Planetary Pursuit

Muistatko vielä Mary Hyden souvenirien frendiliigan viime kesältä? Muutama viikko sitten arvuuttelimme Facebookissa ja Twitterissä mikä mahtaa olla 19.3. 2018 starttaava Planetary Pursuit. Enää ei tarvitse ihmetellä, sillä frendiliiga tekee paluun planetaarisen seikkailun muodossa.

Mistä on kyse?

On vuosi 2650. Sinut on kutsuttu liittymään geokätköilytutkimusmatkalailijoiden klubiin ja olemaan yksi ensimmäisistä geokätköilijöistä, jotka vierailevat aurinkokuntamme jokaisella planeetalla. Okei, kuulostaa aika Sci-Filtä. Palataanpa takaisin maan päälle hetkeksi ja otetaan selvää mistä on kyse.

Idea on siis jälleen kerätä pisteistä frendiliigassa maaliskuun 19. – huhtikuun 8. päivä. Samalla aukeaa mahdollisuus kerätä itselleen jopa 10 uutta souveniria. Souvenirien ystäviä siis tullaan hemmottelemaan isolla kädellä. Sinun tulee vierailla tutulla frendiliiga-sivulla aktivoidaksesi pistelaskun uudestaan ja olet valmis seikkailuun 19.3. kun Planetary Pursuit alkaa. Alla olevassa taulukossa on listattu tarvittavat pisteet souvenirien tienaamiseksi

Souvenir Tarvittavat pisteet frendiliigassa
Maa 5 pistettä
Venus 10 pistettä
Merkurius 20 pistettä
Mars 40 pistettä
Jupiter 65 pistettä
Saturnus 100 pistettä
Uranus 200 pistettä
Neptunus 300 pistettä
Pluto 500 pistettä
Virallinen avaruuden tutkimusmatkailija souvenir Kerää kaikki muut souvenirit (ja 500 pistettä)

No entäpä sitten mistä pisteitä frendiliigassa saa kerättyä? Tällä kertaa pistemäärät eivät vaihdu viikoittain vaan koko kampanjan ajan on voimassa seuraava pistetaulukko:

Kirjaus Pistearvo
Löytökirjaus mihin tahansa seuraavista kätkötyypeistä: tradi, virtuaali, webcam ja wherigo 5 pistettä
Löytökirjaus multikätköön tai Letterboxiin 10 pistettä
Löytökirjaus mysteerikätköön tai Earthkätköön 15 pistettä
Löytökirjauskätköön, jolla on yli 10 suosikkipistettä 15 pistettä
Osallistu mihin tahansa eventtiin (miitti, CITO, jne) 15 pistettä
Pudota matkalainen kätköön 4 pistettä

Mikäs se frendiliiga olikaan?

Frendiliigahan oli “pistepörssi”, joka näyttää geocaching.com kavereiden geokätköilyaktiviteetin. Voit tienata itse pisteitä löytämällä geokätköjä, osallistumalla miitteihin tai matkalaisia siirtämällä. Aktiviteetista saatava pistemäärä vaihtelee yllä olevan taulukon mukaisesti. Kavereiden pisteet ovat näkyvissä frendiliigassa myös. Tällä kertaa kannattaa kuitenkin huomata, että vain omat löydöt lasketaan eli kavereiden tienaamat pisteet eivät vaikuta omien souvenirien saamiseen. Sinun siis tulee kerätä 500 pistettä omin nokkinesi. Pistepotti kasvaa koko promootiokampanjan ajan eli aina 8. huhtikuuta asti. Pistepörssi nollautuu jälleen maanantaina huhtikuun 9. päivä klo 12:00 UTC aikaa eli Suomen aikaa klo 14:00. Huomaa, että kampanjan käynnistymisaika on mahdollisesti myös UTC aikaa eli jos kampanja käynnistyy keskiyöllä 19.3. UTC aikaa niin se tarkoittaa Suomen ajassa kahta tuntia myöhemmin. Ainakaan toistaiseksi ei ole tihkunut tietoja, onko kätkökirjauksilla kiire, vai pitääkö ne olla suoritettuna myös ennen kampanjan päättymispäivämäärää.

