DuckDash ankkaspurttikilpailu – miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

duckdash

HQ:n DuckDash eli ankkaspurttikilpailu päättyi kansainvälisenä geokätköilypäivänä 20.8. 2016. DuckDash-matkaajien tuli päätyä miittiin viime lauantaina osallistuakseen kilpailuun. Noh, tässä pieni katsaus miten meidän ankalla meni. Tavallaan kisa sujui hyvin, koska ankka ei kadonnut, mutta eipä ankan matkasta suuria kehumisen aiheita jäänyt. Tässä suurin piirtein se, mitä tapahtui.

2o.7.

Kisa starttasi kuukautta ennen kansainvälistä geokätköilypäivää. Viime tipassa eli edellisenä iltana printtailin matkalaisen mukaan lapun, jossa oli kuvaus tehtävästä. Päätin lopulta jättää mukaan aiotun ankan pois matkasta, koska ajattelin, että näin matkaaja mahtuisi paremmin pienempiinkin purkkeihin. Nykyisin kun regular tai edes oikeasti small-kokoisten purkkien löytäminen on välillä hankalaa. Ajattelin, että pelkkä Deadly Duck -tagi laminoidun infolapun kanssa mahtuisi vähän pienempäänkin purkkiin.

Hieman meinasi paniikki iskeä 20.7., kun ei meinannut aikaa löytyä käydä purkilla. Kisa oli jo ollut käynnissä neljä tuntia ja vasta suunnittelin lähtöä. Tuntui tärkeältä saada heti vietyä matkaaja purkkiin. Ehkä jo tuolloin aavistelin, ettei homma jäisi tästä kiinni ja jälkeenpäin sen voi jo varmasti sanoa. Lopulta kuitenkin matkaaja pääsi lähtöpäivänä purkkiin. Vein matkaajan suhteellisen usein vierailtuun 9-tien CITOn muistopurkkiin. Sitten vain odottelemaan, koska matkaajaa seuraavan kerran siirretään.

Samana päivänä vielä tulikin loggausmatkaajaan ja into piukassa avasin sähköpostin nähdäkseni kenen matkaan matkaaja on lähtenyt. Pettymys oli suuri, kun loggauksen tyyppi olikin discovered. Höh, miksei kätköilijä ollut ottanut matkaajaa mukaan, vaikka toivomus oli selkeästi ankkatagin mukana? Noh, ei auttanut kuin odotella milloin matkaaja oikeasti lähtee liikkeelle.

duckdash_lust

22.7.

21.7. kukaan ei käynyt kätköllä, joten ei merkintöjä. 22.7. tipahti seuraava sähköposti. Jälleen innolla luin sen ja höh – toinen discovered it -loggaus. Kuinka vaikeeta se on liikuttaa sitä ankkaa? Se on kuitenkin kisassa mukana. Samana päivänä tuli vielä toinen posti ja vihdoin ankka lähti matkaan. Hienoa 9eo! Kiitos, vihdoin ankka pääsee jatkamaan matkaa.

23.7.

Heti seuraavana päivänä 9eo vei matkaajan Lempäälään Kuokkalan museoraitille. Hienoa! Matkaaja ei jäänyt pyörimään taskuun vaan pääsi nopeasti jatkamaan matkaa. Ehkä tämä alkaa vihdoin toimia ja ankalle kertyy reilusti kilometrejä ja kätköjä. Kisaa on kuitenkin vielä pitkälti jäljellä, joten ei hätää. Samana päivänä Kuokkalankoskelta tuli vielä discovered-loggaus. Hei camoon, siirtäkää nyt ankkaa. Myöhemmin samana päivänä tuli vielä toinenkin discovered it -loggaus. Tällä kertaa kuitenkin ymmärrettävistä syistä. MonteRosa72 niminen kätköilijä oli lähdössä viikoksi pois ankan matkustusalueelta (=Pirkanmaa), eikä siten ehkä ehtisi viedä matkaajaa uuteen kätköön. Oli vielä erikseen käynyt palauttamassa ankan purkkiin, josta oli jo sen ottanut mukaansa. Hienoa toimintaa, ankan kisa ei mennyt pilalle tämän takia.

24.7.

Jälleen seuraavana päivänä tuli postia ankan liikkeistä. Ankka oli lähtenyt Team Purple Nurplen matkaan. Myös yksi discovered loggaus tuli, jossa kerrottiin, että ankka on nähty Team Purple Nurplen matkassa. Vielä samana päivänä tuli viesti, että matkaaja on tipahtanut Hääkiven Sillat -kätköön. Mahtavaa, heti seuraava kätkö samana päivänä – hyvältä näyttää! Jos sama tahti jatkuu, niin ankka kerää hienosti kilometrejä.

5.8.

Sitten ei hetkeen kuulunutkaan mitään. Joka päivä tuli innolla odotettua jokaista viestiä geocaching.comista, mutta ei mitään. Vain kätköloggauksia ja sen sellaista. Ei ainoatakaan loggausta ankkamatkaajaamme. Päivät vierivät ja loggauksesta oli jo viikko. Katsoin kätkökuvausta ja kätköllä oli käyty vasta 31.7. Loggauksessa ei mitään mainintaa ankkamatkaajastamme. Kävijällä oli aika vähän löytöjä. Pelkäsimme pahinta, että ankka on lähtenyt mukaan vaihtotavarana. Etenkin kun kuukausikin vaihtui ja edellisestä loggauksesta oli aikaa. Vihdoin 5.8.  Zakalat poimivat matkaajan mukaansa.

6.8.

duckdash2
Ankka ja samppanjat. Kuva Zakalat

Zakalat pudottivat matkaajan seuraavaan kätköön Resting place for icons. Jipii, hiljaiselo oli päättynyt ja vihdoin ankka pääsi vauhtiin taas. Seuraavana päivänä saan viestiä Zakaloilta ja pelkään, että jokin on pielessä. Mutta ei, Zakalat vain kyselee matkaajan koodia, jotta voisi lisätä siihen kuvan. Neuvon, kuinka kuvan voi lisätä myös pelkän noten avulla ja siihen ei tarvita matkaajan koodia, mutta annoin koodin joka tapauksessa. Matkaaja saikin hienon kuva, jossa se poseeraa samppanjalasien kanssa. Tällä pärjättäisiin kilpailussa varmasti ja ikuiset kansainväliset kehuskeluoikeudet olisivat meidän. Olihan kyseessä Zakalat nimimerkin 400 löytö, jonka kunniaksi kuplivat oli katettu purkilla.

Mutta sitten ei kuulunutkaan mitään. Ei yhtään mitään. Kätkö oli ehkä sinänsä huono kisaajalle, että sen maastoluokitus on 3.5, mutta ei se kyllä niin vaativa ole, etteikö tänne joku eksyisi. Lopulta 13.8. joku vieraili kätköllä, mutta ei ottanut ankkaa mukaansa. Tässä vaiheessa oli selvää, että peli alkoi olla pelattu.

20.8. tuli ja matkaaja oli edelleen samassa kätkössä. Tietysti aina olisi voinut käydä itse siirtämässä matkaajaa, johonkin toiseen kätköön, mutta se tuntui huijaukselta. Sitä paitsi olisi kiva seurata mihin ankka kuukaudessa päätyisi. No vastaus oli jo selvä. Se päätyi ja matka päättyi ironisesti Resting place for Icons -nimiseen kätköön. Ankka ei päässyt miittiin, koska emme itse ehtineet osallistua mihinkään miittiin 20.8. eikä sitä kukaan muukaan pelastanut kätköstä. Kohtalon ivana heti seuraavana päivänä 21.8. joku oli discoveroinut matkaajan, mutta ei ollut ottanut sitä mukaansa.

Tärkeintä ei ole voitto, vaan hyvä blogikirjoitus

No tällä kertaa ei kyllä tullut ikuisia kansainvälisiä kehuskeluoikeuksia. Ankka kulki yhteensä 30.6 km, sitä liikutti kolme (3) kätköilijää ja discovered loggauksia tuli kisan aikana 5 kappaletta. Ehkä tämä vähän kuvastaa sitä, että monet haluavat profiiliinsa uuden ikonin matkaajasta, mutta eivät ole valmiita auttamaan sitä matkallaan, vaikka tehtävä olisi vain kuukauden mittainen. Sääli. Kuviakin tuli vain yksi. Ehkä sitä pitäisi itsekin aktivoitua esimerkiksi ottamaan kuvia matkalaisista. Kuitenkin omistajista on varmasti kiva nähdä kuinka eksoottisissa paikoissa matkalainen liikkuu. Etenkin jos matkalainen on jossain ulkomailla. Noh, saipa tästä ainakin yhden blogikirjoituksen taas väsättyä.

routemap
Kovin pitkälle ei ankka ehtinyt spurttaamaan.

Kisaan muuten osallistui yhteensä n. 15000 matkaajaa. Aikamoinen määrä! Ensimmäisen geokolikon ideoija ja liikkellelaskija Moun10Bike julkistaa HQ Duck Dash kilpailun voittajat 30. elokuutaa kello 21 Suomen aikaa Geocaching subredditissa kysy-vastaa sessiossa. Samassa sessiossa pääsee kysymään Moun10Bike:lta mitä tahansa kätköilyyn liittyvää. Geocaching HQ julkistaa tulokset myös uutiskirjeessään 6. syyskuuta. Ehkäpä ne tulokset saadaan blogiinkin, tai ainakin blogin Facebook -sivulle.

Ankkaspurttimatkaajatunnus omaan profiiliin

HQ DuckDashin julkaisussa puhuttiin siitä, että jokainen on voittaja ja saa hienon tunnuksen profiiliinsa, että on osallistunut kisaan. Tietysti sellaisen voi kuka tahansa profiiliinsa lisätä seuraavan ohjeen avulla, mutta en tiedä kuinka järkevää se on jos ei ole kisaan osallistunut. Ehkä olisi ollut mukavaa, jos tapahtumasta olisi saanut vaikka souvenirin (miksi ne pitää aina saada vain kätköistä?). Mutta tässä ohjeet, miten lisäät tunnuksen profiiliisi:

  1. Mene julkiseen profiiliisi.
  2. Valitse muokkaa profiilia (Edit your profile)
  3. Kohtaan Bio, liitä seuraava HTML-koodi
    <img alt="HQ DuckDash badge" src="https://d3mo08i005h0zn.cloudfront.net/blog/wp-content/uploads/2016/08/HQDuckDash_Badge_vFINAL_General.png">
  4. Tallenna muutokset ja tunnus pitäisi näkyä profiilissasi.

HQDuckDash_Badge_vFINAL_General

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.