Project-gc.com -sivuston avulla ilmoitus kuvista omien kätköjen loggauksiin

Mainio geokätköilijän apu project-gc.com -sivusto on saanut uuden ominaisuuden. Project-gc.comin premium-jäsenyydestä maksavat käyttäjät saavat halutessaan sähköposti-ilmoituksen uusista kätköilleen tulevista loggauksista, jotka sisältävät kuvia. Ominaisuus vain asetuksista päälle (kuva 1) ja sen jälkeen saat kerran päivässä viestin, jossa siis kerrotaan uusista kuvista omistamiisi geokätköihin (siis niistä kuvista, jotka ovat vierailijoiden logeissa). Tietysti välillä project-gc.com -sivustokaan ei saa tietoa uusista loggauksista geocaching.comin API:n toimiessa huonosti ja tällöin ilmoitusta ei tietenkään tule. Ilmoituksen lisäksi, jos kuva on geotagattu eli siinä on mukana koordinaatit, niin nuo koordinaatit näytetään sähköpostiviestissä. Viestissä myös kerrotaan kuinka kaukana kätkön omista koordinaateista kuvan koordinaatit ovat. Myös jos kätkössä on korjatut koordinaatit (corrected coordinates), niin etäisyys tälle pisteelle näytetään sähköpostiviestissä.

Kuva 1 - Project-gc.comin premium-jäsenet voivat tilata sähköposti-ilmoituksia asetuksista.
Kuva 1 – Project-gc.comin premium-jäsenet voivat tilata sähköposti-ilmoituksia asetuksista.

Ensimmäisessä viestissä toiminnon aktivoimisen jälkeen näytetään kaikki kuvat, jotka kätköloggauksiin sinun kätköillesi on lisätty. Eli ensimmäinen sähköposti on hyvin pitkä. Sen jälkeen vain uudet kuvat lähetetään viestissä.

Tämä uusi toiminnallisuus on vielä Beta-vaiheessa ja se ei ole täysin valmis. Joitain ongelmia siis saattaa ajoittain ilmetä. Esimerkiksi eräs tunnettu bugi on, että kun toiminnon aktivoi, niin project-gc.com ei välttämättä vielä tiedä kaikista kätköjesi loggauksiin lisätyistä kuvista. Niinpä voitkin saada ekana päivänä vain muutaman loggauksen, jossa on kuvia, ja seuraavana päivänä taas muutaman, jne.

Vinkkinä, että samalla tavalla Project-gc.comista maksavat jäsenet saavat myös päivittäisen kootun sähköpostin omien kätköjen suosikkipistetilanteen muutoksista: lisäyksistä ja poistoista. Project-gc.comin jäsenyys maksaa 18 euroa vuodessa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.