Ensimmäinen YMBAGI souvenir: Adrenaliininarkkari

Viime viikolla kirjoitin lyhyesti syksyn tulevista souveniresta. Syksyn ajan joka kuukausi on mahdollisuus tienata uusi “You might be a geocacher if” -souvenir. Maailmalla tuo termi tunnetaan lyhyesti YMBAGI. Kampanja alkaa syyskuussa ja jatkuu aina joulukuuhun asti. Joka kuukausi on luvassa uusi tehtävä. Nyt on ensimmäinen souvenireista julkaistu ja sen on adrenaliininarkkari tai Adrenaline Junkie, kuten amerikkalainen voisi todeta.

Adrenaliininarkkarille metsästyksen jännitys on kaikki kaikessa. Geokätköilyseikkailuihin kuuluvat varusteet, pieni pelko persiissä ja hauskanpito. YMBAGI -kamppiksessa souvenirien keräämiseen käytetään aiemmista kampanjoista tuttua ystäväliigaa mutta tälläkin kertaa kavereiden suorituksella ei ole väliä, vaan itse kerätyt pisteet ratkaisevat. Tavoitteena on kerätä itse 50 pistettä syyskuun 3. päivän klo 15 Suomen aikaa (klo 12 UTC) ja 1. lokakuuta klo 15:00 Suomen aikaa välisenä aikana. 

Pisteitä on luvassa seuraavasti

Mitä Pisteitä
Kirjaa Found it mille tahansa geokätkölle 5
Tienaa tuplapisteet vaikeus ja maastoluokituksesta x 2
Kirjaa Found it geokätkölle, jolla on 10 tai enemmän suosikkipisteitä 10
Tienaa tuplapisteet vaikeus ja maastoluokituksesta x 2
Osallistu mihin tahansa eventtiin 5
Pudota matkaaja kätköön 3

Eli jos etsit kätkön, jolla ei ole suosikkipisteitä, mutta sen vaikeusluokitus olisi 1.5 ja maastoluokitus 2, niin saisit 12 pistettä (5+2 * 1.5 +2 * 2 = 12). Tai jos kätköllä olisi 13 suosikkipistettä ja muutoin samat luokitukset saisit peräti 17 pistettä. Kovin suuria ponnisteluja ei siis tällä kertaa tarvitse tehdä, että kuukauden aikana saa haasteen täyteen. Yhdellä kätköllä voi maksimissaan saada 30 pistettä eli jos löytää 5/5 kätkön, jolla on yli 10 suosikkipistettä.

Kannattaa huomata, että ennen kampanjan määräaikaa etsityt kätköt, eivät vaikuta pistesaldoon, vaan pistesaldo ystäväliigassa nollautuu vasta kampanjan alkaessa puolilta päivin UTC aikaa. Tehtävään ehtii milloin tahansa mukaan ennen määrä aikaa. Kun saat pistemäärän täyteen pitäisi souvenirin ilmaantua automaattisesti profiiliisi. Toivottavasti lokakuun tehtävä antaa hieman enemmän haastetta.

2 comments

  1. For example, if you log a Difficulty 5, Terrain 5 geocache with under 10 Favorite points you will earn 5 points for logging the find, and 5×2=10 for Difficulty, and 5×2=10 for Terrain, giving you a total of 25 points on your Friend League!

    1. Jep, juuri näin. 5 pistettä kätköstä, jolla on alle 10 favoa ja sitten tietty tuplat tähdistä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.