Mission GC – Tehtävä #3

Tällä kertaa agenttiaiheisten souvenirien jahdissa Premium-jäsenet pääsivät viime perjantaina ratkomaan kuva-arvoitusta. Mysteerinratkonnan alkeiskurssilla olemmekin paljon puhuneet kuva-arvoituksista ja myös tämän tyyppisestä tehtävästä.

missiongc3

Tehtävän kuvissa oli siis Geocaching HQ:n työntekijöitä. Kuvia plärätessä kiinnittää väkisinkin huomiota kuinka hassuissa asennoissa HQ:n työntekijät ovat. Tai no välillä ehkä ihan luonnollisessa, mutta välillä vähän luonnottomissa. Ehkäpä tässä on siis juju miten tehtävä ratkeaa.

Sitten vain miettimään, onko olemassa jotain salakirjoitusta, joka perustuisi ihmisen asentoihin. Ensimmäisenä tulee mieleen Dancing Men -salakirjoitus, joka myös Sherlock Holmes -salakirjoituksena tunnetaan. Kun kuitenkin katsoo Dancing Men -hahmoja, niin kuvien asennot eivät oikein istu siihen.

dancingSen sijaan jos katsoo semaforilippuja, joiden avulla voidaan kommunikoida näköetäisyydellä olevien kohteiden välillä esimerkiksi merenkäynnissä, niin rupeaa näyttämään jo paremmalta. Semaforilipuissa merkinantajalla on kaksi lyhyttä tankoa, joiden päässä on neliön muotoiset liput. Merkinantaja näyttää lippuja eri asennoissa, joista jokaista vastaa jokin aakkosten kirjain tai numero. Merkinantajalla on kummassakin kädessä siis yksi lippu ja ojentamalla käsiään näyttää merkin. Liput on värikoodattu sen perusteella käytetäänkö niitä merellä vai maalla. Puna-keltaisia lippuja käytetään merellä, kun taas maalla lipuvat ovat sinivalkoisia. Toisaalta kommunikointiin ei tarvita lippuja laisinkaan. Lippujen tarkoitus on vain tehdä merkit paremmin näkyviksi pitkän matkan päästäkin. Geocaching HQ:n väki poseeraa kuvissa tietenkin ilman lippuja, mutta hyvin voisi olla kyse tästä kommunikaatiomuodosta.

Alla on semaforilipputaulukko. Tämän avulla tehtävän pitäisi ratketa mukavasti. Sitten ei muuta kuin mysteerikätköä ratkomaan (jos ei ole valmiina ratkaistuna), jotta saa itselleen souvenirin.

Semaphore_Signals_A-Z

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.