World Wide Flash Mob 2019 – WWFM XVI

Jokavuotista World Wide Flash Mobia (tai lyhenteistä pitäville WWFM) vietetään tänä vuonna 22.6. Kyseessä on jo 16. kerta ja 12. vuosi, kun tapahtuma järjestetään. Siitä siis tapahtuman koko nimi WWFM XVI. Tapahtuman idea on, että joka puolella maailmaa pidetään Flash mobeja yhtä aikaa. Virallinen kellonaika WWFM:lle on 10:00 aamulla PDT (Pacific Daylight Time) eli siis Suomen ajassa klo 20:00. Tätä kirjoittaessa Suomeen on julkaistu vain yksi WWFM-miitti Joensuuhun. Saa nähdä tuleeko näitä lisää vai verottaako tänä vuonna juhannuksen läheisyys tapahtumien määrää.

Vielä siis ehtii suunnittelemaan Flashmobinsa ja laittamaan sen julkaisujonoon, jos haluaa mukaan tapahtumaan. Perinteisesti nämä ovat olleet virkistävän erilaisia ja hauskoja miittejä. Viime vuonna kirjoitinkin ohjeita oman Flashmobin järjestämiseen. Lisäksi aiemmin on tullut kirjoitettua muutama raportti itse järjestämistämme Flashmobeista: koskipuiston tarkastajat ja saippuakuplamobi.

Alun perin idea WWFM tapahtumaan lähti Podcacherilta vuonna 2007. Podcacherhan tunnetaan viikottaisesta Geokätköily-podcastistaan. WWFM tapahtumat eivät siis ole Geocaching HQ:n järjestämiä, eikä niistä ole luvassa souveniria tai muutakaan palkintoa hyvän mielen lisäksi. Mutta hei, ei kaikesta aina tarvi matkamuistoa saadakaan.

Vuonna 2016 WWFM tapahtumia oli 280 kpl 27 eri maassa ja osallistujia oli yli 8080. Hauska yksityiskohta on, että tapahtumat ovat ympäri maailmaa samaan aikaan. Eli jossain päin maailmaa mobataan keskellä yötä. Huippuvuosista tapahtuman suosio on hieman hiipunut. Tapahtumalla on myös oma geokolikko ja pathtagit, joita ei tosin taida suomalaisista geoputiikeista saada.

Lisätietoja tapahtumasta:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.