Mary Hyde: Lunasta ilmainen matkalaiskoodi

Viimeinen kuukausi on kerätty kultakolikoita Mary Hyden aarrejahdissa. Nyt jahti on ohi ja mikäli onnistuit keräämään kaikki neljä karttapalaa sait myös bonus souvenirin. Bonus-souvenirin sähköpostissa oli myös mukavia uutisia mukana. Saat ilmaisen matkalaisen seurantakoodin, kunhan klikkaat sähköpostissa ollutta linkkiä ja täytät lomakkeen 20.8. 2017 mennessä. Lomakkeessa kysytään sähköpostiosoitetta ja tietoa siitä, mikä sana löytyy bonussouveniriin piilotettuna. Sana ei varsinaisesti ole edes piilossa, joten tehtävä on suhteellisen helppo. Hankalin osuus on löytää bonus-souvenir souvenirs-sivulta, koska se on hieman eri paikassa kuin muut Mary Hyde souvenirit.

Täyttämällä sähköpostissa linkatun lomakkeen saat matkalaiskoodin sähköpostilla 24. elokuuta mennessä. Joskin kyse on varmaan muuta kuin Suomen aikavyöhykkeestä, joten koodi voi olla matkalla suomalaisittain aina 25. elokuuta asti. Kyse ei siis ole matkaajasta, vaan pelkästä koodista. Mutta sillehän voi keksiä, vaikka mitä käyttöä. Eipä tarvitse ostaa erikseen matkalaista ja uhrata sitä koodin saamiseen, kun seuraavan kerran kaipaa pelkkää matkalaiskoodia.

Se, mitä Mary Hyden kartta kertoo, jäi vielä mysteeriksi, mutta voi olla, etten jaksa asiaa sen tarkemmin enää lähteä tutkimaankaan. Ai niin! Lisää matkalaisuutisia on luvassa. Kirjoitanpa seuraavasta matkalaisiin liittyvästä jutusta huomenna. Pysy siis kuulolla 🙂

 

14 comments

 1. Näyttää siltä että salasanaksi kelpaa ihan mikä tahansa vastaus. Kokeilla tosin saa vain kerran samalla käyttäjätunnuksella.

  1. Mielenkiintoista geo-doge. Onkohan siellä sitten joku suodatin vastauksen perusteella kenelle seurantakoodi lähtee sähköpostilla sitten, kun sen aika on. Tai sitten siellä on joku pielessä. Itse kokeilin syöttää vain mielestäni sen oikean sanan. Tietysti, jollain sukkanukella voisi kokeilla jotain muutakin. Mutta eipä taida jaksaa.

 2. Mikä ihmeen bonus-souvenirin sähköposti? Mitään sähköposteja ei ole souvenireihin liittyen tullut minulle missään vaiheessa. Juu, tarkistin roskapostikansionkin. Sen sijaan bonus-souvenir on kaiketi tullut, eikös sen nimi ole “The Lost Treasure of Mary Hyde”. Onko minulla nyt joku asetus väärin?

  Olisi muuten kiva, jos noita souvenireja voisi järjestellä muuhunkin kuin aakkosjärjestykseen 🙁

  1. Voisiko Juke tässä olla kyse siitä perinteisestä ähäkutti-tilanteesta, että on valinnut geocaching.comin asetuksista raksit pois sähköpostispämmistä, niin sitten noita “tärkeitäkään” posteja ei tule. En tiedä, tämä on vain arvaus. Jos rastit on, niin minulla ei ole aavistustakaan mistä voisi johtua. Mutta kannattaa tuo nyt ainakin käydä tarkistamassa. Nykyisin, kun tuolta tulee kuitenkin silloin tällöin jotain hyödyllistäkin tietoa 🙂

   Souvenir-sivulle itsekin kaipasin lisää toimintoja. Järjestyksen valinta olisi kiva ja myös joku semmonen yhteenveto, joka vaikka näyttäisi, että montako souveniria on yhteensä.

 3. Kun muuttaa karttapalasten koordinaattinumerot kirjaimiksi, saa muodostettua anagrammin “get help w”. Get help käy myös salasanaksi tuohon, kuten kollega geo-doge jo mainitsikin.

  Sitä en tiedä onko tuo vain pila niille, jotka ylitulkitsevat, vai tarkoittaako se jotain muutakin 😉

  1. Hahaa, niinpä muuten tulee, ehkä tuo on oikeasti tarkoituksella piilotettu viesti. Tuntuisi erikoiselta sattumalta. Ja kyllähän, kun tämmösiä pohtii niin melkein pitää apua lähteä etsimäänkin. Tai sitten se ei ole tarkotuksella ja on tullut vahingossa
   Toisaalta jos lomake hyväksyy vain nuo kaksi sanaa eikä muita niin ehkä se on tarkoituksella.

