CITO -viikot 2016 – Souvenir taas tarjolla

cito_weeked_2016Jo perinteeksi muodostunut joka keväinen CITO -viikonloppu muuttaa hieman muotoaan ensi vuonna. Vuonna 2016 CITO -viikonloppu laajenee kahdeksi viikoksi, joista ensimmäinen on keväällä 16-24.4. ja jälkimmäinen syksyllä 17-25.9. Osallistumalla tällöin CITO -tapahtumaan on mahdollista ansaita itselleen souvenir. Vielä ei ole selvää saako kevään ja syksyn viikoista saman souvenirin vai molemmista oman. Joka tapauksessa sen verran hyvästä asiasta on kyse, että molempina kannattaa CITO:on kuitenkin osallistua jos sellainen lähiseudulla järjestetään. Ja jos ei järjestetä, niin aina voi järjestää tapahtuman itse. Apuja siihen löytyykin aiemmasta postauksesta. Jos taas mietit mikä ihmeen CITO ja mitä siellä tehdään, niin lukaisepa tämä aiempi postaus.

Tai lyhyesti kerrottuna: CITO -tapahtumassa geokätköilijät osallistuvat ympäristöä parantavaan toimintaan tietyllä alueella ja mahdollisesti piilottavat tapahtuman päätteeksi alueelle kätkön. CITO voi olla ihan roskien keruuta maastosta tai sitten vieraslajien poistoa. Lisäksi myös puiden istuttaminen tai vaikkapa polun kunnostaminen kuuluvat CITOiluun. Jos CITO -ideaa ei muuten löydy, niin kannattaa jutella vaikkapa maanomistajille tai luonnonpuistojen hoitajille, niin puuhaa löytyy varmasti. CITO-viikkoihin on vielä reilusti aikaa, joten ei muuta kuin suunnittelemaan omaa tapahtumaa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.