Pikapäivitys

Kuten viime viikolla oli puhetta, niin tällä viikolla Groundspeak julkaisee uuden hakutoiminnon premium-jäsenten koekäyttöön. Jotta pääset kokeilemaan
tätä uutta hakua, tulee sinun olla tilannut Geocaching Tips and Tricks sähköpostit itsellesi. Jos et ole tilannut spämmiä, niin kannattaa käydä tilaamassa ko. uutiskirje profiilisi sähköpostiasetuksista, koska tuon sähköpostin tilaajat saavat torstaina 29.1. kutsun, jonka avulla uutta hakua pääsee koekäyttämään.

Mega 2015

Toinen ajankohtainen asia on tietysti se, että Mega Finland 2015 on vihdoin julkaistu. Tämän vuoden Megaa vietetään siis Hauholla Härkälinnassa. Megan järjestäjillä
on kuulopuheiden perusteella ollut hieman vaikeuksia löytää sopivaa paikkaa tapahtumalle. Valinnasta päätellen tämä on helppo uskoa. Oma kokemukseni Härkälinnasta ja sen alueesta on se, että se oli hieman ahdas 60 hengen viikonlopputapahtumalle. Toisaalta jos sää on hyvä, niin ulkotiloissahan megaa vietetään, jolloin tästä ei muodostu ongelmaa. Toisaalta paikalle johtavat kaposet metsätiet voivat olla ruuhkaisia. Myös julksilla paikalle pääseminen voi olla hieman haasteellista, jos vaikka vertaa kaupunkimegoihin.
Yksi kuitenkin on varmaa: megan järjestäjät tekevät kaikkensa, jotta tapahtumasta tulisi mahdollisimman onnistunut, joten ei muuta kuin will attend -loggausta vaan ja Hauholla nähdään!

mega2015_kansi
Lisätietoja megasta

Facebook: https://fi-fi.facebook.com/Mega2015hml
Megan kuvaus: http://www.geocaching.com/geocache/GC5HXG4_mega-finland-2015-historiallinen-hame

0 comments

 1. Se verran tuohon Megan paikkaan liittyen että tulossa on nimenomaan ulkoilmatapahtuma, eli suurilta osin Megaan suunniteltu ohjelma, kuten lauantaipäivän markkinat ja illan sikajuhla sijoittuvat härkälinnan edustalla olevalla 2,5 hehtaarin niittyalueelle ja sinne rakentuvaan telttakylään. sen puolesta tilaa tapahtumalle siis on. Liikennöinnin suhteen kevään ja kesän aikana tehdään alueen yrittäjien kanssa tiivistä yhteistyötä. Alueen käytöstä ja mahdollisista etäparkkipaikoista tiedotetaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

  1. Kiitos Maitomies lisätiedoista. Näin arvelinkin, että ulkoilmatapahtuma on oikeastaan ainoa mahdollinen tuossa paikassa. Toivotaan, että aurinko paistaa ja sää suosii tapahtumaa, vaikka ei se tietysti siitä kiinni jää.

 2. Terveisiä Leppäniemen huviloilta. Lääniä tosiaan on se 2,5 hehtaaria, joka on aika melkoisesti. Tuon lisäksi päiväparkkia varten oli jo lähistöltä katsottu passeli pelto pysäköintiin. Omistalla siis oli selkeä visio jo miten homma lähtee rakentumaan. Hieman pitkäkäisen mallisen alueen toiseen päähän leirintä, keskelle jää tehtäväalue ja toiseen päähän ruokayrittäjä ja myyntiteltat. Leirintäalueella tällä hetkellä frisbeegolfrata, joka toki ei ole silloin käytössä. Sen sijaan lupaili, että kesäksi metsäalueelle, jota siis kanssa riittää, rakentuu 11 lisärataa, joista 10 avoinna megassa. Eli frisbeegolffareillekin riittää kyllä heittelypaikkoja. Se, että ollaan ulkona, ei liene mitään yllätys. Neljästä aikaisemmasta jo pidetystä megasta yksi on ollut sisätiloissa, kaikki muut säiden armoilla. Tällä kertaa telttakalustoakin suunnittelilla aika lailla enemmän kuin aikaisempina vuosina, ihan jo pelkästään sikajuhlien takia. Aikaisemmin ollut ruokailijoille muutama kymmenen paikkaa, nyt puhutaan useista sadoista. Toki rankkasateen yllättäessä mikään ei ole riittävästi. Vaan eipä tuhannelle hengelle pahemmin sisätiloja löydy ja onko sellainen sisähallimega nyt sitten niin järin mukava? Messut messuina. Etenkin kun keskiaikateemalla mennään 🙂

  1. Kiitos Diksi lisätiedoista Megaa koskien. Kuulostaa hyvältä, että suunnitelmat etenevät jouhevasti.
   Mitä sisätiloihin tulee, niin eihän mega 1000 hengen hallia välttämättä tarvitse, koska kaikki tuskin ovat samaan aikaan paikalla. Tämä tietysti riippuu paljon mitä on ohjelmassa 🙂
   Prahan Geocoinfesteillä 2013 kävijöitä oli lähemmäs 3000 eikä sielläkään vielä oltu halliluokassa vaan ihan sellainen pakkahuoneen kokoinen paikka oli kyseessä. Siellä kyllä oli sitten aika täyttä ja osa tapahtumista oli tietysti ulkona. Tietysti se, että mistä senkään kokoiset tilat löytyisivät sopivalla hinnalla onkin jo paljon vaikeampi kysymys.
   Sikajuhlat ja teltat kuulostavat hyvältä, joten kyllä sitä varmasti tulee paikalle kurvailtua, ellei mitään kummallista tapahdu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.