 4. Löytyyko linkkiä siihen lomakkeeseen?
  Mulle ei ole tullut sellaista sähköpostia. Kaikki Souvenierit on kyllä tulleet.

 5. Linkin kyselijöille lähetetty viestiä. En halua jakaa linkkiä julkisesti. Vaikka kyllähän tuon pienellä etsinnällä löytää webistä.

 6. Kiinnostaisi tietää että mitä käyttöä on pelkällä matkalaiskoodilla. Varsinkin jos sanotaan että sille voi keksiä “vaikka mitä käyttöä” ja itse en keksi ensimmäistäkään, niin selvästikin on jotain mitä en tiedä tai ymmärrä.

  1. Hyvä kysymys Teppo! Monet ovat kaipailleet matkalaiskoodia, jotta voivat tehdä jonkin oman “matkalaisen”. Monet painattavat oman kätköilypaidan, jossa on seurantakoodi, tai teettävät magneetti laatan autoon, lisäävät seuranta koodin koiran pantaa, gepsiin, älypuhelimeen, polkupyörään tai mihinkä ikinä keksivät. Toki seurantakoodin voi vaikka 3D-tulostaa omaan matkalaiseen tai muuten vaan tehdä erilaisen matkalaisen. Eli siis lyhyesti: Koodilla voi tehdä oman matkalaisen. Tietysti jos haluaa helpolla päästä aina voi ostaa valmiinkin matkalaisen. Monet tosin ovat aiemmin kyselleet, mistä voisi saada pelkän koodin, sillä jos matkalaisen koodin käyttää mainittuihin tarkoituksiin jää itse matkalainen vähän turhanpantiksi pöytälaatikkoon. Tietysti jos ei matkalaisista perusta, niin eipä sillä koodillakaan sitten mitään tee.

 7. Ahaa okei joo. Ihan hyvä että kysyin koska en varmaankaan olisi tuollaista keksinyt itse. Ostin kyllä itselleni kaupasta geocoinin jonka ajattelin laittaa kiertoon, mutta noita keskusteluja lukiessani selvisi että niitä varastellaan ja hukkaillaan niin enpä näe kyllä järkeä sitten siinäkään. Vielä vähemmän siinä että jonkun itselle tärkeän tavaran varustaisi koodilla ja laittaisi hukkaantumaan tai varastettavaksi.
  Polkupyörää ei varmaankaan voi laittaa kätköpurkkiin, joten mikähän pointti tuollaiseen sitten on koodi laittaa? Vaan ehkä näistä olisi jossain muualla parempi foorumi keskustella?

  1. Se on kyllä totta, että yksi lieveilmiöistä, joita on tullut geokätköilyn suosion lisääntymisen johdosta, on, että matkalaiset – etenkin geokolikot – ovat kovin katoavaisia ja tuppaavat katoamaan. Etenkin jos päätyvät ulkomaille. Niinpä monesti geokolikot päätyvät kansioihin ja kokoelmiin. Tavallisia matkaajia sen sijaan vielä jonkin verran näkyy. Eihän niihin ole pakko kiinnittää sitä tärkeintä esinettä, vaan joku vähemmän tärkeäkin kelpaa. Monesti olen itse lähettänyt ulkomailta matkaajan, jonka tehtävä on päästä kotiin ja olen ostanut jonkin pienen esineen matkalaiseen mukaan.

   Ja joo, polkupyörää tai omaa geobiiliä saatika koiraa ei ole tarkoitus laittaa kätköpurkkiin. Enemmän näissä on se idea, että matkaaja ei ole kierrossa, vaan on ns. Collectible, joka on kätköilijän omassa kokoelmassa. Tällöin muut kätköilijät eivät voi edes ottaa matkaajaa mukaansa. Idea onkin, että näiden avulla voi bongata toisen kätköilijän tai toisen kätköilijän esineen nähdyksi. Mielestäni ainakin on hauskaa bongata jonkun kätköilijän auto liikenteestä. Jotkut taas haluavat pudottaa mukanaan kulkevan matkalaisen (vaikkapa seurantakoodillinen hattu, tatuointi, jne) jokaiseen kätköön ja näin voivat seurata kuinka monta kilometriä on tullut kierrettyä (linnuntietä) kätköjen perässä. Tämä alkaa haiskahtaan jo ihan postauksen aiheelta 🙂 Laitetaanpa muistiin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.