Kätkökarnevaalit

Lauantaina vietettiin kätkökarnevaaleja Vincitin tiloissa Tampereella Hervannassa. Ohjelmassa oli Arduino-workshoppia, esitys Pottumoottori-kätkön tekemisestä, kätkötarkastajien esitys, Geoetsivät-seikkailurata, Gadget-kätkönäyttely, grillausta, vapaamuotoista juttelua ja AR-kätkökokeilu sekä Vincitin geokolikon julkistus. Eli siis todelliset kätkökarnevaalit!

Paljon oli ohjelmaa kolmeen tuntiin mahdutettu ja mukavasti väkeäkin saapui karkeloihin. Muutamaa vajaa sata nimimerkkiä löytyi vieraskirjasta (ja sehän ei ole pakollinen). Kaikilla tuntui olevan mukavaa ja tapahtuma sujui hyvin.

Arduino-workshop

Assankassa oli lupautunut vetämään Arduino-workshopin innokkaille elektroniikkakätköjen rakentajille. Kymmenen nopeinta ilmoittautujaa mahtui mukaan. Pari viime hetken peruutustakin tuli, mutta kahdeksan innokasta rakentelijaa perehtyi tapahtuman ajan Arduino-kätköjen rakenteluun.
Jos ei täysin valmista kätköä työpajassa saatukaan aikaiseksi, niin ainakin hyvään alkuun rakentelussa päästiin. Ja toki Arduino-kätkökin tarvitsee jonkin purkin ympärilleen 🙂

Osallistumismäärä oli rajoitettu, jotta kaikkia osallistujia ehdittiin tukea riittävästi. Siksi assankassa on ystävällisesti antanut luvan jakaa workshopin materiaalit kaikille. Voit ladata ne ihmeteltäväksi alta:

Lataa esitys

Arduino-workshop-2019-04-13

Lisäksi workshopissa esitetyt esimerkkikoodit löytyvät GitHubista, joten niitä voi ihmetellä myös itsekseen.

Gadget-kätkönäyttely

Gadget-kätkönäyttelyyn geokätköilijät saivat tuoda omia rakennelmiaan näytille. OIi varsin ilahduttavaa nähdä, että noin tusinan verran mitä mielikuvituksellisempia kätkörakennelmia tulikin näytteille. Oli formula-auton muotoinen kätköpurkki, camokiveä, vipupulmaa, kikkerikätkö, ledilintupönttökätkö, puhelinkätkö sekä lämpökamerakätkö.

Osallistujat saivat äänestää näistä omaa suosikkiaan. Äänestyksen ykköseksi nousi puhelinkätkö, jossa siis oli puhelin, jolla saattoi soittaa eri numeroihin, joista sitten eri henkilöt vastasivat. Kakkosena oli Pentti & Erkki videoltakin tuttu ledivalolinnunpönttökätkö. Kuvia näistä vempainkätköistä en kuitenkaan halunnut sen tarkemmin tähän blogaukseen laittaa, jotta kätköt eivät enempää spoilaannu ennen piilotustaan.

Vincit geokolikko

Tapahtumassa julkaistiin myös Vincitin oma geokolikko. Geokolikko on tiettävästi ensimmäinen suomalainen yrityksen tekemä geokolikko. Geokolikoita jaettiin tehtävistä ja arvonnoista palkintona tapahtumassa. Jatkossa niihin saattaa myös törmätä kätköissä ympäri Suomen. Kolikkoa kannattaa tutkia huolella 😉

Paikalla oli myös Vincitin pakohuone geokätköilijöiden kokeiltavana. Pakohuone on ehkä hieman juhlallinen termi, sillä kyseessä on paremminkin teltta, josta pako suoritetaan 10 minuutissa. Escape from Cubicle Hell -pakohuoneteltan onnistui ennen palkintojenjakoa läpäisemään kolme ryhmää, jotka kaikki palkittiin Vincitin geokolikolla ja nopein ryhmä lisäksi Geoetsivät -kirjalla.

Esitykset

Kätkökarnevaalit-miitissä oli myös kaksi kiinnostavaa esitystä. Ensimmäisenä kuultiin Team_Wildwateria, joka kertoi miten viime vuoden kätköäänestyksen voittajakätkö Pottumoottori syntyi. Alla video

Toisena esityksenä kuultiin kätkötarkastajia, jotka olivat laatineet useamman kätkökuvauksen ja yleisö pääsi toimimaan tarkastajina tarkastajille. Yleisö sai bongata virheitä kätkökuvauksista ja tarkastajat kertoivat sitten näihin liittyvistä säännöistä. Katso itse mistä oli kysymys alta. Valitettavasti videolla kalvot eivät näy. Pääset kurkkaamaan ne videon alta.

tamperecreation

2 comments

    1. Linkkaamasi kohta koskee kätköjen piilotusta. Geokolikoista se ei puhu mitään. Kaikkien geokolikkojen design tulee hyväksyttää Geocaching HQ:lla eikä tämä kolikko ole poikkeus. Maailmalla on todella paljon kaupallisia geokolikkoja. Ymmärrän, että koska tämä on Suomessa uutta se hämmentää.

      Se, että ajattelit laittaa jonkun omistaman geokolikon metallinkeräykseen on mielstäni aivan käsittämätön ajatus. Haluaisitko itse, että joku veisi sinun kolikkosi metallinkeräykseen? Miltä se tuntuisi?

      Tuu vaikka poikkeen joku kerta kaffella, niin voidaan keskustella logoista lisää.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.