Geokätköilyn maailmanennätysyritys 20.8. 2022

Pidempään geokätköilyä harrastaneet muistanevat, kun geocaching.comin sunnuntait olivat käsite. Sivusto toimi miten sattui ja oli todella hidas. Voi hyvin olla, että Geocaching HQ on tehnyt teknisiä parannuksia sivustoon ja tällaista ei ole päässyt tapahtumaan, mutta on myös mahdollista, että käyttäjämäärät ovat laskeneet. Ainakin Suomessa blogin vuosikatsaukset hieman puoltavat tätä. Nyt Geocaching HQ haluaa kuitenkin yrittää rikkoa vuodelta 2013 peräisin olevan ennätyksen “kuinka monta kätköilijää käy vuorokauden aikana kätköllä”.

Geocaching HQ:n tavoite rikkoa vuorokauden aikana kätköilleiden ennätys on aika kova. Elokuun 11. päivä 2013 vuorokauden aikana kätköili 126 833 kätköilijää. Muistikuvat ovat jo hieman hatarat, mutta muistaakseni tuolloinkin kätköilijöitä kehoitettiin käymään kätköllä ennätystehtailun vuoksi. Ja toki tuolloin vietettiin HQ blockpartya.

Nyt uutta yritystä pyritään tekemään kansainvälisenä geokätköilypäivänä 20. elokuuta 2022. Souvenirin voima saattaa hyvinkin saada väen liikkeelle geokätköilypäivänä ja lisäksi tuo päivä on geokätköilyn 20-vuotisjuhlapäivä, jolloin tuhannet kätköilijät osallistuvat tapahtumaan Seattlessa.

Lisäksi Geocaching HQ toivoo, että kätköilijät kutsuisivat myös jästiystävänsä kätköilemään tuona päivänä, jotta saadaan uusia harrastajia lajin pariin ja tämä osaltaan auttaa rikkomaan wanhan ennätyksen. Myös jos perheenjäsenillä on harvemmin käytettyjä tunnuksia, niin ennätyspäivänä on hyvä ottaa koko perhe mukaan kätköilemään ja kehottaa myös harvakseltaan löytöjä kirjaavia kätköilijöitä kirjaamaan löytö reissulta.

Enää ei uusia juhlamiittejä ehdi julkaisemaan ennätyspäiväksi, mutta niitä näyttäisi olevan mukavasti tarjolla.

Tässä vielä ylinäytelty “dokumentti”, miten idea tähän ennätysyritykseen on HQ:ssa syntynyt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.