Arvaa koska kolmen miljoonan kätkön rajapyykki ylittyy – voita geokolikko

Kolmen miljoonan aktiivisen geokätkön rajapyykki lähestyy vääjäämättömästi. Tätä kirjoittaessa on 2 989 871 aktiivista geokätköä. Onkin pitkästä aikaa tullut aika julistaa kilpailu blogissa. Arvaa siis milloin kolmen miljoonan aktiivisen kätkön rajapyykki ylittyy ja kommentoi arvauksesi tähän postaukseen. Näin olet mukana kilpailussa, jossa voit voittaa suuren suomalaisen Kiven Alla -geokätköilykaupan lahjoittaman Dönerstag -geokolikon (arvo 9.90 eur). Kolikon voittaa siis henkilö, joka veikkaa lähimmäksi 3. miljoonannen aktiivisen geokätkön julkaisupäivän ja julkaisun kellonajan. Jos useampi henkilö veikkaa yhtä lähelle oikeaa päivää ja aikaa, niin kolikko arvotaan näiden henkilöiden kesken. Lisäksi jos kellonaikaa ei ole mahdollista luotettavasti selvittää, niin kolikko arvotaan oikean päivän veikanneiden kesken. Veikkauksen kanssa ei kannata aikailla, sillä aikaa veikata kommentoimalla blogiin on vain tämä päivä ja huominen. Eli veikkaus tulee olla sisässä viimeistään huomenna 30.3. klo 23:59. Facebookissa tai Twitterissä kommentoineita ei lasketa kilpailuun mukaan. Voittaja kerrotaan tällä sivulla ja kolikko toimitetaan muutaman viikon kuluessa voittajalle.

Tilastoja

Kolmen miljoonan aktiivisen kätkön saavuttaminen on kestänyt jonkin aikaa. Jos katsotaan historiaa, niin havaittavissa on, että kätköjen julkaisutahti on hieman hiipunut viime aikoina:

  • 500 000 aktiivista kätköä saavutettiin uudenvuoden aattona 2007 (31.12. 2007)
  • Miljoona aktiivista kätköä täyttyi 8.3. 2010
  • Kaksi miljoonaa aktiivista kätkö tuli täyteen 28.2. 2013

Kun kaksi miljoona kätköä tuli täyteen HQ juhlisti asiaa mm. julkaisemalla pitkän listan uusia maa ja aluesouvenireja. Tällöin myös Suomi sai oman maa souvenirinsa. Mielenkiintoista on nähdä miten HQ juhlistaa kolmea miljoonaa aktiivista kätköä ja mitä tällä kertaa on luvassa.

Vielä pohjustuksena Project-gc.comin tilastoa miten kätköjen julkaisumäärät ovat olleet laskussa tänä vuonna. Kätköjen julkaisumäärä esimerkiksi viimeisen viikon ajalta on ollut maailmanlaajuisesti -46 % laskussa. Myös aktiivisten kätköilijöiden määrässä on lasku 51 % vuoden takaiseen. Kuukausitasolla tilastot eivät kuitenkaan näytä näin synkältä, vaan kätkömäärässä laskua on vain -11 % ja kätköilijämäärässä -28 %. Mikä tietysti on kätköilijämäärässä kuitenkin aika iso pudotus. Toivottavasti Geocaching HQ vihdoin reagoisi asiaan ja rupeaisi palvelemaan harrastajia hieman paremmin. Lajin kehityskin on ollut aika maltillista viime vuosina.

Muistathan kertoa sivustosta ja kilpailusta myös kaverillesi! Ja muistakaa tukea kisan sponsoria Kiven Alla -kauppaa tilaamalla kätköilytarvikkeet heiltä.

62 comments

    1. Sori julku, kilpailuun osallistumisen takaraja meni jo. Mutta voidaan tietenkin muutoin jännittää olisiko sinun arvaus se lähin 🙂

  1. Koska Geocaching HQ on vastoin odotuksia päättänyt olla nimeämättä, mikä kätkö oli kolmas miljoonas ja siten tarkka julkaisuaika ei ole tiedossa. Kolmas miljoonas kätkö kuitenkin julkaistiiin 17.4. 2017 noin kymmeneltä illalla Suomen aikaa. Niinpä lähimmäs oikeaa osui nimimerkillä Heikki kommentoinut henkilö, jonka veikkaus oli todella lähellä (17.4.2017 klo 22:47). Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Kiitokset kaikille osallistuneille.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.