Suomen parhaat kätköt 2016

Geocache.fi:ssä muutaman viikon käynnissä ollut Suomen Parhaat kätköt 2016 -äänestys on päättynyt ja vuoden 2016 parhaat kätköt ja miitit ovat selvillä. Tuloksia pääsee katsomaan täällä.  Ehkä hieman yllättäen, mutta ei suinkaan ansiotta vuoden parhaaksi kätköksi nousi Sea Sand Sun megatapahtuma Kalajoella. Se olikin kyllä erittäin hienosti järjestetty tapahtuma. Aurinkoakin piisasi ja tunnelma oli katossa.

Viime vuonna äänestyksessä jyräsi geopoly -sarja ja sitä edellisenä vuotena jaut5:n kätköt. Jaut5 löytyy edelleen kätköttäjien kärkipäästä, mutta ei ykköspaikalta. Ykköskätköttäjä viime vuonna oli JaskaTee, Satuli59, jotka keräsivät 8 kätköltä 119 ääntä 55 eri äänestäjältä. Kova tulos! Kärjestä löytyvät myös Pohjois-Suomen geokätköilijät (megan järjestäjät) ja copohontas, hytti13, ismo485 ja jo aiemmin mainittu jaut5.

Kätköjen kärkijoukko löytyy alla olevasta kuvasta. Sea Sand Sun megan jälkeen kakkossijalla on Vekkuli vekotin ja kolmantena Handtrap – käsiansa. Top10 mahtui megan ja tradien lisäksi myös Kuohun Pilke mysteeri ja Salainen tehtävä -multi.

Ilahduttavaa oli myös se, että yhteensä 1308 kätköä sai ääniä! Jos viime vuonna julkaistiin yli 10000 kätköä, niin jälleen tänäkin vuonna yli 10 % niistä sai vähintään yhden äänen. Tämä on ilahduttavaa, koska se kertoo, että laatukätköjä tehdään edelleen. Tietysti toisin päin ajateltuna tämä on suhteessa suosikkipistemäärään. Jos joka kymmenennelle kätkölle voi antaa pojon, niin jos etsisi kaikki vuoden 2017 kätköt, suosikkipisteitä riittäisi jokaiselle äänestyksessä ääniä saaneelle kätkölle 🙂

Parhaat kätköt maakunnittain 2016
Vuoden 2015 äänestyksen maakuntatulokset.

Se mikä äänestystuloksissa on suhteellisen hämmentävää on se, että tismalleen samat maakunnat kuin viime vuonna jäivät ilman laatukätköjä. Muissa maakunnissa ehkä Pohjois-Karjalan äänisaalis vähän laski samoin kuin Satakunnan, kun taas Pirkanmaan, Keski-Suomi ja Uusimaa sekä Kainuu kasvattivat äänisaalistaan. No ehkä jo kahden vuoden seurannan perusteella voidaan päätellä minne päin ei ainakaan kannata lähteä jos laatukätköjä haluaa etsiä. Toisaalta voihan olla, että tästä paikalliset kätköttäjät sisuuntuvat ja tekevät niin hienoja kätköjä, että vastaavia ei ole missään nähty.

Omia kätköjä ei montaa vuonna 2016 tullut tehtyä. Tarkalleen ottaen kolme. Ilahduttavaa oli, että näistä kaksi oli saanut ääniä parhaat kätköt äänestyksessä. Harjuksen kanssa tehty Jääskrapa-mysse oli myssesarjan sijalla 10 ja oma GIFF-eventtini sijalla 6 miittien kategoriassa. Ei hullummin. Kiitokset vaan kaikille äänestäjille! Lämmittää kovasti mieltä tällainen kunnianosoitus.

Aina tietysti voi kyseenalaistaa onko tällaisessa äänestyksessä mitään järkeä. Mielestäni on, koska on hyvä nostaa laadukkaitten kätköjen tekijöitä ja miittien järjestäjiä esiin. Uskon, että Vuoden parhaat kätkö -äänestys myös kannustaa ihmisiä tekemään laadukkaampia kätköjä. Se on kaikkien etu. Ehkäpä voisimme laatupurkkien tekemiseen palata tässäkin blogissa vuoden 2017 aikana tavalla tai toisella. Laitetaanpa ajatus hautumaan – eiköhän sitä jotain keksitä 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.