Logitarinoiden äänestystoiminnallisuus

Tänään Geocaching.com on ottanut käyttöön aiemmin vain Norjassa ja Kanadassa koekäytössä olleen ominaisuuden, jossa logien tarinoita pääsee äänestämään. Äänestystoiminnallisuus antaa mahdollisuuden äänestää logia kahdessa kategoriassa: Oliko loggaus hyödyllinen (Helpful) ja oliko loggauksen tarina mahtava (Great Story).

Toiminnallisuuden ajatuksena on tietenkin nostaa mahtavia tarinoita tai muuten hyödyllisiä logeja. Jotta paljon ääniä saaneet tarinat nousevat esiin, on sivustolle ilmestynyt myös uusi valinta, jolla loggaukset voi järjestää mieleiseensä järjestykseen: perinteinen uusimmat ensin ja uusina valintoina parhaat tarinat ensin tai loggaukset, jotka on koettu auttavaisiksi, ensin.

Ääniä voi antaa löytö, DNF, osallistui tapahtumaan, otti web-kamerakuvan ja ilmoitus (announcement) loggaustyypeille. Note -loggaustyypille ääniä ei voi antaa. Tavallaan ymmärrettävää, koska on toivottavaa, että notea ei usein käytettäisi, mutta toisaalta joskus notessakin voi olla tärkeää tietoa.

Ollakseen hyödyllinen uusi toiminnallisuus tietenkin vaatii sen, että logeja käytäisiin äänestämässä. Kätkönomistajan vinkkelistä katsottuna aika harvoin tulee loggauksiin palattua kätkösivulla. Yleensä loggaukset tulee luettua, kun niistä tulee ilmoitus sähköpostiin. Olisikin kätevää, jos sähköpostiin tulisi suoraan nämä äänestysnappulat ja niistä klikkaamalla voisi merkitä hyvät tarinat ja auttavaiset loggaukset. Käytännössä varmaan itse tulisi äänestettyä logeja maastossa loggauksia lueskellessa tai sitten kätkökuvaukseen/mysteeriin etukäteen tutustuessa. Valitettavasti kovin monet geokätköilysovellukset eivät tue tätä ominaisuutta – ei edes virallinen sovellus. Cachlyssä sen sijaan tämä ominaisuus on jo ollut pitkään.

Puutteistaan huolimatta uusi ominaisuus on kiva tapa nostaa hyviä loggauksia esiin. Ja kenties se innostaa joitakuita kirjoittamaan vähän pidempiä ja parempi laatuisia tarinoita. Jos näin käy, niin ominaisuus on täyttänyt tehtävänsä.

2 comments

  1. Ilmeisesti logitarinan kirjoittaja ei saa mitään ilmoitusta siitä, että joku on äänestänyt, eikä liioin mistään näe ketkä ovat äänestäneet jotakin tiettyä loggausta? Kätköjen suosikkipisteethän ovat julkisia, mutta tämä on näemmä päätetty tehdä toisin.

    1. Joo ei tule ilmoitusta, eikä näe kuka on äänestänyt. Tarkka huomio tuo, että suosikkipisteetkin olisi tosiaan voitu tehdä anonyymisti. Tarkemmin ajateltuna mitä hyötyä siitä on, että näkee kuka on suosikkipisteen antanut? Toki uteliaisuus tulee tyydytetyksi, kun tuon tiedon näkee.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.