Miittien kuvauksiin tapahtuman kesto omana kenttänään

Tästä päivästä alkaen geokätköilytapahtumien (event, CITO, jne) kätkökuvauksiin voi ja pitää asettaa tapahtuman kellonaika omana kenttänään kätkökuvausta luodessa. Kellonaikaa pääsee myös muokkaamaan kätkön muokkaussivulta. Tapahtuman kellonaika on jatkossa näkyvissä kätkösivun ylälaidassa.

Tapahtuman kellonajan lisääminen

Tapahtuman ajankohdan lisääminen on helppoa. Ajan voi lisätä joko 24 tunnin tai 12 tunnin formaatissa. 12 tunnin formaatti valitaan kätkökuvauksen rakentamissivulta laittamalla rasti ruutuun. 24 tunnin formaatti on oletuksena käytössä. Tämä ominaisuus pakottaa kätkönomistajan automaattisesti valitsemaan 30 minuutin minimikeston tavallisille tapahtumille ja tunnin keston CITO-tapahtumille. Tämä vähentää kätkötarkastajien kuormaa, mikä on tietysti hyvä homma.

Tapahtuma voi alkaa milloin vain aika välillä 00:00-23:15. Viimeinen mahdollinen päättymisaika kätköilytapahtumalle on 23:45. Tämä on nykyisen toteutuksen rajoite, koska keskiyö olisi seuraavan vuorokauden puolella, mutta kätköilytapahtuma voi tällä hetkellä olla vain tiettynä päivänä. Jäämme siis seuraamaan tuleeko tähän muutosta ja onko nyt niin, että teknisen rajoitteen takia vuorokauden vaihtumisen aikoihin ei voi tapahtumia järjestää vai miten asiaan suhtaudutaan.

Miittikuvauksen lisäämissivun uudet kentät

Päivitetty mittikuvaus

Geocaching.com -sivuston päivityksen myötä tapahtuma-aika näkyy miittikuvauksen yläreunassa tapahtuman nimen alla. Kellonajan esitysmuoto riippuu geocaching.comin kielivalinnasta. Jos olet valinnut kieleksi englannin, niin tapahtumien ajat näkyvät 12 tunnin muodossa ja esimerkiksi suomen kielellä tapahtuma-ajat näkyvät 24 tunnin formaatissa. Itse olisin kyllä enemmän arvostanut erillistä asetusta tapahtuma-ajan formaatille, sillä tykkään käyttää sivua englanniksi ja haluaisin kuitenkin nähdä kellon ajan 24 tunnin formaatissa. Uskoisin, että englantilaiset kätköilijät ovat kanssani samaa mieltä, jos ovat tottuneet 24 tunnin kellonaikaesitykseen.

Kellon aika 12 tunnin muodossa.

Tapahtuman kellonaika lisätään myös automaattisesti kätkökuvauksen alkuun. Kellonaika ilmestyy muodossa “12 January 2019, 17:00-17:45”. Päivämäärän kuukausi on englanniksi ja kellonaika 24 tunnin muodossa. Tällä hetkellä tähän ei voi vaikuttaa mitenkään ja kuukautta ei voi kääntää muille kielille. Taustalla tässä on se, että halutaan, että tapahtuman päivämäärä ja kellonaika on näkyvissä myös GPS-laitteilla kätköiltäessä. Ratkaisun on luvattu olevan väliaikainen. Tällä hetkellä HQ:n API:t eivät tue kellonajan kertomista, joten siitä syystä myöskään kätköilysovellukset eivät vielä välttämättä tue uutta ominaisuutta. Tältäkin osin on varmasti muutoksia myöhemmin siis luvassa.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.