On kätkökarnevaalien aika!

Viime vuonna maaliskuussa etsittiin kätköjä planeettajahdissa (Planetary Pursuit), mutta tänä keväänä on kätkökarnevaalien aika. Aiemmin Geocaching HQ julkaisi kuvat viidestä eri kaupungista ja kysyi mitä yhteistä näillä kaupungeilla on. (Kuvat nähtävillä täällä). Mekin arvuuttelimme Facebookin puolella lukijoilta, mistä kaupungeista on kyse. Eikä mennyt aikaakaan ja kaupunkeja yhdistävä tekijä eli karnevaalit löytyi. On aika startata kätkökarnevaalit!

Arvoituksen kaupungithan olivat: Köln, Nizza, Venetsia, New Orleans ja Rio de Janeiro. Jokaisessa näissä kaupungeissa järjestetään karnevaalit. Mutta nyt on siis kätkökarnevaalien aika! Luvassa on taas viisi uutta souveniria, jotka saa itselleen keräämällä pisteitä Leaderboardissa.

Viisi souveniria – oletettavasti yksi per kaupunki – on saatavilla kätkökarnevaaleilla ja lisäksi vielä kuudes souvenir Creation Celebration tapahtumasta. Alla taulukko pisterajoista

SouvenirPistemäärä
Cache Carnival: Köln 10
Cache Carnival: Nice25
Cache Carnival: Venezia50
Cache Carnival: New Orleans100
Cache Carnival: Rio de Janeiro500
Creation CelebrationOsallistu rekisteröityyn Creation Celebration eventtiin

Pisteitä kätkökarnevaaleilla voi kerätä Leaderboardiin ainakin seuraavilla konsteilla. Tarkkoja tietoja ei ole vielä julkaistu, mutta päivitetään tätä taulukkoa tarpeen mukaan.

MitäPistemäärä
Löytö kätköltä, jolla 0-4 suosikkipistettä3
Löytö kätköltä, jolla 5-9 suosikkipistettä 5
Löytö kätköltä, jolla 10-24 suosikkipistettä10
Löytö kätköltä, jolla 25-49 suosikkipistettä25
Löytö kätköltä, jolla on 50 tai enemmän suosikkipistettä50
Osallistu eventtiin (myös CITO ja MEGA)15
Vastaanota suosikkipiste omalle kätköllesi
25

Pisteitä kerätään maaliskuun 25. päivän ja huhtikuun 14. päivän välisenä aikana. Pisteet kertyvät Leaderboardiin. Kätköt tulee olla logattuna huhtikuun 17:een päivään mennessä, jos mielii tästä kampanjasta saada itselleen souvenireja. Leaderboard tosin nollautuu jo 15. päivä, joten varminta lienee kirjata kätköt löydetyksi heti, kun niillä käy. Kampanja alkaa Suomen aikaa klo 14, joten ennen sitä ei kannata maaliskuun 25. päivän löytöjä kirjata tai niitä ei lasketa mukaan.

Leaderboard tulee myös kampanjan ajaksi näkyviin viralliseen Geocaching -mobiilisovellukseen.

Ja TV-shopin tapaan voisi todeta, eikä siinä vielä kaikki kätkökarnevaaleista: Luvassa on myös erityinen eventtien sarja otsikolla Creation Celebrations.

Creation celebration tapahtumat

Koska geokätköilyä ei olisi olemassa ilman kätköilijöitä, jotka kanavoivat luovuutensa piilottamiinsa kätköihin, kätkökarnevaaleilla halutaan juhlistaa myös laatukätköjen tekemistä. Niinpä HQ kutsuu kaikki kätköjentekijät (ja ne, jotka haluavat juhlistaa hyvien kätköjen tekijöitä) järjestämään geokätköilytapahtumia 25. maaliskuuta – 14. huhtikuuta välisenä aikana. Ajatuksena on inspiroida seuraavaa sukupolvea kätköntekijöitä tekemään laatukätköjä.

Näitä tapahtumia kutsutaan Creation Celebrations nimellä ja kuka tahansa, joka kirjaa “Attended” (osallistui) tällaiseen tapahtumaan, saa uuden souvenirin.

Miten järjestät Creation Celebration tapahtuman?

Ensinnäkin eventtisi tulee täyttää normaalit eventtejä koskevat ohjenuorat, jotka on listattu täällä. Sen lisäksi tapahtuman tulee täyttää seuraavat ehdot:

 • Tapahtuman nimessä tulee olla: Creation Celebration -teksti. Esimerkiksi sopiva nimi voisi olla Creation Celebration: Tampereen vempainkätkötyöpaja
 • Tapahtuman tulee olla välillä maaliskuun 25. päivä – huhtikuun 14. päivä vuonna 2019
 • Tapahtuman täytyy kestää vähintään tunnin
 • Tapahtuman tulee korostaa kätköjen laatua ja/tai kätköjen tekemistä. Esimerkiksi seuraavat aiheet ovat mahdollisia (mutta eivät ainoat hyväksytyt):
  • Opetuksellinen työpaja (esim. ohjenuorien opiskelua, geoeroosion välttämiseen opastamista, jne)
  • Kätkön rakentelutyöpaja (esim. rakennetaan oma kustomoitu kätkörasia, -pönttö, jne)
  • Toiminnallinen työpaja (esim. turvalliseen kiipeilyyn opastava työpaja)
  • Tarinoiden jakamistapahtuma (esim. mikä oli sinun eeppisin seikkailusi tai suosikkikätkösi)

Eli monen tyyppiset tapahtumat kelpaavat. Silti henkilökohtaisesti toivon, että viimeiseen kohtaan ei hyväksytä tavallista rupattelua kätkömiitissä, vaan vaadittaisiin hieman enemmän.

Joka tapauksessa, kun kätkösi on hyväksytty, sinun tulee vielä ilmoittaa se Geocaching HQ:lle erillisellä lomakkeella täällä. Kun kätkösi on hyväksytty Creation Celebration tapahtumaksi saat tarkemmat lisätiedot sähköpostilla. Kun tapahtuma on HQ:n taholta hyväksytty, saavat osallistujat tapahtumasta souvenirin itselleen.

Eli mahtava kevätkamppis polkaistaan taas käyntiin. Seurataan tilannetta ja palataan asiaan, kun tarkemmat pisteytykset selviävät.

2 comments

 1. Kiitos kattavasta ja selkeästä tietopaketista. Näkyy noita miittejä tulevan kivasti ja omaani tehdessä näitä blogin ohjeita on tullut tavattua ahkeraan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: