Haastekätköt palaamassa vuoden tauon jälkeen

Monet ovat kieli pitkällä odottaneet Geocaching HQ:n päätöstä haastekätköistä, jotka päätyivät vuosi sitten vuoden jäähylle. Tänään asiaa hieman valotettiin kertomalla, että haastekätköt palaavat ja että jatkossa niissä pitää olla aina haastechecker, jolla voi tarkistaa onko haasteen ehdot täyttyneet. Tässä Geocaching HQ päivitys aiheesta (alkuperäinen lähde):

Geocaching HQ is nearly ready to announce the end of the moratorium on “challenge cache” submissions. However, a few details remain to be addressed. We will complete the process and present an updated framework for challenge caches within the next few weeks.

In the meantime, we want to share a few details about one key aspect of the new framework. All future challenge caches must include a web-based challenge checker. At this time, Project-GC is the only website approved to host challenge checkers.

This is one of the changes we’re implementing based on feedback from community surveys. We hope that challenge checkers will make it easier for players to determine their qualifications for challenge caches. Additional details are available in this Project-GC FAQ.

When the complete framework for challenge caches is ready, we will share that information via the Geocaching newsletter and blog. Thank you for your patience!

Viestistä siis käy ilmi oikeastaan  kolme asiaa. Ensinnäkin haasteet palaavat ja toiseksi, että niissä pitää olla jatkossa tarkistin. Kolmas asia on, että Geocaching HQ ei ole vielä kertonut kaikkea. Ehkä he haluavat, että asialla spekuloidaan 🙂 Haastechecker on tällä hetkellä tarjolla vain project-gc.comissa. Oma veikkaukseni on, että Geocaching HQ tarjoaa oman tarkistimen ehtojen tarkastukseen ja siksi eivät vielä kertoneet enempää. Jonkin verran marinaa Groundspeakin omilla foorumeilla aiheesta oli, että nyt monimutkaisten haasteiden teko ei onnistu. Ehkä se on tarkoituskin. Itse mietin sitä, että tämä ei kyllä helpota HQ:n urakkaa appeals-sähköposteihin vastaajana, koska samat ongelmat tässä ratkaisussa tulevat vastaan kuin aiemmin. Nyt se vain vaatii hieman enemmän ohjelmointitaitoa.

Toisaalta ei kannata hätiköidä, sillä viestissä vihjataan, että seuraavien viikkojen aikana kuullaan tarkemmin millaisia haastekätköjä jatkossa oikeastaan saa tehdä. Niinpä kärsivällisyyttä ja eiköhän niitä vastauksia saada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.