Jäätyneen purkin sulatus ja Geocaching.comin uusi haku

Blogin lukija ja monesti jutuissakin esiintynyt Rimaju lähetti videon jäätyneen purkin sulattamisesta kuuman veden avulla. Tuo vinkki on joskus blogissakin mainittu, mutta koskaan ei ole testattu miten se käytännössä toimii. Video oli sen verran asiallinen, että Rimajun luvalla laitetaan se jakoon. Videosta ei kyllä käy ilmi, että miten purkin sisällölle kävi kasteluoperaatiossa, mutta luotamme Rimajun sanaan, että purkin sisältö säilyi kuivana. Kannattaa siis tarkastaa ennen kuin vettä purkin päälle kaatelee, että loota on ehjä.

Lumi sulaa (tai on jo sulanut) nopeaa kyytiä ainakin etelässä, mutta jos jäätyneitä purkkeja vielä tulee vastaan, niin kannattaa kokeilla olisiko tästä vinkistä vielä apua. Ainakin taas ensi talven lumilla tästä voi olla apua. Rimajun mukaan kuitenkin kuuman veden hyöty oli melko vähäinen ja lopulta piti ruuvarilla varovasti purkki taltata irti. Sen kanssa kannattaakin olla varovainen, sillä talttaamalla purkin saa helposti rikki.

Geocaching.comin uusi haku

Geocaching HQ aprillasi uudella galaxihaullaan, jonka avulla kätköjä voi hakea avaruudesta. Samaan aikaan kuitenkin he julkaisivat uuden hakukoneen sivuilleen. Uuden haun avulla voi hakea kätköjä ympäri maailmaa perustuen D/T-luokituksiin, kätkötyyppeihin ja moneen muuhun ehtoon (kuva 1). Uusi haku ei myöskään tarvitse enää haun keskipistettä. Aiemmin haun suurin puute oli 50 kilometrin (30 mailin) rajoitus tuloksissa. Eli vaikka mitä hait niin tuon rajan ulkopuolella olevia tuloksia ei tullut. No nyt tämä rajoitus on poistetettu Premium-jäseniltä.

Uuden haun avulla voi myös hakea eniten suosikkipisteitä saaneet kätköt. Kirjoittaa hakukenttään maan, esim. “Finland” ja boom. Hakutuloksissa tulee eniten suosikkipisteitä saaneet kätköt. Jos maata ei anna ollenkaan saa tuloksena eniten suosikkipisteitä saaneet kätköt koko maailmasta.

Kuva 1 - Geocaching.comin uudet hakuehdot näyttävät tältä.
Kuva 1 – Geocaching.comin uudet hakuehdot näyttävät tältä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.