Uusi Locationless-kätkö – GC8NEAT

Ilmeisesti hyvät kokemukset viime vuoden Locationless -kätköstä (joka toki on kirjattavissa tänäkin vuonna) ovat saaneet Geocaching HQ:n julkaisemaan toisenkin Locationless-kätkön. Uusi kätkö on GC8NEAT – Let’s improve the outdoors – locationless cache. Tällä kertaa sijainniton kätkö tarjoaa mahdollisuuden parantaa omaa ympäristöä tekemällä itselleen merkittävän teon pandemiaturvallisella tavalla.

Geocaching HQ:lle asti on kantautunut uutinen, että pandemia on perunut tai siirtänyt monia geokätköilyyn liittyviä kivoja juttuja, kuten megoja, 20-vuotisjuhlia sekä CITOja. Toivottavasti näistä päästään nauttimaan myöhemmin tänä vuonna, kun rokotukset alkavat vaikuttaa, mutta sitä odotellessa Locationless -tarjoaa iloa.

Uusi Locationless-kätkö GC8NEAT on kirjattavissa löydetyksi alkaen 6. helmikuuta 2021 ja on saatavilla aina vuoden loppuun eli 31.12.2021 asti. Jotta löydön pääsee kuittaamaan kätköstä, pitää täyttää seuraavat vaatimukset:

  1. Liitä yksi (1) kuva itsestäsi tai jostakin henkilökohtaisesta esineestäsi loggaukseesi. Kuvassa tulee näkyä myös ympäristön parantamiseen liittyvän aktiviteettisi tulokset.
  2. Kerro kirjauksessasi missä ympäristön parantamiseen liittyvä työsi tapahtui. Esimerkiksi “Tampereella, Suomessa”.

Lisäksi vapaaehtoisena tehtävänä voit liittää lisää kuvia ympäristön parantamiseen liittyvästä työstäsi kirjaukseen. Geocaching HQ myös kannustaa hyvään tarinankerrontaan löytökirjauksissa.

Kätkökuvaus on jo julkaistu, mutta kätkö on lukittu 6. helmikuuta 2021 asti, mikä antaa kaikille aikaa tehdä suunnitelmia miten ympäristön parantamiseen liittyvän työn aikoo tehdä. Homman voi tehdä yksilösuorituksena tai pienessä ryhmässä huomioiden kuitenkin terveysviranomaisten suositukset ja määräykset. Varsinaisia “miittejä” ei asian tiimoilta ole tarkoitus järjestää.

Mahdollisuudet ovat siis lähes rajattomat, mutta ideoinnin tueksi HQ on tarjonnut evästykseksi:

  • Siivoa roskat naapurustostasi tai suosikkikävelyreittisi varrelta
  • Vieraslajien poisto
  • Puiden istutus
  • Puistojen parantaminen

Lisäpisteitä saa käyttämällä vihreitä liikennemuotoja kuten julkisia liikennevälineitä, polkupyörää, kävelyä, skeittailua, yms.

Sen lisäksi, että uudesta Locationless -kätköstä saa kätkölöydön, on siitä luvassa myös uusi souvenir.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.