiden kanssa. Ilmeisesti pahimmillaan magneetti saattaisi magnetisoida jonkin puhelimen osan pysyvästi ja tämä voisi aiheuttaa pysyviä häiriöitä kompassin toiminnalle. Kokemuksia ei itsellä ole, kun ei ole tullut koskaan käytettyä magneetin sisältäviä kuoria puhelimessa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.