Suomen ensimmäinen Geotour Porvooseen

Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi Porvooseen on piilotettu kaksitoista kätköä, jotka kertovat Suomen 100-vuotisesta historiasta. Kyseessä on myös Suomen ensimmäinen virallinen maailmanlaajuisen Geocaching.com -sivuston GeoTour.

Porvoolaiset geokätköilyn harrastajat ja Porvoon kaupunki ovat yhdessä laatineet Porvoon keskusta-alueelle geokätköjä, jotka kannustavat paikallisia tutkiskelemaan kotikaupunkia tarkemmin ja joka houkuttelee geokätköilyn harrastajia muualta Suomesta ja maailmalta käymään Porvoossa.

Porvoo GeoTour on Suomen ensimmäinen virallinen GeoTour ja se käsittää 12 kätköä. Se esittelee porvoolaisille merkittäviä paikkoja ja tapahtumia Suomen itsenäisyyden vuosikymmeniltä. Yksi kätköistä on omistettu tulevaisuudelle. 500 ensimmäistä kaikki 12 GeoTour-kätköjen löytänyttä ja kätköihin liittyvän GeoTour-passin oikein leimannutta saa muistolahjana geokolikon, johon ensimmäisenä maailmassa on painettu virallinen GeoTour -logo. Kätköilyharrastajille kolikot ovat arvokkaita keräilyesineitä. Porvoo GeoTour on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

GeoTour-passin voi noutaa 1.4. alkaen Taidetehtaan matkailuneuvonnasta ja kätköt löytyvät puhelinsovelluksen avulla. Jokaisessa kätkössä on erilainen leimasin, jolla passi tulee leimata. Kun passissa on kaikki 12 erilaista leimaa sillä voi noutaa geokolikon Taidetehtaan matkailuneuvonnasta.

GeoTour-statuksen myöntää geokätköilysivuston Geocaching.comin päämaja HQ Seattlessa Yhdysvalloissa. GeoTourit toimivat matkailun vetovoimatekijöinä, niitä on eri puolilla maailmaa mielenkiintoisissa matkailukohteissa kuten kaupungeissa ja kansallispuistoissa. Lähimmät GeoTourit löytyvät Ruotsista ja Tanskasta.

Porvoo GeoTour Porvoo.fi-sivustolla: www.porvoo.fi/geotour

Lisätietoja:

Geokätköilijöiden edustaja Aki Tamminen
aki.tamminen@porvoo.fi

Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen
sari.myllynen@porvoo.fi, puh. 040 706 1200

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.