Siniset Ajatukset -mega siirtyy vuoteen 2022

Olin ajatellut kirjoitella megaennakkoa ja mitä kaikkea hauskaa kesän ensimmäisessä megassa on luvassa. Siniset Ajatukset -mega vaikutti tosi mahtavalta tapahtumalta ja ennakkoa suunnitellessa tiimimme jäsen A:lta pääsikin spontaani lause, että “vaikuttaapa muuten erittäin kiinnostavalta tapahtumalta”. Mutta megaennakko vaihtuikin lennosta uutiseen, että tapahtuma siirtyy vuoteen 2022.

Tänään tuli monien hieman pelkäämäkin ilmoitus, että Siniset Ajatukset -mega joudutaan siirtämään ensi vuoteen. Uusi tapahtumapäivä on 11.6.2022. Paikka pysyy samana eli tapahtuma järjestetään vuoden päästä Vuokatin urheilupuistossa. Jos tästä pilvestä hakee hopeareunusta, niin se on tietenkin se, että tapahtuman siirtäminen onnistuu, eikä tapahtumaa jouduta kokonaan perumaan. Kenellekään ei liene yllätys, että syynä siirtoon on koronapandemian tilanne Suomessa.

Tapahtuman järjestäjät kertovat tehneensä yhteistyötä paikallisen aluevalvontaviranomaisen (AVIn) kanssa ja että Kainuussa on jatkettu kokoontumisrajoituksia toukokuun loppuun saakka. Lisäksi urheiluopistolla on tällä hetkellä voimassa ehto tapahtumille, että jokaisella osallistujalla pitää olla negatiivinen koronatesti. On todennäköistä, että osa rajoituksista helpottuu alkuperäisen megan ajankohtaan mennessä, mutta merkittävä osa niistä jää voimaan. Tällä hetkellä ei ole selvää mitkä rajoitukset ovat kesäkuussa voimassa.

Järjestäjätiimi haluaa tarjota osallistujille ainutlaatuisen elämyksen. Vuokatti on paikkana kertakaikkisen upea ja hyvien yhteistyökumppaneiden avulla megaan on saatu poikkeuksellista ja elämyksellistä ohjelmaa. Osa näistä suunnitelmista on kariutunut koronarajoituksien vuoksi. Järjestäjätiimi ei halua megasta tynkää vaan se halutaan järjestää kaikilla herkuilla. Niinpä megan siirtäminen ajankohtaan, jossa kokoontumisrajoituksia ei ainakaan nykyisessä mittakaavassa ole, on ainoa oikea vaihtoehto.

Järjestäjätiimi muistuttaa, että Vuokattiin voi silti tulla kätköilemään ja kokemaan elämyksiä omaan tahtiin. Alueelle on tullut runsaasti uusia ja monipuolisia kätköjä, joilla voi tietenkin käydä normaalisti ilman tapahtumaakin. Majoituspaikat ovat auki, tosin sielläkin huomioidaan tällä hetkellä normaalit koronarajoitukset. Muista kuitenkin huolehtia majoitusvarauksestasi itse, jos olet sellaisen jo varannut. Ne, jotka ovat varanneet esimerkiksi Ärjäpäivään höyrylaiva- tai venekyytejä tai ilmoittautuneet talkoolaiseksi, saavat erikseen ohjeet menettelyistä.

Kurja ja ei toivottu uutinen, mutta moni varmasti osasi jo aavistaa jotain tämän kaltaista tapahtuvan. Nyt katseet kääntyvät Tornioon ja Lahteen. Toivottavasti nämä megat päästään järjestämään suunnitellusti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.