Jos ei heti alusta ehdi mukaan, niin ei haittaa. Seikkailuun voi osallistua myöhemminkin, joskin tällöin on vähemmän aikaa kerätä 10 souveniriin oikeuttava pistepotti.

Mitähän mahtaa tuo kampanjan mainosbannerissa oleva morsekoodi tarkoittaa? Jos tiedät vastauksen, niin kerrohan toki.

Lisätietoja

12 comments

 1. Hei! En ymmärrä lausetta “Sinun tulee vierailla tutulla frendiliiga-sivulla aktivoidaksesi pistelaskun uudestaan”. Miten se aktivoidaan uudestaan? En löydä sieltä mitään nappia. Pitääkö siellä siis käydä tuolloin 19.3. ja se aktivoituu silloin jotenkin itsestään? Anteeksi tyhmät kysymykset, mut en vaan tajuu…

  1. Hei Nannah,
   Ei tuo ole ollenkaan tyhmä kysymys. En itsekään ole täysin varma mitä HQ tuolla tarkoittaa, mutta elän uskossa, että riittää kun vierailee sivulla siten, että on kirjautuneena geocaching.comiin. Mitään aktivointinappia siellä ei tosiaan ole. Ehkä siellä kannattaa vielä 19.3. pyörähtää varoiksi uudestaan.

 2. On se jännä, että haastekätköissä aikarajoitukset on kielletty, mutta ei näissä..

 3. kertyykö pisteet kokoajan vai nollaantuko ne välissä?? toi 500 on pienellä kaveripiirillä aika hankala

  1. Pisteet kertyy koko ajan, eikä nollaudu Planetary Pursuitin aikana. Kannattaa kuitenkin huomata, että kyseessä on yksilösuoritus, eikä kaveripiirin pisteillä ole merkitystä. HQ vain käyttää frendiliigaa työkaluna pisteiden seuraamiseen, koska toiminnallisuutta ei ole muualla sivustolla. Samalla voi sitten seurailla miten kavereilla menee.

 4. Ompas jännä kun haastekätköihin ettei voi velvoittaa kun max 1 kätkö päivässä. laskin et 500pistettä minimissään veis 34pvä max 15 pisteen mukaan…

  1. Se max 1 kätkö päivässä taitaa enemmän liittyä ns. putkihaasteisiin. Planetary pursuitissa ei tarvitse hakea joka päivä vaikka 5 kätköä. Voi hakea jonain päivänä monta ja siten jonain päivänä nolla. Haastekätköihin tässä on erona tietysti se, että tämä on lähtöisin HQ:sta eikä toisilta kätköilijöiltä ja tarkoituksena tässä on HQ:lla saada ihmiset kätköilemään enemmän. Toki haastekätköt voi nähdä samanlaisena, mutta aiemmin kyllä haasteissa tuntui päätarkoituksen olevan oman erinomaisuuden esiin tuominen tai mahdollisimman vaikean jutun tekeminen.
   Toki siitä voi olla montaa mieltä, että onko tämä HQ vetoinen systeemi nyt sitten parempi. Open source tyyppinen lähestyminen koko kätköilyyn voisi olla parempi. Tai sitten ei.

 5. Nyt aikaa näköjään jatkettu viikolla, ei senpuoleen, että itse tarvitsisin. Kasassa 650 pistettä, eli kaikki suveniirit kasassa.

  1. Joo pitää paikkaansa. Facebookin puolella asiasta kirjoitinkin. Itselläkin on jo yli 900 pistettä, mutta muutamat loggaukset jäi eilen tekemättä, kun sivusto ei toiminut. Ihan mukava, että jatkoivat aikaa kompensoidakseen teknisiä ongelmia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.