Cachly 4.0

Mobiilisovellusuutiset sen kuin jatkuvat. Viime viikolla kerroimme TBScanin Android-version saapumisesta. Tällä viikolla julkaistiin myös Cachly 4.0. Cachlyä ei vieläkään ole saatavilla Androidille. Ehkä C:Geon ylivoimaa kuvaa se, että Cachlyn joukkorahoituskamppanja Android-version tekemisestä epäonnistui vuosi sitten. Kampanja onnistui keräämään vain 270 dollaria 75000$ tavoitteesta. Ilmaista kilpailijaa vastaan on paha taistella, etenkin kun kilpailija rikkoo geocaching.comin käyttöehtoja ja tarjoaa basic membereillekin enemmän kuin 3 kätköä päivässä.

Cachly 4.0

Cachly 4.0 on siis saatavilla vain iOS alustalle. Aiemmin vain iPhonelle tarjolla ollut sovellus on vihdoin saanut tuen myös iPadille. Niinpä isommalla näytöllä on nyt helppo suunnitella kätköilyreissujaan Cachlyn avulla. Itse en ehkä iPadilla metsään lähtisi, mutta kyllä se vaikka autossa kohteiden valikointiin on oiva työkalu. Samalla Cachlyyn tuli myös landscape tuki -myös iPhonelle.

Toinen uusi ominaisuus on suodatintemplaatit. Offline-listojen käsittelyä varten käyttäjä voi luoda haluamansa suodatusehdot, esim. näytä vain kätköt, jotka ovat etsittävissä myös talvella. Ja kun tämän templaten ottaa käyttöön se toimii automaattisesti kaikille offline-listoille. Kätevää. Filtteristä voi myös luoda käänteisen version napin painalluksella.  Offline-listojen suodattimet sallivat myös regular expressionit (säännölliset lausekkeet). Offline-listoja voi myös muokata ja niihin voi lisätä uusia kätköjä tai muokata listalla olevaa kätköä suoraan Cachlyssä. Se kannattaa huomata, etteivät nämä muutokset välity Geocaching.comiin, vaan lista muokkautuu vain Cachlyssa.

Kilauta kaverille

Hauska uusi ominaisuus on se, että Cachlystä voi soittaa kätköilykavereille. Cachly hakee tiedot puhelimen omasta kontaktilistasta. Tällöin tosin täytyy geokamun nimimerkki löytyä joko nickname, notes tai company kentästä. Muuten homma ei toimi. Mutta kun nimimerkin käy johonkin kentistä asettamassa, pääsee Cachlyssa valitsemaan miten geokamuun ottaa yhteyttä: Lähetetäänkö Geocaching.com viesti, soitetaanko vai kenties lähtetäänkö tekstari.

Cachly on saanut myös hieman kasvojenkohotusta, sillä käytössä on kokonaan uudet kätkösymbolit. Uudet symbolit ovat mielestäni paremmat kuin vanhat ja parantavat karttanäkymää kummasti. Muista uusista ominaisuuksista mainittakoon offline-listojen kätköjen kuvien lataaminen onnistuu nyt taustalla, eikä latausruudussa tarvitse odottaa latauksen valmistumista. Tässä vielä listaa pienemmistä parannuksista.

 • Matkalaiset voi nyt järjestää aakkosissa nousevaan tai laskevaan järjestykseen tai viimeisimmän loggauspäivämäärän mukaan.
 • Offline-listoja voi järjestää eri tavoilla
 • Login tekstin voi valita
 • Navigoi kätkölle -ruutu näyttää kätkön nimen
 • Korkeampi kontrasti ja isommat fontit
 • Live-listausnäkymässä on nyt päivitä-nappi, jolla voi ladata lisää kätköjä
 • Nykyisen sijainnin painallus navigoinnin aikana antaa luoda sijainnista reittipisteen
 • Hakuvaihtoehdoista näkee suoraan mitkä niistä on saatavilla myös Basic Membereille.
 • Bookmarkkien nimi on vaihdettu nyt listoiksi
 • Kätkön reittipisteillä on nyt kuvaavammat karttaikonit.
 • Mahdollisuus korostaa kaikki kätköt offline listassa.
 • Uudet korkearesoluutioiset attribuutti-ikonit
 • Pitkä painallus useimmissa Additional information items -kohdissa kopioi tekstin ja lisää sen jo aiemmin kopioidun tekstin perään.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.