Tanskan kuusi unohdettua jättiläistä

Oletko menossa Tanskaan ja Kööpenhaminaan kätköilemään lähiaikoina? Jos vastasit kyllä, saatat haluta käydä myös seuraavassa kohteessa: Kuusi unohdettua jättiläistä.

Kuusi unohdettua jättiläistä

Tanskalainen taiteilija Thomas Dambo on luonut taideteoksen “Kuusi unohdettua jättiläistä”, jota mies itse nimittää ulkoilmaveistosten aarrejahdiksi. Jättiläiset ovat siis isoja veistoksia, jotka taitelija on luonut täysin kierrätetyistä materiaaleista.

Veistokset löytyy Thomaksen omista suosikkikohteista ympäri Kööpenhaminaa: Rødovressa, Hvidovressa, Vallensbækissa, Ishøjissa, Albertslundissa ja Høje Taastrupissa. Veistosten tarkkaa sijaintia ei ole paljastettu vaan vierailijan tulee löytää patsaan julkaistun aarrekartan avulla. Lisäksi jättiläisten läheltä löytyy kiveen tai laattaan kaiverrettuja runoja, jotka kertovat seuraavan jättiläisen sijainnin. Ajatuksena on esitellä vierailijalle kauniita luonnonpaikkoja, jotka jäisi muutoin ehkä huomaamatta – vähän kuten kätköilyssäkin monesti on ajatuksena.

Viimeisen 3 vuoden aikana Dambo on rakentanut 25 suurta veistosta kierrätysmateriaaleista ympäri maailmaa. Kööpenhaminan kuusi jättiläistä on rakennettu pääosin osista, jotka on saatu 600:sta kuormalavasta, vanhasta puuvajasta ja puuaidasta. Jokaisen veistoksen rakentamisessa on ollut mukana myös paikallisia vapaaehtoisia ja jokainen jättiläinen onkin nimetty jonkun vapaaehtoisen mukaan.

Eli ei muuta kuin seuraavalla Kööpenhaminan reissulla tutustumaan jättiläisiin. Kuka tietää, vaikka niiden läheisyydessä olisi kätkö tai pari 🙂

Jättiläiset ja aarrekartta

Tässä kuvat kaikista jättiläisistä ja aarrekartasta, jonka avulla ne ovat löydettävissä. Kuvat julkaistu Thomas Dambon luvalla. Vieraile toki myös taitelijan omilla sivuilla thomasdambo.com

Teddy Friendly

Oscar Under the Bridge

Sleeping Louis

Little Tilde

Thomas on the Mountain

Hill Top Trine

Kartta kaikista jättiläisistä

Mikäli jättiläiset kiertää järjestyksessä, löytyy aina edelliseltä jättiläiseltä runo, joka opastaa seuraavan jättiläisen luokse.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.