Uusi D/T-taulukkoon pohjautuva haku

Geocaching.com on hiljalleen tuonut uusia hakuominaisuuksia sivustolle ja mobiilisovellukseen. Aiemmin saatiin uusi attribuutteihin pohjautuva haku. Nyt vuorossa on jo pitkään geocache.fi:stä löytynyt toiminnallisuus, jolla voi hakea lähimmät puuttuvat D/T-yhdistelmät. Eli siis kätköt, jotka ovat löytämättä vaikeus- ja maastoluokitustaulukosta.

Uusi hakuominaisuus löytyy geocaching.comin tilastosivulta D/T-taulukon alta. Yllä olevan kuvan tapauksessa klikkaamalla tätä uutta nappia ilmeistyisi listaus lähimmistä kätköistä, joiden vaikeus- ja maastoluokitus yhdistelmä on sellainen, joka taulukossa on 0.

Jos taas taulukko näyttäisi alla olevan kuvan näköiseltä eli taulukko olisi jo pariin kertaan täytetty, niin napista ilmestyisi listauksena lähimmät kätköt, jotka vastaavat sitä ruutua mitä on vähiten eli alla olevan kuvan tapauksessa ruutu D5/T4. Jos useammassa ruudussa olisi 2, ilmestyisi tuloslistaukseen kätköt, joiden luokitukset vastaisivat näitä kaikkia ruutuja, jossa olisi vain kaksi löytöä.

Taulukon alla oleva haku hakee automaattisesti kätköilijän kotikoordinaatteja lähimmät kätköt. Haun voi kuitenkin kätevästi tehdä myös muista sijainneista kirjoittamalla avautuvan tuloslistauksen yläpuolella olevaan hakukenttään halutun paikan. Esimerkiksi Stockholm -haulla listaus rajoittaa tulokset kätköihin, jotka sijaitsevat 16 kilometrin säteellä Tukholmasta. Hakusädettä voi kuitenkin tarvittaessa muuttaa “Change Filters”-valinnasta, kuten muidenkin hakujen yhteydessä. Samalla tavalla voi tietysti säätää tulosten kätkötyyppiä ja muita kriteereitä, jolla hakutulokset listataan.

Työkalu on kiva lisä tilastoista innostuneelle kätköilijälle, joka haluaa täyttää D/T-taulukon tai täyttää sen uudestaan. Tietenkin vastaavan haun on voinut aiemmin tehdä ilman pikavalintaakin, mutta tämä tekee puuttuvien yhdistelmien hausta helppoa. Paitsi jos aikoo täyttää taulukon tietyllä kätkötyypillä. Siihen tämä uusi ominaisuus ei tuo helpotusta, vaan haut pitää edelleen tehdä käsin. Geocache.fi:n vastaava työkalu on edelleen huomattavasti monipuolisempi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.