Lokaatiot kartalle

Muutama viikko saatiin päivitys Adventure Lab -sovellukseen, joka toi mukanaan pitkään kaivatun ominaisuuden: Kaikkien labien lokaatiot näkyvät kartalla yhtä aikaa. Tämä ominaisuus on kuitenkin toistaiseksi kokeellinen ominaisuus ainostaan premium-jäsenille.

Lokaatio, lokaatio, lokaatio

Tämän uuden ominaisuuden saa päälle, kun on premium-jäsen ja navigoi Adventure lab -sovelluksen profile-välilehdelle ja avaa sieltä valikon “Premium features”. Sieltä liukukytkin päälle asentoon kohdasta “Play nearby locations”. Kun nyt menee kartalle mitään uutta ei kuitenkaan näy. Vasta, kun nyt käynnistää jonkun Adventure lab -seikkailun ja kartalle ilmestyy punaisella kyseisen Adventure labin lokaatiot, näkyy kartalla myös sinisiä palleroita, jotka kuvaavat muiden Adventure labien lokaatiota. Nyt jos yhtä näistä sinisistä palleroista tökkää sormella, kysyy sovellus, että haluatko suorittaa tämän lokaation toisessa lähellä olevassa Adventuressa. Ja kun tähän kysymykseen vastaa kyllä, pääsee aloittamaan tuon adventuren ja sininen pylpyrä muuttuu punaiseksi.

Premium features -valikosta löytyy tämä uusi ominaisuus, jonka avulla näkee muiden Adventure labien lokaatiot kartalla

Ratkaisu on hieman kummallinen, sillä mieleen tulee, että miksi ei muiden labien lokaatioita voida nähdä suoraan kartalla. Luulen, että taustalla on HQ:n kamppailu lokaatioiden ja adventurejen välillä. Seikkailut ovat kattokäsite, josta ei kuitenkaan kerry löytöä ja siten ne eivät ole kovin kiinnostavia geokätköilijän kannalta. Toki joissakin labeissa yritetään kertoa tarinaa ja tällöin Adventure voi olla jokseenkin merkityksellinen. Usein kuitenkin labit koostuvat vain lokaatioista, joista pitää etsiä joku tieto, jotta saa kohteen kirjatuksi löydöksi ja sillä mihin Adventureen lokaatio kuuluu ei ole suurempaa merkitystä. Ratkaisu on eräänlainen tasapainoilu näiden kahden asian välillä.

Ominaisuus on kuitenkin kiva lisä ja tervetullut ominaisuus, vaikkakaan ei yhtä kätevä vieläkään kuin Cachlyn labit, koska Cachlystä näkee samalla myös kaikki muut kätkötyypit. Ehkä joku päivä pääsemme samalle tasolle myös virallisissa sovelluksissa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.