WWFM XV – Koskipuiston tarkastajat

Lauantaina järjestettiin ympäri maailmaa World Wide Flash Mob (WWFM) viidennentoista kerran. Mukana oli tänä vuonna 166 eventtiä 26 maasta. Suomessa järjestettiin 4 WWFM tapahtumaa. Tapahtuman kulta-ajoista ollaan hieman jääty jälkeen. Esimerkiksi vuonna 2015 tapahtumia oli 386 kappaletta 40 eri maassa ja vuonna 2014 osallistujia oli 27000. Tämän vuoden tarkat luvut eivät kuitenkaan ole vielä selvillä. Tapahtumassa ideana on järjestää flashmob ympäri maailmaa samalla kellon lyömällä. Suomessa tapahtuma-aika osuu armeliaaseen klo 20:een.

Niinpä kolmen vuoden tauon jälkeen Tampereen seudullakin oli WWFM Flashmob ja tällä kertaa tarkastettiin Koskipuisto. Saavuimme ennen kello kahdeksaa Koskipuistoon, johon olikin kokoontunut melko paljon jästejä yleisöksi. Tai viettämään aurinkoista lauantai-iltaa. Riippuu ihan katsantokannasta. Kello 20:00 kiskoimme huomioliivit päälle ja otimme esiin vihkon ja kynän. Aloimme tarkastaa Koskipuistoa – kukin tyylillään. Itse keskityin tarkastamaan Tammerkosken kaiteen tolpat, etteivät vaan ole irti ja joku onneton illan viettäjä tippuisi koskeen. Eräs osallistuja puolestaan tarkisti puiston kaikki penkit, että varmasti ovat jästinkestäviä. Hän kävi henkilökohtaisesti myös koeistumassa penkit. Tarkastustyylejä oli siis monia. Jokainen niistä taatusti kiinnitti yleisön huomion.

Koskipuiston tarkastus käynnissä

Jonkin verran hölmistyneitä ilmeitä oli ja uteliaimmat jästit tulivat ihan kyselemään, että mitä täällä tapahtuu – ja ihan aiheesta. Vastauksena taisivat saada vähän vaihtelevaa tietoa. Eräälle jästille, joka kyseli kovasti, että onko puistoon tullut kansalaisten toimesta iltapartiointi, vastasin, että kyseessä on geokätköilijöiden tapahtuma. Toinen uteliais taas sai tyytyä vastaukseen, että ollaan tarkastamassa, että kaikki on kunnossa ja on turvallista viettää iltaa.

Flash mobbailun jälkeen kokoonnuimme vielä ryhmäkuvaa varten ja tietenkin tarinoimaan kätköilystä. Lopulta reilusti yliajalla tuli lähdettyä kotia kohti ja osa siitä vielä jatkoi jatkomiittiin. Kiitokset kaikille osallistujille! Alla vielä mosse99:n kirjaama lista tarkastetuista asioista.

 

Koskipuiston tarkastaja mosse99:n tarkastuslista. Tarkastaja ei huomannut kaloja, mutta totesi, että chillailu on sallittu! Ei huono! Kuva: mosse99

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.