Geokätköilyelokuva

Joka vuosi järjestetään vuotuinen GIFF -tapahtuma, johon geokätköilijät lähettävät omia geokätköilyaiheisia lyhytelokuviaan. Mutta nyt on julkaistu myös geokätköilyaiheinen täyspitkä elokuva. Varmasti monissa elokuvissa on aiemmin ollut vilaukselta geokätköilyä (joskin en ole kyllä varma olenko nähnyt yhtään) ja Hugh Jackmankin tiettävästi on käynyt geokätköilemässä, mutta nyt julkaistu elokuva perustuu täysin geokätköilyyn ja geokätköily on keskeinen osa elokuvan juonta.

Aarteeni

Treasure -elokuva on tarina Ericasta, joka tulee tiettyyn ikään. Hän on toipumassa äitinsä menettämisestä ja hänen välinsä isäänsä ovat etäiset. Eräänä iltana Erica ajaa autolla humalassa ja ajautuu tieltä. Hän välttää vankilan ja päätyy yhteiskuntapalveluun, jossa hän tapaa uuden ystävän, joka tutustuttaa Erican geokätköilyyn.

Elokuva ei siis ole ihan kokonaan geokätköilyä, mutta geokätköily on filmissä vahvasti läsnä. Ohjaaja Chris Williamson on geokätköilijä itsekin, mutta lisäksi mukana filmin tekemisessä on ollut geokätköilykonsultti. Geokätköily onkin hyvin elokuvassa esillä ja toisin kuin yleensä populaarikulttuurissa geokätköily esitettään harvinaisen tarkasti “oikein”. Eräässä kohtauksessa kätköstä löytyy geokolikko. Tsekkaa alta:

Treasure ei tule elokuvateatterilevitykseen, vaan se on saatavilla Blu-Raylla ja DVD:llä. Elokuvan voi ennakotilata elokuvan sivuilta. Hintaa toimituskuluineen elokuvalle tulee noin 27 dollaria eli tämän hetken kurssilla noin 24 euroa. Tullimaksuihin siis pitää varautua. Elokuva on myös ostettavissa tämän vuoden Geowoodstockissa.

Tässä vielä elokuvan teaser-traileri

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.