Maker magic – tekijän taikaa

Geocaching HQ ilmoitti uudesta Maker magic -kampanjasta, jossa idea on promotoida hyvien kätköjen tekemistä. Konsepti on tuttu muutaman vuoden takaa, jolloin sama ajatus kulki nimellä Creation Celebration.

Maker Magic -kampanja sisältää siis kätköilytapahtumia (event), joiden ideana on juhlistaa luovia kätkörasioita tai muuten hienoja piilotuksia. Tapahtumien ideana on inspiroida kätköilijöitä luomaan omia hienoja luomuksiaan.

Niinpä Geocaching HQ kutsuu geokätköily-yhteisön järjestämään Maker Magic -eventtejä kesäkuun 13. – heinäkuun 3. välisenä aikana. Kuka tahansa, joka kirjaa osallistui-kirjauksen rekisteröityyn Maker Magic -eventtiin, saa souvenirin muistoksi osallistumisesta. Ja toki kätkökaupasta löytyy asiaan kuuluvaa swagia. Mikäli mielii tilailla ilman tullimaksuja, kannattanee kysästä suurelta suomalaiselta, josko heillekin jotain swagia tulee myyntiin.

Näin järjestät oman Maker Magic -tapahtuman:

 • Tee Event-kätkö, joka täyttää kaikki tavanomaiset ohjenuorat. CITO:t ja muut kuin Event -tyypin tapahtumat eivät tähän kelpaa.
 • Tapahtuman tulee kestää vähintään tunti ja ajankohdan tulee olla kesäkuun 13. – heinäkuun 3. päivä välisellä ajanjaksolla.
 • Tapahtuman tulee korostaa kätköjen laatua tai kätköjen rakentamista.
 • Kun miittisi on julkaistu, täytä tämä lomake kesäkuun 11. päivä 2023 mennessä hakeaksesi Maker Magic statusta tapahtumallesi.
 • Kun tapahtumasi on hyväksytty, saat digitaalisen bannerin tapahtumasi sivulle, jotta vierailijat tietävät, että he saavat souvenirin osallistumalla tapahtumaasi.

Kolme teemaa, joita HQ suosittelee Maker Magic tapahtumille:

 1. Opetuksellinen työpaja
  Oletko intohimoinen ohjenuorien ja kätkönpiilotusprosessin suhteen? Ehkäpä voisit järjestää työpajan ensikertaa kätkön piilottamista pohtiville ja opastaa heidät kätkönpiilotusprosessin saloihin. Mihin tarvitaan maanomistajan lupa? Entä miten kätkökuvaus rakennetaan kivan näköiseksi? Ehkäpä työpajasi saa seuraavan mestaripiilottajan innostumaan.
 2. Rakenna kätkö
  Jos pidät tee-se-itse projekteista ja erilaista vempainkätköistä, ehkä tapahtumasi voisi esitellä erilaisia rakennusprojekteja tai ehkä osallistujat itse voisivat tulla miittiin rakentamaan jotakin erityistä. Mikä olisikaan hienompaa kuin kävellä tapahtumasta hienosti rakenneltu kätkö kainalossa? Myös PET-putkilosta saa ihmeitä aikaan.
 3. Nosta esiin paikallisia huippukätköjä
  Keskitä tapahtuman juhlallisuudet ja keskustelut omiin luovien kätköjen suosikkeihisi. Etenkin niihin, joita löytyy tapahtuman lähialueilta. Ehkä tapahtuma-alueen läheltä löytyy useita paljon suosikkipisteitä keränneitä kätköjä tai ehkä päätät tapahtumassa piilottaa sarjan uusia kätköjä. Voit myös järjestää vapaaehtoisen kätköilyreissun suosikkipisteitä keränneille kätköille tapahtuman jälkeen. Osana miittiä kätköily ei voi valitettavasti tapahtua.

HQ toivoo, että kuvia tapahtumista ja niiden valmisteluista jaettaisiin sosiaalisessa mediassa hashtagilla #geomakermagic.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.