Reach the peak – Everest

Reach the peak -kampanjan viimeinen jakso Everest on alkamassa maanantaina iltapäivällä Suomen aikaa. Vielä tänään ja huomenna aamusta on aikaa suorittaa loppuun Aconcagua -jakso, josta on tarjolla kaksi souveniria. Ja jälleen Everest-jaksolta on tarjolla kaksi souveniria.

Reach the peak – Everest

Viimeisenä Reach the peak -kampanjassa on luvassa maailman korkein vuori Mt. Everest. Maanantaina helmikuun 7. päivä klo 14 suomen aikaa alkaa tämän viimeisen huipun valloitus. Aikaa Everestin valloitukseen on aina 7.3. 2022 klo 14 asti. Uutuutena tällä viimeisellä jaksolla on, että Adventure Labien seikkailuiden suorittamisesta saa myös pisteitä – ei vain välipisteistä eli lokaatioista.

Everestin 8849 metrin huiputtaminen on monien vuorikiipeilijöiden uran kruunu. Vuonna 1953 Edmund Hillary ja Tenzing Norgay huiputtivat vuoren ensimmäisen kerran. Everesting valloitus vaatii nykypäivänäkin pitkää harjoittelua ja valmistelujaksoa, jotta kiipeilijät ovat valmiina huikeaan korkeuteen ja ennustamattomiin säätilan vaihteluihin.

Kätköilijät puolestaan tarvitsevat tällä jaksolla 425 pistettä saadakseen Everesting perusleiri (basecamp) souvenirin. Toinen souvenir napsahtaa, kun kerää 8849 pistettä ja “huiputtaa Everestin”. Ja tarkalleen ottaen luvassa on vielä kolmaskin souvenir niille, jotka ovat kampanjan aikana huiputtaneet kaikki vuoret ja tällöin luvassa on Reach the Peak Performer -souvenir.

Pistetaulukko tälle viimeiselle jaksolle on:

KätkötyyppiPisteet
Kokonainen Adventure lab suoritettu975
Löytö mysteerikätköstä900
Löytö multikätköstä850
Löytö kätköstä, jolla on 15+ suosikkipistettä700
Löytö Letterbox Hybrid kätköltä550
Löydä EarthCache650
Mikä tahansa muu löytö425
Adventure labin lokaation löytö125

Jälleen on pistemäärissä kevyttä inflaatiota huomattavissa ja yhdeltä kätköltä saa hieman aiempaa enemmän pisteitä. Jos aiemmin parhaat pistemäärät alkoivat seiskalla, niin nyt on mukana myös 8 ja 9:llä alkavia pistemääriä. Merkittävin muutos tietysti on tuo, että labien välipisteistä ei irtoa enää pisteitä entiseen malliin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.