Go|Cache – Geokätköilyä Särkänniemessä

Meillä oli edessä nyt jo perinteeksi muodostunut jokakesäinen vierailu Särkänniemeen ja juuri samana päivänä Kiven Alla paljasti yhteistyönsä Särkänniemen huvipuiston kanssa – Särkänniemeen oli tehty geokätköilyrata kausikorttilaisten iloksi. Kävimme testaamassa radan tuoreeltaan ja samalla perehdyimme mystiseen Go|Cache -sovellukseen.

Go|Cache – menen kätköilemään

GoCache-kätköilysovellus löytyy sekä Androidin Play-kaupasta, että Applen AppStoresta. Sovellusta on kuitenkin turha ladata, koska se vaatii ratakoodin, jotta siellä näkyisi kätkön kätköä. Kiven alla -verkkokauppa onkin kehittänyt sovelluksen geokätköilyratoja ja -elämyksiä silmällä pitäen. Varmasti siis Kiven Alla mieluusti järjestää kouluille, yrityksille, yhdistyksille, yms ohjattua kätköilyä sovelluksen avulla.

Kätköratojen kätköt voivat olla fyysisiä perinteisiä geokätköjä tai virtuaalisia, joissa etsitään jokin avainsana tai koodi kuten Lab-kätköissä konsanaan. Särkänniemen kätköratakin vaatii ratakoodin, joka on ilmeisesti saatavilla vain kausikortin ostaneille. Itse sain ratakoodin Vincitin kautta, koska teemme myös yhteistyötä Särkänniemen kanssa.

Särkänniemeen, Särkänniemeen!

Särkänniemen geokätköilyradalla on neljä kätköä. Kun nämä neljä kätköä on löytänyt, aukeaa radalle viides bonuskätkö, josta löytyy palkinto. Särkänniemen kätköt on ripoteltu eri puolille huvipuistoaluetta. Ensimmäinen, jonka haimme löytyi lasten suosikin ankkalammen lähistöltä. Ja kyllä, emme välttyneet onginnalta, mutta tiimin jäsen K onki itselleen sieltä kakkospalkinnon.

Toinenkin etsimämme kohde oli virtuaalinen kätkö Tornado-vuoristoradan kupeessa. Kohteesta löytyi tarra, johon liittyi taas kysymys. Kolmas piste oli jonkinlainen fyysisen ja virtuaalisen kätkön yhdistelmä eli paikalta löytyi erittäin asiallinen kätköpurkki ja sen sisältä sitten taas jotakin mihin kysymys liittyi.

Radan neljäs kätkö oli jonkinlainen mysteerikätkö ja lopulta ehkä hauskin kohteista. Ihmettelin nollapisteellä hetken, että mitenkä kysymys muka liittyy kohteeseen. No liittyihän se, mutta sanotaan vaikka niin, että tuli oltua aikalailla väärällä tasolla etsimässä kohdetta. Kun oikea taso löytyi, niin löytyi vastauskin, jonka jälkeen päästiin bonuksen kimppuun.

Bonukselta löytyi radan ainoa logikirja, johon sai kirjoittaa päivämäärän ja nimensä tai nimimerkin. Sen verran tuoreeltaan ehdittiin kierrokselle, että logissa oli vain pari nimeä ennen meitä. Fyysisen kätkön etsiminen oli ehkä kierroksessa parasta. Tuntui taas samalta kuin kätköillessä parhaimmillaan – etsiessä salaisuutta jästien nenän alla. FTF kierroksesta kuitenkin jäi saamatta, vaikka ei tästä virallista sellaista taida olla jaossakaan. Palkinnoksi sitten päästiin herkuttelemaan hattaralla ja jäätelöillä, jotka seikkailun kierrettyämme saimme tuntuvalla alennuksella.

Kätköilyrata oli sopivan lyhyt myös perheen pienemmille, jotka jaksoivat kiertää kierroksen hienosti. Lisäksi kierroksella oli kaikkea mielenkiintoista nähtävää, jota ei ehkä hurvittelujen ohessa tulisi muuten nähtyä. Se, että kierros on pidetty maltillisena, on myös hyvä sen kannalta, että saman päivän aikana ehtii vielä hurvitella laitteissakin riittävästi. Toki kausikorttilaisia ajatellen rata voisi olla sellainen, että se kestää useammankin visiitin. Mutta koska tämä on eka kerta kun tällaista kokeillaan, niin ymmärrettävää, että lähdetään kevyellä liikenteeseen.

Geokätköily on valtavirtaa

En olisi kyllä vuonna 2007 kätköilyä aloittaessani uskonut, että Särkänniemi vielä joku päivä tekee geokätköilyradan. Kyllä tämä kertoo vahvasti siitä, että geokätköilystä on tullut valtavirtaa ja yrityksetkin ovat kiinnostuneita sitä hyödyntämään toiminnassaan. Tietenkin yhtälailla esimerkkejä tästä ovat esimerkiksi Porvoon kaupungin sponsoroima Geotour tai Lappajärven kunnan panostukset (peruuntuneeseen) megatapahtumaan.

Geokätköilijälle Go|Cache oli kiva lisä Särkänniemi-visiitille ja suosittelen kyllä kiertämään radan, jos vain siihen on mahdollisuus, eli käytännössä Särkänniemen kausikortti takataskussa. Kierros kannattaa tehdä ennen herkkukioskille suuntaamista, niin siitä saa irti täyden rahallisenkin hyödyn.

Lisätietoja

3 comments

  1. Hyvä juttu. Kalskahti vain tuo, kausikorttilaisille! Eli satunnaiset kävijät jäävät paitsi ja ovat pohjasakkia?

    1. No ei varmaan pohjasakkia, mutta monesti vähän enemmän maksaville on jotain extraa tarjolla. Varmasti siitä tässä on kysymys. Tietysti kätköily kyllä toimisi hyvin satunnaisesti huvipuistossa vieraileville yhtälailla. Ehkäpä ensi kesänä? Tosin en tiedä kyllä yhtään millaisia suunnitelmia Särkänniemellä on tämän suhteen, että onko vain tämän kesän kokeilu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.