Geocaching Classic appikselle jatkoaikaa

Kuva: Geocaching.com blogi.
Kuva: Geocaching.com blogi.

Aiemmin on ollut puhetta, että vanha maksullinen Geocaching Classic app lakkaa toimimasta syyskuussa 2016. Nyt geocaching.com on kuitenkin vastannut yleisön palautteeseen ja koska uudesta sovelluksesta vielä puuttuu monia toiminnallisuuksia, mitä classicissa on, niin classic on saanut jatkoaikaa maaliskuuhun 2017. Täytyy kuitenkin muistaa, että classic on jo poistettu AppStoresta ja Google Playsta, joten uudet käyttäjät eivät voi sitä ladata, eikä siihen ole päivityksiä luvassa. Eli parannuksia ei ole luvassa ja aina on mahdollisuus, että sovellus lakkaa toimimasta jostain Geocaching HQ:sta riippumattomasta syystä.

Samalla kun Geocaching HQ ilmoitti jatkoajasta he vastasivat muutamiin usein toistuviin kysymyksiin. Geokätköilijät ovat paljon toivoneet offline -karttoja uuteen Geocaching Appikseen. Geocaching HQ ilmoitti lisäävänsä tuen offline -kartoille maaliskuuhun 2017 mennessä. Lisäksi uusien maaliskuuhun mennessä julkaistavien toimintojen listalla ovat eri loggaustyypit (mm. needs maintenance), keskeneräisten logien tallennus (fieldnotes -tuki), suosikkipisteiden tuki ja polkukartat.  Se mitä viimeisin Suomen vinkkelistä tarkoittaa jää nähtäväksi. Topo-karttojen puolesta en pidättelisi hengitystä.

Geocaching HQ myös avasi syitä, miksi Geocaching Classic sovelluksesta luovutaan. Sovellus on alunperin kehitetty 2008 ja sen jälkeen mobiilisovellusteknologiat ovat menneet huimasti eteenpäin. Pääsyynä uuden sovelluksen tekemiseen oli siis päivittää alla oleva teknologia. Ja niin kuin usein tällaisissa teknologisissa päivityksissä, kaikkia edellisen version ominaisuuksia ei saada heti mukaan, koska koodaajilla on paljon tekemistä uuden teknologian parissa ja perustoiminnallisuuksien toteuttamisessa.

Geocaching HQ viestissään myös myöntää, ettei heidän sovellus tee nyt, eikä varmasti jatkossakaan tule tekemään kaikkea, mitä geokätköilijät haluaisivat sen tekevän. He kehoittavatkin uusia ominaisuuksia odotellessa tai jos on erityisempiä tarpeita katsomaan josko heidän partnereidensa sovelluksista löytyisi tarvittavat ominaisuudet. Esimerkkeinä he kehoittavat kokeilemaan tässäkin blogissa arvioitua Cachlyä tai sitten Looking4Cachea, GSAKia tai project-GC.comia, tarpeesta riippuen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.