Lukijalta: Kokemuksia camokiven tekemisestä

Blogaamisessa mieltä aina lämmittää, kun kuulee lukijoilta, kuinka jokin kirjoitus on auttanut heitä tai millaisia oivalluksia on syntynyt. Hiljan mieltä lämmitti kovasti, kun nimimerkki Lkapee kirjoitti, kuinka hän oli rakentanut camokiven blogin ohjeiden avulla. Kirjoittajan kannalta tällainen palaute on ihan parasta, koska siitä näkee, miten muut ovat ymmärtäneet oman tekstin. Alunperin sain itse ohjeet camokiven rakentamiseen ibis64-nimimerkiltä. Annetaanpa Lkapeen kertoa kokemuksia camokiven tekemisestä itse.

Kokemuksia camokiven tekemisestä

Heti kun camokivi-postaus tuli niin ajattelin, että tuo on pakko toteuttaa. Vihdoin sain tänä keväänä aikaiseksi sen toteuttaakin. Ohjeet olivat onneksi selkeitä ja helpot. Kun pari kertaa ohjeet luki läpi, niin ei tarvinnut niihin palata työn edetessä. Vuorokauden verran annoin liimauksen kuivua vaiheiden välillä. Pinnassa on harmaasta sorasta/murskeesta siivilöityä hiekkaa. Vähän näyttää ehkä turhan paljon betonilta, mutta suht hyvin mielestäni maastoutuu paikalleen, kätköilijät todennäköisesti kyllä heti bongaa sen maastosta mutta ulkopuoliset toivottavasti ei.

Purkiksi valikoitui PET-putkilo, koska se oli ainoa purkki mikä oli just sillon saatavilla. Kaikki työkalut kun löytyi kotoa, niin se oli lopulta pakko tehdä heti, kun inspiraatio iski. PET-putkelle porasin reiän ja liimalla/massalla sen liimasin camokiveen kiinni.

Vähän jännittää kuinka kestävä camosta tuli ja varsinkin, kuinka pinnassa pysyy tavara kiinni. Kiven muotoilu oli hankalin työvaihe ja jossain kohtaa ajattelin, että ei tästä tule mitään, mutta niin vain se lopulta onnistui. Ihan normi sahalla sahailin epämääräisiä paloja pois, ilman kummempaa suunnittelua ja lopuksi eri karkeuksisilla hiomapapereilla hioin kulmat pyöreäksi ja yhtäkkiä se olikin sitten jo hyvän näköinen.

Lopputulos näyttää mielestäni kuvissa ainakin varsin onnistuneelta. Suuret kiitokset Lkapeelle kokemuksen jakamisesta ja luvasta julkaista se blogissa. Meille saa jatkossakin lähettää juttuvinkkejä, omia tee-se-itse ohjeita tai kokemuksia julkaisemiemme ohjeiden käytöstä.


One comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: