Karttapalvelut Geocaching.comiin lisäävä skripti päivitetty versioon 1.3

Eilen Geocaching.comissa päivitettiin Karttapaikan linkkejä sillä seurauksella, että Karttapaikka-linkki vie aina jonnekin Keravan seutuville. Samalla aiemmin tälläkin sivustolla esitelty Grease/Tampermonkey -skripti lakkasi toimimasta. Tämän seuraksena myös Retkikartta ja Paikkatietoikkuna -linkit katosivat geocaching.comin kätkösivuilta.

Skripti on kuitenkin nyt päivitetty versioon 1.3. Skripti päivittynee selaimeen automaattisesti. Jos näin ei käy, voi skriptin ensiksi poistaa ja sen jälkeen asentaa uudelleen. Esimerkiksi Firefoxissa skriptin poistaminen hoituu seuraavasti:

  1. Avaa Firefoxin valikko ja valitse sieltä lisäosat (Add-ons)
  2. Avaa käyttäjän skriptit -valikko (User scripts)
  3. Valitse Fix karttapaikka map links and add new maps -skriptin kohdalta poista (remove)
  4. Asenna skripti uudelleen tämän ohjeen mukaisesti.

Jos et asennusohjetta kaipaile, niin skripti löytyy tästä:

Lataa skripti

Jotain uuttakin

Samalla, kun skriptiä päivitti, oli aika vihdoinkin tehdä joidenkin lukijoiden toivoma ominaisuus eli että karttalinkit tulisivat myös reittipistesivulle näkyviin. Niinpä versiosta 1.3 lähtien skripti lisää Retkikartta ja Paikkatietoikkuna -linkit myös reittipisteiden sivulle. Eli kun klikkaat kätkökuvauksesta reittipisteen nimeä, aukeaa uusi näkymä, joka listaa reittipisteen tiedot ja karttalinkit. Skriptin avulla näihin linkkeihin lisätään nyt myös Retkikartta ja Paikkatietoikkunan -linkit.

 

2 comments

  1. Vinkkinä vielä semmonen että nythän myös geocaching.com taas tukee Karttapaikka-linkkiä ihan ilman erillisiä scriptejäkin. Samoin toimii erilliset waypointit. Sensijaan geocache.fi on jo pitkään tukenut uutta linkkiformaattia. Retkikartta ja Paikkatietoikkuna toki ei ilman erillisiä scriptejä vielä näy eli niihin tämä voi olla vielä näppärä lisä.

    1. Joo saivat HQ:ssa vihdoin sen karttapaikkalinkin toimimaan. Viime lauantaina, kun skripti viimeksi päivitettiin, niin HQ:n karttapaikka linkki vei aina Keravalle. Nyt tosiaan toimii muutoinkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.