Päivitykset Geocaching.comissa jatkuvat: Uusi profiilisivu

Päivitykset geocaching.comissa jatkuvat. Ensi viikolla uusiksi menee geokätköilijän julkinen ja yksityinen profiilisivu. Aluksi muutos astuu vaan voimaan niille, jotka uutta profiilisivua haluavat kokeilla, mutta pian sen jälkeen muutos astuu voimaan kaikille kätköilijöille.

Matalalla profiililla

Julkinen profiilisivu tulee jatkossa näyttämään alla olevan kuvan mukaiselta. Julkisessa profiilissa ei suuria muutoksia pitäisi tapahtua. Suurin osa tutuista sivuista vain löytää uuden paikan uudesta valikosta. Toki julkisen profiilin etusivu muuttuu eri näköiseksi. Kun kätköilijän profiiliin tulee, ei enää jatkossa näe suoraan kätköilijän itse kirjoittamaa kuvausta itsestään, vaan kätköilijän löytämät ja piilotetut kätköt. Tämä muutos tehtiin sen perusteella, että vain 2.4 % kätköilijöistä ovat kirjoittaneet profiiliinsa kuvauksen. Tämä on helppo uskoa, sillä monet uudet kätköilijät eivät välttämättä ole koskaan vierailleetkaan geocaching.comissa vaan hoitavat kätköilynsä puhtaasti mobiilisovelluksen avulla.

Ehkäpä kuitenkin suurin uudistus julkisen profiilin puolella on se, että Lähetä sähköpostia kätkönomistajalle toiminto poistuu. Jatkossa ainoa yhteydenottotapa onkin viestikeskus (message center). Jatkossakin tosin viestikeskuksen viesteihin voi vastata halutessaan sähköpostin avulla, mutta tällöinkin viesti kulkee toiselle geokätköilijälle viestikeskuksen kautta, eikä suoraan sähköpostilla.

Oma profiilisivu tai Dashboard (kojetaulu) kuten HQ sivua nimittää kokeekin suuremman mullistuksen. Kieltämättä vanha versio onkin ollut sekava ja sisältänyt samoja toimintoja useaan kertaan osa yläpalkissa ja osa sivupalkissa. Alla kuva miltä uusi Dashboard näyttää.

Uudessa versiossa kaikki tarpeelliset työkalut on vasemman reunan työkalupalkissa ja sivun keskiosassa näkyy viimeksi tarkastellut kätköt sekä omat tapahtumat geocaching.com sivustolla. HQ:n esimerkki kuvassa oikealla on kutkuttavasti jätetty alue uusille työkaluille. Ehkäpä siis jotain uusia ominaisuuksiakin on luvassa piakkoin.

Miksi kaiken pitää aina muuttua?

Loggaussivun uudistus ei kaikkien mielestä tuonut pelkkää hyvää ja kieltämättä muutamia vanhasta versiosta tuttuja toiminnallisuuksia siitä vielä puuttuukin. Toivottavasti ainakin tärkeimmät, kuten jäljellä olevien suosikkipisteiden näyttäminen saadaan jossain vaiheessa mukaan loggaussivulle. Niinpä odotettavissa on, ettei profiili ja dashboard -sivujenkaan muuttaminen ihan ongelmitta suju. Tärkein syy muutokselle on kuitenkin se, että vanhimmat osat vanhoista sivuista olivat yli 16 vuotta vanhoja. Webbikoodille se on ikuisuus ja HQ oli tullut siihen tulokseen, että koodia ei voi enää ylläpitää. Aina kun johonkin tehdään muutoksia uusien ominaisuuksien lisäämiseksi, jokin toinen toiminto lakkaa toimimasta oikein.

Uusi profiilisivu tulee siis tällä tietoa koekäyttöön ensi viikolla. Silloin on taas aika laittaa palautetta HQ:lle, jos jokin ei toimi mieluisalla tavalla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.