Yhteenvetoa blogin ensimmäisestä vuodesta

chocolate-birthday-cakeNiin vain vierähti ensimmäinen vuosi tämänkin blogin osalta. Blogi sai siis alkunsa noin vuosi sitten ja ensimmäinen postaus tuli kirjoitettua 24.1. 2014. Nyt vuosi myöhemmin voi vain ihmetellä kuinka nopeasti aika onkaan mennyt. Vuodessa on tullut kirjoitettua 80 postausta, mikä on mielestäni ihan hyvin ensimmäiselle vuodelle. Tuo kuitenkin tarkoittaa n. 1.5 postausta per viikko.

Blogistina tunnen edelleen olevani täysi amatööri ja silloin tällöin, kun erehdyn vilkuilemaan muiden blogeja, niin huomaan olevani hieman kateellinen siitä, kuinka laadukkaita postauksia monissa blogeissa onkaan. Noh, ei auta kuin harjoitella lisää kirjoittamista. Eikös se niin ole, että 10 000 tuntia harjoittelua tekee mestarin 🙂 Kuinkahan monta tuntia sitä on muuten tullut kätköiltyä? Vieläköhän sitä on geokätköilyn sarallakin amatööri?

Vuoden aikana blogia on käyty katsomassa yli 24 000 kertaa. Se on yli kaksi tuhatta vierailijaa per kuukausi. Aivan mahtava määrä ihmiset! Iso KIITOS kaikille lukijoille!!!! Teidän takianne tätä tehdään ja jaksan edelleen kirjoittaa uusia juttuja. Lukijoiden määrä on yllättänyt itseni aivan täysin, enkä ajatellut vuosi sitten blogia perustaessani pääseväni ihan tuollaiseen lukemaan heti ensimmäisenä vuotena. Kaikkein mukavinta on tietysti se, että lukija määrä on ollut tasaisessa kasvussa koko ensimmäisen vuoden ajan. Eli selkeästi suunta on ollut oikea. Varmasti vielä kun kehityn blogistina, niin juttujen taso nousee. Toivottavasti jutut jaksavat jatkossakin kiinnostaa ja nyt alkavana vuonna päästään vähintään samaan lukemaan.

Jonkin verran postauksiin on tullut kommentteja ja kiitokset kaikille rohkeille kommentoijille. Toivottavasti jaksatte kommentoida myös jatkossa. Kommentointi vaatii nimen ja sähköpostiosoitteen.  Nimeksi voi laittaa vaikkapa kätköilynimimerkkinsä, joten omalla nimellä ei ole pakko kommentoida. Lisäksi sähköpostiosoitetta ei koskaan julkaista, eikä siihen lähetetä spämmiä. Sama koskee myös sähköpostilla blogin seuraamista. En kerää sähköpostilistaa, enkä spämmää seuraajia. Sähköpostia lähetetään vain uusista jutuista blogissa. Tietysti blogia voi seurata myös Facebookissa, joskin FaBo ei aina välttämättä näytä uusia postauksia aikajanallasi. Myös Twitterissä ja muissa SoMe-palveluissa seuraaminen onnistuu.

Blogia perustaessani minulla oli valmiina aiheet valmiina noin kolmeen postaukseen. Sitten aika pian keksin kirjoittaa kätköilyn perusteista ja siitä aiheet ovat sitten laajenneet mitä eriskummallisimpiin suuntiin. Tällä hetkellä tilanne on se, että juttujen aiheita on mielessä enemmän kuin niitä ehtii kirjoittaa. Monet postaukset kun eivät synny ihan itsestään ja vaativat hieman taustatyötä. Mielelläni julkaisisin postauksen vaikka joka päivä, mutta aika ei yksinkertaisesti riitä huolellisen taustatyön tekemiseen ja kirjoittamiseen, joten olen tyytynyt noin postaus per viikko -tahtiin. Välillä tietysti, kun geokätköilymaailmassa tapahtuu, niin tulee postattua tiheämpäänkin.

Katsotaan millaisia kuvioita blogin seuraava vuosi tuo. Kaiken näköistä on suunnitelmissa, mutta rajoittavana tekijänä on tähän käytettävissä olevan ajan määrä. Jatkossakin on tarkoitus kirjoittaa kätköilijöitä kiinnostavista aiheista laajalla skaalalla. Niin tuotearvioita, haastatteluja, esittelyjä, aloittelijan opasta, jne. Haluaisin kuitenkin kuulla mistä juuri sinä haluaisit lukea. Niinpä olen liittänyt tähän postaukseen tällaisen pienen kyselyn, johon toivoisin Sinun vastaavan. Haluaisin siis tietää, että minkälaiset jutut ovat olleet tähän astisista postauksista kiinnostavimpia. Sitä en vielä tiedä vaikuttaako kyselyn tulokset tuleviin postauksiin 😉 Ehkä vastaukset jollain alitajuisella tasolla tulevat vaikuttamaan. Niin ja mikäli mielessäsi on joku spesifimpi juttutoive, niin kommentoi postausta.

 

0 comments

  1. Hyvä kysymys Jaakko! Munzee on geokätköilyn kaltainen GPS-peli, jota pelataan älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sovelluksen avulla etsitään maastoon piilotettuja QR-koodeja eli munzeita. Kun QR-koodi löytyy se skannataan sovelluksella ja siitä saa tietyn määrän pisteitä riippuen munzeen tyypistä. Munzee on siis hieman pelillisempi laji kuin kätköily, sillä siinä on mukana ajallisesti rajattuja eventtejä ja klaaneja,jne. Munzeesta on ollut jo pidemmän aikaa tarkoitus kirjoittaa enemmänkin juttua. Katsotaan ehtisikö tässä kevään aikana sen jutun kirjoittaa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.